Pak Scrooge. Sawetara praupane ing film

Natal tanpa Pak Scrooge dudu Natal. Protagonis kekal CCarol Natal saka sing paling langgeng Charles Dickens nduweni pasuryan sing wis dipasang saben maca sajrone pirang-pirang taun. Lan nalika film teka, film kasebut luwih akeh ditrapake lan ditangani kanthi akeh cara. Akeh banget kanggo ngatasi kabeh, mula iki pilihan sing paling pribadi.

Ebenezer Scrooge

Protagonis crita Natal paling misuwur ing literatur sing ditulis dening novelis Inggris paling misuwur ing abad kaping XNUMX, Charles Dickens. Publicado ing 1843, Didol 6 salinan sajrone rong minggu, lan saiki wiwit saka klasik nganti suwe dadi simbol tanggal kasebut. Lan Ebenezer Scrooge, salah sawijining wong sing paling misuwur ing saindenging jagad.

El sengsara London lawas, mentingake awake dhewe lan ora nyenengake, bakal mandheg sawise wengi Natal sing sibuk nalika roh saka mantan mitra almarhum, Yakub marley, kanggo ngabari manawa sampeyan bakal nampa kunjungan saka telung memedi. Siji mbaka siji, yaiku Biyen Natal, Saiki lan Masa DepanDheweke bakal nuduhake sampeyan kepiye urip, urip lan bakalan sampeyan yen sampeyan ora ngowahi sikap marang wong liya lan marang awakmu dhewe.

Kaya meh kabeh sing ditulis Dickens, crita kasebut nuduhake pesen kasebut manungsa waé, apik lan pungkasan pungkasan. Master nalika nyritakake lingkungan lan emosi, ciptaane Scrooge iku salah siji sing paling sastra pinunjul amarga wis tekan kabeh pamirsa, kabeh umur lan kabeh warga negara.

Kita kabeh duwe Scrooge, luwih-luwih, nalika ngrayakake ulang tahune. Utawa bisa uga saben Natal kita duwe luwih akeh, nanging kita bakal tetep bisa ngobrol karo dheweke nalika krungu utawa ndeleng critane. Y wis ana akeh pasuryan sing disilihake aktor ing kabeh wujud. Iki minangka pilihan pribadi sing murni.

Albert Finney

Scrooge. Wiwit taun 1970.

Sampeyan bisa uga salah siji sing paling misuwur, bisa uga dadi adaptasi musik. Diproduksi ing Inggris, nggabungake aktor-aktor sing hebat Alec guinness (minangka Jacob Marley) ing pemeran lan Albert Finney kaya pak Scrooge sing apik banget.

Bill Murray

Memedi nyerang bos. Wiwit taun 1988.

Ora diraguhi, iki sing paling populer lan wis gabung karo generasi. Wolung puluh maksimal. Kanggo estetika, ing versi gratis banget siaran langsung kanggo televisi; lan kanggo jarwane, uga jeneng sing misuwur wiwit dasawarsa kasebut kayata Bill Murray Kaya produsen televisi sing tanpa jiwa lan egois, Frank Cross, transkrip Pak Scrooge, Karen Allen utawa Robert Mitchum, kamulyan film sing hebat diundang.

Michael Caine

Muppets ing Carol Natal. Wiwit taun 1992.

Katuntun dening Brian henson lan dimainake dening Michael Caine, Muppets wis dadi kontemporer klasik liyane sing nyakup kabeh versi.

Keseimbangan Jack

Natal sing beda kanggo Ebenezer. Wiwit taun 1998.

Una Kelangkaan Kanada diprodhuksi langsung kanggo televisi sing nggawa Scrooge menyang Kulon Kulon. Ing kasus iki, pranyata dadi despot sing duwe Guna karo kulawarga lan karyawane. Lan ing sawijining dina, sawise metik wong sing apus-apus kertu, dheweke dikunjungi semangat saka kolega tuwa. Sawetara rai kaya ngono Keseimbangan Jack kanggo ngutangi Pak Scrooge.

patrick steward

Crita Natal. Wiwit taun 1999.

Uga kanggo televisi, digawe sawise Patrick Stewart, liyane hebat ing adegan Inggris, bakal kokwaca sawetara nuduhake crita solo ing Broadway y London.

Guy pearce

Crita Natal. Wiwit taun 2019.

Miniseri sing anyar banget ing BBC lan salah siji sing paling medeni sing wis rampung. Ngadaptasi Steve Knight, nitahake saka Blinders Peaky, sing nggawe revisi lengkap kanggo klasik. Lan mesthine kanthi pungkasan sing adoh saka asline.

Guy pearce uga akeh mbantu interpretasi lan penampilan pria sing alus Scrooge tan memedi kaya penonton sing ngunjungi lan lingkungan sing ana ing sekitar.

Andrew Lincoln

Crita Natal. Wiwit taun 2020.

Produksi téater kanggo Teater Old Vic saka london sing mlayu Matthew Warchus, iku konco musikal kaya Roh o Matilda. Lintang-lintang Andrew Lincoln, apa sing kedadeyan saka nir saka Sing mlaku mati memedi Natal quintessential.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Dhaptar aktor sing apik banget sing main karakter anti-Natal sing nesu lan apik.
    - Gustavo Woltmann.