Nacho Ares. Wawancara karo penulis, wartawan lan penyiar

Nacho Ares menehi wawancara iki

Fotografi: Carmen Ruiz Sánchez de León ©2020, situs web penulis

Nacho Ares Dheweke minangka salah sawijining tokoh sing paling relevan lan kondhang ing radio Spanyol saiki amarga sampeyan bisa krungu wong ing Cadena SER saiki ing program sampeyan Sejarah BE. Nanging kariré jembar banget. Dheweke wis nulis ora kaetung artikel lan uga tandha sawetara buku, akeh darmabakti kanggo passion gedhe kang Mesir. Ing Interview Dheweke ngandhani babagan iki lan akeh topik liyane. Sampeyan Aku ngormati utamane wektu lan kebecikan sing wis diwenehake marang aku.

Nacho Ares

Lair ing León ing 1970, dheweke lulus ing Sejarah Kuna dening Universitas Valladolid, kanthi laporan sarjana kanthi irah-irahan Visi Yunani-Romawi ing donya wétan.

Dheweke wis darmabakti minangka akeh wektu sabisa kanggo riset lan panyebaran ing macem-macem media saka enigmas sajarah sing ngubengi donya Mesir kuna. Nyatane, dheweke sinau kanggo entuk sertifikat ing Egyptology ing KNH ing Universitas Manchester.

Dheweke dadi direktur kanggo 10 taun Majalah Arkeologi, referensi ing sinau saka Antiquity lan Arkeologi. Lan ana luwih saka 300 artikel diterbitake ing arkeologi khusus liyane lan enigmas sajarah kayata Majalah Mesir KunoSejarah Geografi Nasional o Petualangan sejarah. Dheweke uga dadi wartawan program televisi Milenium kaping papat, disutradarai dening Iker Jiménez, lan kolaborator Milenio 3 sing ilang.

Ing taun 2022 yaiku komisaris saka eksposisi Putri Nil lan saiki saka pameran internasional Tutankhamun pameran immersive. Lan saben taun dheweke nyoba ngunjungi Mesir.

Sawetara judhul saka bukune yaiku Mumi Unrolling, Putri saka srengenge, Ngimpi para firaun, Piramida putih, Potret, Makam sing ilang, Arkeologi para dewa, Eboli - rahasia urip Ana de Mendoza, Lembah mumi emas, Mesir Mboten umum, Mesir sing Didhelikake, Sejarah I lan II sing Ilang, Babagan Apik. Satus taun wiwit ditemokake Tutankhamun utawa The enigma of the great pyramid.

Nacho Ares - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Ana telulas buku saka wolulas sing diterbitake sing sampeyan darmabakti kanggo Mesir lan sejarahe. Saka endi semangat kasebut lan apa referensi sampeyan babagan topik kasebut?

NACHO ARES: Nalika umur telulas taun aku maca Dewa, kuburan lan wong wicaksana, de C.W. Ceram. Buku kuwi ngowahi uripku lan nggawe aku dadi saiki. Iku a sajarah arkeologi ditulis ing taun 1940-an nanging kabeh saiki.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

NA: Buku pisanan sing dakwaca nalika umur sepuluh taun yaiku Sepur 4:50 dening Agatha Christie. Aku wis maca buku lan crita bocah-bocah sadurunge, nanging iki minangka buku pisanan kanggo wong diwasa.

Minangka kanggo teks pisanan aku nulis, iku sakcepete sawise aku maca buku kasebut dening CW Ceram ing sajarah arkeologi. padha kira-kira sithik naif bab misteri saka konstruksi saka piramida.

Writers lan adat

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

NA: Tanpa mangu-mangu, Agatha Christie

  • AL: Karakter sejarah sing sampeyan pengin ketemu lan sing bakal digawe?

NA: Aku kepengin ketemu Howard Carter panemu makam Tutankhamun lan uga Ana de Mendoza, putri Éboli. Aku wis nulis cukup sawetara artikel lan buku bab loro. Lan karakter sing aku seneng nggawe, tanpa mangu Hercule Poirotdening Agatha Christie.

  • TO THE: Apa hobi utawa pakulinan khusus nalika nulis utawa maca?

NA: Aku seneng maca lan nulis ngrungokake musik klasik utawa instrumental. Iki minangka hobi sing wis daklakoni wiwit aku isih cilik lan nganti saiki isih daklakoni.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

NA: Aku ora peduli sethithik. Aku cepet banget konsentrasi lan aku nggawe paling wektu. Aku bisa nulis 2 utawa 3 kaca buku ing 15 menit nunggu wong utawa aku nggawe cathetan ing notebook nalika nunggang subway.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

NA: Aku utamané nulis fiksi sajarah, nanging aku lagi wae maca fiksi sajarah. Sing paling aku maca yaiku latihan, utamane saka Mesir.

News

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

NA: Saiki aku lagi maca a karangan ing makam kraton ing Mesir kuna dening Egyptologist Inggris jenenge Aidan Dodson, lan aku uga karo biografi cleopatra. Aku nulis ing wektu sing padha novel anyar, nanging aku ora bisa ngomong babagan iki, ha, ha, ha, ha!

  • AL: Apa sampeyan mikir umume adegan penerbitan?

NA: Landskap penerbitan wis tau apik. Pancen aku ora duwe alesan kanggo sambat, nanging aku uga percaya yen akeh banget buku sing diterbitake saben taun lan ora ana pasar kanggo akeh.

  • AL: Kepiye sampeyan nangani momen saiki?

NA: Aku ora bisa sambat. Aku nggarap apa sing dakkarepake lan duwe proyek sing nyenengake, kabeh ana hubungane karo Mesir kuna, katresnan ing uripku.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.