Review babagan Monster Bakal Ndelok Aku

Isih saka monster teka ndeleng aku

Luwih misuwur sawise premier film Juan Antonio Bayona sing dirilis taun 2016, Monster teka kanggo ndeleng aku saka Patrick Ness Iki ora mung novel bocah sing emosional banget, nanging uga latihan kanggo ningkatake kesadharan babagan aspek bullying, kapitunan lan alangan.

Sinopsis Monster Bakal Ndelok Aku

Panutup buku Monster bakal teka nemoni aku

Conor O'Malley yaiku bocah lanang umur 13 taun sing ngalami ngipi elek kaya bengi: Pitung menit sawise tengah wengi, ana swara bisik-bisik jenenge ing jendhela kamar turu, saka kono dheweke bisa ndeleng greja lawas ing kuburane, wit gedhe katon gedhe. Conor tangi saka kasur, condong menyang jendhela lan ndeleng "monster" impene, sing digawe saka cabang lan godhong nanging wujud manungsa. Monster kasebut janji bakal nyritakake telung crita kanggo Conor menehi crita. sawise.

Munculé monster lan crita-crita sabanjure sing nyritakake ing Conor pas karo wektu sing padha ibune didiagnosis kanker lan kudu ngalami perawatan kemoterapi. Sanalika, Conor ngalami bullying ing sekolah lan ora ana bapake ora mbantu ngatasi luwih apik.

Saka kabeh crita sing diwartakake monster kasebut, sing pertama meh ora dingerteni bocah kasebut, dene sing nomer loro nggawe dheweke salah amarga ngrusak ruang tamu eyange, dheweke uga tetep tetep adhem, dene sing nomer telu nyebabake dheweke nyerang Harry, bocah sekolah sing mesthi ngolok-olok dheweke.

Sawise crita, Conor bakal wiwit nampa pangrasane babagan penyakit ibune, keberanian lan kabeh nuansa lingkungane.

Karakter saka Monster Bakal Ndelok Aku

Ilustrasi Monster A Bakal Deleng Aku dening Patrick Ness

  • Conor O'Malley: Sarkastik lan apikan, Conor yaiku bocah lanang sing kudu ngadhepi bapakne lan ngunjungi nenek sing dheweke ora bisa dadi latar mburi penyakit ibu sing nandhang kanker.
  • Monster: Dumadi saka godhong lan cabang, nanging katon manungsa, "Monster" minangka makhluk sing nyoba nulungi wong nganggo cara sing wiwitane ora kepenak. Dongeng fiksi bisa uga ngemot wawasan moral sing bisa dipertanyakan, nanging piwulang kasebut mung bisa ditindakake nalika subjek wis ngerti inti crita kasebut.
  • Ibu: Sanajan ing film iki diarani Lizzie, ing buku kasebut mung "Ibu", kaya sing diarani Conor. Wanita sing, sanajan nyengkuyung putrane, ora bisa ngapusi dheweke (kaya awake dhewe) babagan manawa bakal mati ing wektu sing cedhak.
  • Padre: Bapake Conor pindhah menyang Amerika 6 taun sadurunge kedadeyan buku kasebut karo garwa anyar. Nalika ibune Conor lara, bapake bali menyang Inggris kanggo ngunjungi dheweke sawetara dina, sanajan dheweke enggal bali menyang Amerika kanggo rawuh ing kelairan putrane sing anyar.
  • Eyang: Amarga kepengin banget tetep urip ing saindhenging umur, mbah Conocer minangka pejabat polisi sing terus nutupi rambut supaya rambut abu-abu ora katon. Smug lan mandhiri, dheweke ora cocog karo putune, utamane amarga dheweke ora duwe empati sing dibutuhake kanggo ngerti wong liya kajaba dheweke dhewe.

Monster teka ing aku: asale dongeng sing sedhih kanthi maksud sing apik

Mahar Shioban

Shioban Dowd, panulis ide sing bakal ditulis Patrick Ness.

Asal-Usul monster kanggo ndeleng aku bisa ditemokake ing sketsa awal dening panulis Anglo-Irlandia Siobhan Dowd, sing didiagnosis ngalami kanker taun 2005. Sanajan lara, Dowd malah ngrembug babagan ide kasebut karo Denise Johnstone-Burt, editor Walter Books.

Sasampunipun pejah penulis ing taun 2007, Denise mutusake takon Patrick Ness, salah sawijining kolaborator, kanggo nulis ide pungkasan. nalika Jim Kay tanggung jawab nggambarake, sanajan Ness lan Kay ora kenal bareng nganti diterbitake buku kasebut ing Mei 2011. Nalika Ness ngakoni ing kalodhangan, "bagean saka sebab sing nyebabake dheweke nulis buku kasebut ora ana alangan total, amarga dheweke nggawe proses nggawe minangka pacelathon pribadi antarane dheweke lan Siobhan Dowd.

Katalog ing genre sing dikenal kanthi "low fantasi"Monster teka ing Me Me menehi komentar apik sawise diterbitake, kanthi conto kayata Jessica Bruder saka The New York Times, sing ngarani "crita sing sedhih banget" lan "seni sing kuat."

Uga, bukune sukses banget lan entuk akeh penghargaan, kalebu Buku Inggris Anak-Anak Inggris dening Penghargaan Buku Anak ing Omah Abang utawa nyebutake buku kasebut ing sawetara dhaptar paling bergengsi ing saindenging jagad.

Sawise buku kasebut diluncurake lan sukses sukses, perusahaan produksi Fokus Fitur tuku hak kasebut ing taun 2014 kanthi tujuan adaptasi karo bioskop. Disutradarai dening Spanyol Juan Antonio Bayona lan ditulis dening Patrick Ness, panganggit buku kasebut, film kasebut dirilis wulan September 2016 kanthi pemeran sing kaperang saka Lewis MacDougall (Conor), Liam Neeson (swara Monster), Tom Holland (model Monster), Felicity Jones (ibune Lizzie, Conor) , Sigourney Weaver (Mrs Clayton, eyang) lan Toby Kebbell (Liam, bapak).

Sanajan film kasebut mbiyantu nutupi anggaran $ 20 yuta, film kasebut ora sukses banget, sanajan dheweke nampa ulasan apik, kanthi conto kayata 86% ulasan positif ing jaringan kritis Tomat Rotten.

Dadi kesaksian utama wanita sing isih urip sing nyipta cara anyar kanggo ngatasi masalah sing saiki dadi larangan kanggo bocah cilik, monster teka kanggo ndeleng aku dadi lampu ing tengah peteng.

Ing dongeng sedih sing apik banget kanggo para mudha sing saya ngerti kasunyatan lan alat kanggo ngrampungake masalah.

Apa sampeyan nate maca Monster teka kanggo ndeleng kula?

Artikel sing gegandhengan:
Buku sing kudu ana adaptasi film dhewe

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gerindiksa ngandika

    Aku seneng karo bukune kepiye film iki saya seneng

  2.   Maria ngandika

    SEJARAH CANTIK KARYA ING BENGKEL SASTRA.