Gibran Khalil Gibran. Pengetan kelairan. Bathi.

Angkat tangan sampeyan sing durung maca SOMETHING dening Gibran Khalil Gibran. Ora ana wong, ya? Amarga yen ana, dina iki minangka dina paling apik kanggo njupuk lan ndeleng. Anyar wis kawujud mengeti lair saka pujangga, filsuf lan pelukis Lebanon iki, sing lair dina kaya dina iki 1883. Pakaryan sing paling misuwur yaiku Bathi, nanging aku duwe njaba banget Edan y Suwiwine rusak. Dadi, kanggo ngelingake sampeyan, iki sawetara frasa lan cuplikan pinilih

Khalil Gibran

Dheweke lair ing Jakarta Wong Libano nanging rong dekade urip dheweke urip Amerika Serikat, ing ngendi dheweke tilar donya nalika yuswa 48 taun. Lan senadyan umume karyane ditulis ing basa Inggris, ing jagad Arab dianggep minangka salah sawijining jenius nalika semana. Teksane wis diterjemahake menyang luwih saka 30 basa lan karyane digawa menyang bioskop lan bioskop. Lan lukisane wis dipamerake ing aula utama ing jagad iki.

Kasusastrane kebak mistik lan golek bebener liwat dheweke lan tema-tema kasebut universal. Judhul sing paling misuwur yaiku Bathi, lan uga sorot Roh Pemberontak, sing kasebut Suwiwine rusak (teks otobiografi) lan Foolutawa Yesus Putraning Manungsa.

Bathi

Ombak tembung lan wangsulan wolung taun sadurunge seda lan sadurunge nilar kutha ing papan dununge, wong wicaksana nuntun rakyat sing njaluk sampeyan ngobrol babagan topik kaya katresnan, semangat utawa kebebasan.

Frase

  1. Sampeyan bisa lali karo sing wis ngguyu, nanging dudu wong sing wis nangis.
  2. Jaga aku saka kawicaksanan sing ora nangis, filsafat sing ora ngguyu, lan kaluhuran sing ora tundhuk marang bocah.
  3. Tembung sing paling ayu ing lambene wong yaiku tembung ibu, lan panggilan sing paling manis: ibu.
  4. Dakkandhani, yen bungah lan sedhih ora bisa dipisahake.
  5. Yen ing wayah wengi sampeyan nangis srengenge, tangis ora bakal ngidini sampeyan ndeleng lintang.
  6. Rasa sedhih lan mlarat ngresiki ati manungsa, sanajan pikiran kita sing ringkih ora ana apa-apa sing ana regane ing jagad iki kajaba kepenak lan rasa seneng.
  7. Loneliness minangka panglipur kanggo jiwa sing sedhih, sing sengit karo wong-wong ing saubenge kaya kidang sing tatu ninggalake komplotan, kanggo ngungsi ing guwa sing bakal muni utawa mati.
  8. Katresnan ora bisa nemokake kabeh jerone kajaba nalika pisah.
  9. Aja lali yen bumi seneng ngrasakake sikilmu tanpa angin lan angin seneng muter karo rambutmu.
  10. Ing embun saka barang-barang cilik, ati nemu esuk lan seger.
  11. Ing tengah-tengah kabeh mangsa adhem, ana musim semi sing cepet banget, lan mbengi saben wengi, esuke esuke esem.

Babagan katresnan (fragmen)

Katresnan ora menehi luwih saka awake dhewe lan ora entuk apa-apa kajaba dheweke.

Katresnan iku ora bisa uga ana uga sing dimupangatake

amarga katresnan cukup kanggo katresnan.

Yen sampeyan tresna, sampeyan ora kudu ujar "Gusti Allah ana ing atiku",

nanging luwih becik, "Aku ana ing ati Allah."

Lan aja mikir manawa sampeyan bisa ngarahake katresnan

amarga dheweke, yen ngerteni yen dheweke pantes, dheweke bakal menehi arah.

Katresnan ora duwe gegayuhan nanging kudu mujudake awake dhewe.

Nanging yen sampeyan tresna lan ora bisa nolak kekarepan, ayo padha dadi:

lebur lan dadi kaya aliran sing nembang lagune ing wayah wengi,

ngerti lara krasa kelembutan,

babras dening ide katresnan

lan getihen kanthi suka cita lan bungah,

tangi subuh kanthi swiwi ing atimu

lan matur nuwun kanggo dina katresnan liyane,

istirahat awan awan lan semedi kanthi seneng

banjur sore mulih kanthi rasa syukur,

lan turu kanthi pandonga kanggo wong sing ditresnani ing ati

lan lambene muji lambene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)