Musik sing bisa mbantu nulis

Dina iki aku nggawa sampeyan salah sawijining artikel sing dakkarepake ditulis saka wektu ke wektu. Minangka saran pribadi supaya dina iki bisa mbantu para pamiarsa sing ngetutake kita lan sing, kajaba duwe hobi uga maca, uga duwe maca. nulis. Lan aku ujar hobi, amarga sanajan nulis minangka profesi lan gaweyane wong akeh, nanging mesthi digawe minangka hobi, minangka kabutuhan ... Apa bisa uga ora?

Ngrampungake topik sing ana gandhengane karo kita dina iki, aku bakal nyebutake 'dhaptar lagu' utawa seniman khususe sing dak rungokake, nalika nulis artikel ing kene utawa blog liyane, utawa nalika nulis ing notebook utawa ing proyek sing nembe diwiwiti. Goleki!

'Dhaptar lagu' sing dak turuti

Ngomong babagan 'dhaptar lagu' misuwur sing kabeh kita tindakake ing siji utawa liyane, aku kudu nyebutake telu:

  • playlist 'Piano tentrem' de Spotify: Minangka salah sawijining favorit lan sing paling asring dakkarepake nulis. Saiki wis diunggah total 7 jam 40 menit musik, kabeh pancen piano. Piano minangka instrumen, bebarengan karo biola sing bisa uga paling santai lan menehi inspirasi nalika nulis. Ing 'playlist' iki sampeyan bisa nemokake saka trek swara film sing misuwur lan apik banget "Amélie" saka Yann Tiersen, kanggo sawetara wong liya saka "Game of Thrones" liwat liyane sing kurang misuwur sing dak tresnani, kayata Umur dawa dening Novo Talos utawa "Plancongan" dening James Spiteri. Disaranake banget!
  • playlist 'Konsentrasi Rock Indie', uga saka Spotify: Saiki ana unggahan 50 lagu. Gunggunge 5 jam 2 menit musik. Aku biasane nggawe dhaptar lagu iki kanthi cekak banget, dadi ora ngetutake trek kanthi lirik, mbantu aku mikir lan nulis.
  • playlist 'Café del Mar - End of the Year Mix 2016' kasedhiya loro ing youtube kaya ing Spotify. Iki minangka musik sekitar luwih saka sing diupayakake luwih saka apa wae Relaksasi Lan konsentrasi.

Artis sing dak rungokake

Lan yen ing dhaptar lagu Sing sadurunge ora cocog kanggo sampeyan, sampeyan bisa nyoba 3 artis utawa klompok ing ngisor iki:

  • Muse: Band Inggris iki bakal menehi inspirasi babar pisan, amarga lirik lan iramae. Mesthi wae, iku musik sing cukup aneh sing bisa sampeyan tresna utawa sengit, dakkira ora ana sebabé.
  • Michael Nyman: Kabeh sing digawe pianis iki pantes dirungokake lan ora mung nalika nulis. Disaranake banget ing kabeh jam.
  • Lark Bentley: Penyanyi pop rakyat Spanyol iki duwe musik sing alus, ora komersial banget lan yen sampeyan ngerteni lan seneng, bisa menehi inspirasi nalika nulis. Aku wis ketemu karo dheweke pirang-pirang taun kepungkur lan wiwit aku nuli, aku ora mandheg ngrungokake dheweke.

Aku ngrungokake luwih akeh musik tinimbang sing wis dakkirim ing kene, nanging sing ana ing kene aku yakin sampeyan paling asring nulis. Muga-muga sampeyan ora mung seneng, nanging uga mbantu sampeyan musse lan konsentrasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Daniel ngandika

    Piano sing tentrem, rekomendasi sing apik, matur nuwun kanthi sanget