Musik Meneng

The Music of Silence, dening panulis Patrick Rothfuss.

The Music of Silence, dening panulis Patrick Rothfuss.

Musik Meneng minangka novel karya Patrick Rothfuss, sawijining panulis sing misuwur kanthi trilogi Babad Rajapati Rajapati. Saga iki, sing plot asline digawe ing narasi ekstensif Lagu Geni lan Guntur (La Song of Flame and Thunder), diakoni kanthi kritis lan ditampa kanthi apik dening para pamaca, lan kalebu buku fantasi sing paling apik.

Nanging, Musik Meneng iku minangka "crita sing kapisah." Sanajan bagean saka alam semesta saka Pembunuh raja lan Zwork World, dudu tutugan trilogi, amarga mung fokus ing karakter Auri. Panulis dhewe ngelingake ing pambuka manawa ora gampang dingerteni yen "sampeyan durung maca karya-karya sadurunge."

Sobre el autor

Patrick Rothfuss lair ing Madison, Wisconsin, Amerika Serikat; 6 Juni 1973. Wiwit cilik, dheweke dadi seneng maca, amarga kulawargane sing dudu nonton biasa. Kahanan udan ing kutha asale uga duwe pengaruh penting kanggo seneng maca. Amarga kabeh iki, panulis arang nilar omah.

Entuk gelar Sastra Inggris saka Universitas Wisconsin-Stevens Point ing taun 1991. Panulis wiwit kerja dadi profesor ing institusi kasebut sawise njupuk kursus pedagogis ing Universitas Negeri Washington. Kang Song of Flame and Thunder akeh banget, mula dheweke bisa mbagi bagean dadi bagean, salah sawijine judul Cara Levinshir, lan dheweke entuk penghargaan kanggo Panulis Muda taun 2002.

Pengabdiane diwiwiti ing taun 2007 kanthi Hadiah Quill kanggo novel fiksi fantasi lan sains sing paling apik, diraih kanthi volume kapisan Lagu Geni lan Guntur, dibaptis Jeneng Angin. Karya liyane sing misuwur yaiku Petualangan Putri lan Pak Whiffle (2010), Wedi wong wicaksana (2012) lan Wit Kilat (2014).

Prolog sing ora konvensional

Tanpa mangu, angel banget kanggo entuk buku sing ukara pertama yaiku "sampeyan ora pengin maca buku iki", Nanging, iku persis sing diandharake Patrick Rothfuss ing anteroom sing diterbitake ing 2014.

ing detractors Rothfuss negesake manawa «buku iki mung minangka cara kanggo terus ngasilake sukses Pembunuh RajaYa, nalika kabeh wong ngenteni cicilan trilogi kaping telu, panulis katon nganggo ». Komentar kasebut diterbitake dening salah sawijining pangguna portal quelibroleo.com, kanthi gangguan sing jelas nalika nggawe argumen kasebut.

Kanggo sawetara pangritik, pengantar iki minangka cara kanggo penulis njaluk ngapura (lan ngantisipasi ulasan sing ala) amarga wis ngasilake teks sing mboseni. Ing babagan iki, Rothfuss ditulis ing sawijining wawancara, "iki minangka karya tanpa dialog, tanpa tumindak lan tanpa konflik ... ora bisa dingerteni kanggo sapa wae sing ora ngerti karya liyane." Ing prolog The Music of Silence, dheweke kanthi jelas ngelingake "yen sampeyan bakal wiwit ngerti jagad raya, aja miwiti karo buku iki."

Gambar panulis Patrick Rothfuss.

Patrick Rothfuss.

Nanging, pungkasan prolog kasebut minangka undhangan sing disesuaikan kanggo para pandhereke crita. "Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan karakter Auri, buku iki cocog kanggo sampeyan." Aja luwih becik ujar, amarga gaya narasi Patrick Rothfuss ngirimake menyang pamaca babagan sensasi ngrungokake puisi, kanthi cara sing apik lan asli kanggo njelajah jagad sekti kasebut.

Pangembangan plot Musik Meneng

Intine buku iki yaiku ngerti "Subreality", alam semesta labirin lan misterius saka trowongan lawas lan rusak sing ana ing sangisore Universitas. Sing terakhir minangka institusi sing tanggung jawab nampa makhluk sing paling siap lan brilian ing saindenging jagad, sing banjur ngupayakake nglatih ilmu seni lan alkimia.

Ukara kaping pisanan saka karya "... Aku ngerti yen bakal teka ing dina kapitu" nuwuhake rasa ngenteni lan nggawe wong sing maca dadi misteri. Kanthi wiwitan, Patrick Rothfuss bisa narik kawigaten wong-wong sing ora nggatekake prolog lan nerusake sejarah.

Ing crita iki, Auri minangka wali Subreality, proyek sing diwenehake dheweke lan dheweke olahraga kanggo "njaga keseimbangan." Tugas iki minangka misi sing cocog banget kanggo karakter sing jelas kepengin banget karo urutan lan logika obyek. Ngluwihi kesan pertama, protagonis ngirimake perasaan asli babagan ngapresiasi pentinge rincian cilik.

Pakaryan sing narik kawigaten

Nalika kedadeyan, narasi dadi luwih sensori, amarga akeh skenario sing ana ing peteng lan / utawa klelep ing banyu. Mula, kudu nyaring panca indera, uga kanggo ndeleng kahanan saka sudut pandang lan resort intuisi.

Portal Subreality minangka gambaran saka ceruk alam bawah sadar sajroning lelungan ilmu mandhiri lan eksplorasi batin. Dadi, mokal yen ora ngrasakake simpati marang protagonis sanajan dheweke wis ora nyaman sacara awal nalika ana owah-owahan utawa kedadeyan sing ora dikarepake.

Pakaryan sing ngundang revaluasi intine samubarang

Kaendahan jagad raya iki katon ing jiwa sing dirasakake ing kabeh obyek, sing kudu dihormati lan dianggep tresna. Pakaryan kasebut uga nyentuh kesetiaan tanpa syarat, iki dibayangke ing prilaku pixie kasebut Foxen.

Kutipan saka panulis Patrick Rothfuss

Kutipan saka panulis Patrick Rothfuss - @mobifriends.

Musik Meneng minangka karya nilai-nilai sing ngomongake katresnan Auri tanpa wates marang kabeh obyek sing ana ing sekitar dheweke. Dheweke uga fokus kanggo ngerti inti saben perkara, kanggo nyoba ngerti crita dhasar saben unsur sing ana, tanpa mandheg menehi penilaian miturut tampilan.

Novel iki minangka rasa seneng sing sejati kanggo para penggemar dunia gaib sing digawe dening Patrick Rothfuss. Iki minangka buku kanthi gaya sing asli lan ora konvensional, sawijining karya sing kudune ora ilang ing perpustakaan sing maca apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)