Multiperspectivism ing literatur saiki

multiperspectivism

Novel sing apik banget bisa uga duwe wajah rai. Ing jaman saiki, multiperspectivism modis banget, kaloro ing literatur lan ing film lan televisi. Sumber iki digunakake terus-terusan ing Once Once a Time (televisi) lan Game of Thrones (novel). Kadhangkala karakter sing rupane suntingan lan ora relevan bisa dadi luwih apik tinimbang sing utama lan ndhelikake perasaan sing apik lan malah wong jahat bisa uga ngalami traumatik.

Sawetara penulis abad kaping XNUMX seneng Benito Pérez Galdós duwe imajinasi karakter ing sawetara novel dheweke mung karakter sekunder lan ing liyane padha dadi protagonis, kayadene ing kasus Rosalía Pipaón, protagonis La de Bringas lan paraga kanthi nada antagonis ing Tormento.

Piranti sing padha wis digunakake dening para novelis modern kayata Johanna Lindsey, ing novel romansa, lan panganggit liyane kayata Stephenie Meyer, sing nulis sawetara crita saka sudut pandang Eduard Cullen, lan Kiera Cass, sing uga nerbitake crita saka sudut pandang karakter pria ing novel kasebut Milih (diterangno ing wong pisanan dening protagonis).

Nanging, kadang-kadang ana pangarang sing mutusake njupuk maneh karakter sing lali saka novel utawa crita sing ditulis karo mobil liyaner. Iki kedadeyan ing Penelope lan bocah wadon rolas dening Margaret Atwood, Butler butir dening Donald Mccaig, Jumuah utawa anggota Pasifik dening Michael Tournier, antara liya. Crita sing paling luar biasa yaiku reinterpretasi salah sawijining karakter Emma Zunz, pelaut, sing katon minangka karakter santai sing digunakake Emma kanggo nggayuh kekarepane, karakter kasar lan kasar. Pendongeng crita njupuk karakter iki lan nulis crita yen dheweke tresna karo Emma lan nyoba nemokake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)