Minggu Ireng Gijón. Edisi XXX acara sastra iki.

Poster ilustrator Carmen Sole.

La Minggu Ireng Gijón Diwiwiti dina iki kanthi persetujuan Saint Fermin. Bakal dadi sampeyan edisi kaping telung puluh, bakal kedadeyan ing lapangan tilas galangan kapal Naval Gijón lan bakal tetep nganti dina 16. Minggu sastra sing prestisius iki ing kutha Asturian sing apik yaiku luwih saka gabungan ing adegan budaya nasional.

Dadi sepisan maneh ketemu maneh paling apik saka jinis iki karo penulis nasional lan manca sing paling misuwur. Opo maneh, kegiyatan kayata upacara penghargaan, ceramah lan debat, pagelaran musik, presentasi… Kita priksa kabeh sing bakal kelakon.

tema

Sanajan adjektiva minggu kasebut dadi intine, ana akeh topik liyane sing bakal dibahas ing debat lan kegiyatan. Saka ing lingkungan, ekologi lan perubahan iklim ngliwati analisis Keadilan ing novel kriminal sing ditulis ing basa Spanyol, nganti ilmu fiksi, ing bayangan Lan novel sejarah.

Interpretasi lan perawatan saka Francoisme utawa satus taun Revolusi Rusia. Lan mesthine luwih akeh masalah sosial, saka hak pratelan utawa masalah saka pengungsi. Uga ora bakal kekurangan puisi dudu dudu komik.

Penulis

Ora bakal bisa nggawe dhaptar jeneng sing diundang. Antarane akeh wakil panorama nasional liyane sing duwe Manuel Wong jabois, Montero Glez, Pasangan Fernandez, José Luis Muñoz, Ignacio saka lembah, Mawar Montero utawa Juan Bolea.

Saka Amerika Latin, dheweke uga ora bisa absen uga penulis Vladimir FernandezTatiana goransky, Fernando López, utawa Lucio Ludicello.

Ing taun iki Prancis nggawa Sophie Henaff, fenomena penerbitan Prancis paling anyar sing nyampur karo rasa ketegangan lan komedi ing judhul kayata Cathetan Pati o Brigade Anne Capestan. Lan carane entuk ragad Nordik: saka Suecia bakal dadi Cecilia Ekbak, sing wis sukses kanthi campuran genre ireng karo novel sejarah. Panganggit saka Mangsa paling dawa kaping pisanan teka ing Spanyol kanggo nuduhake karya anyar, Cahya peteng srengenge tengah wengi. Lan tangga teparo Norwegia Geir tangen, blogger jinis paling misuwur ing negarane lan sing wis ngluncurake novel pertama Pelaksana.

Uga pangarang Asturian kayata Julio Rodríguez, David López utawa Felicidad Martínez. Lan uga saka dunia digital kayata, kayata, David Zaplana lan Ana Ballabriga kanthi novel sing menang kontes novel kaping telu indie saka taun kepungkur, Ora scotch bener.

Tributif

Jorge Martínez Reverte, pangripta saka Detektif Galvez, minangka panulis sing diajeni taun iki. Novel dheweke diterbitake maneh, disaranake banget nalika ngeling-eling marang Transisi kanggo apa sing dicritakake lan ditampilake nalika semana.

Anugrah

Bakal digawe umum 14 Juli ing Hotel Don Manuel lan bakal duwe macem-macem tema. Iki minangka finalis.

Dashiel Hammett Award kanggo Novel Paling Apik

  • Noxa, ngetung dening María Inés Krimer nalika duwe informasi. Aduk.
  • Madrid: wates, dening David Llorente nalika duwe informasi Upside mudhun.
  • Lemah hangus ngetung dening Emiliano Monge. Sastra Omah Random.
  • Sialan, ngetung dening Empar Fernández. Serbaguna
  • Suns ireng, dening Ignacio del Valle nalika duwe informasi. Alfaguara.

Silverio Cañada Memorial Award kanggo novel noir pertama sing paling apik

  • Wong suci menyang swarga, dening Carlos Ortega Vilas nalika duwe informasi. Loro Kumis.
  • Bobot jiwa ngetung dening José María Espinar nalika duwe informasi. Edaf.
  • Mripat buta, ngetung dening Virginia Aguilera. Karajan Cordelia

Rodolfo Walsh Award kanggo karya non-fiksi genre ireng paling apik

  • Sampun ketemu ing urip iki utawa mbesuk, dening Manuel Jabois nalika duwe informasi. Planet.
  • Buku Abang (vol. IV), Gerardo Villadelángel (coord.). Dana Budaya Ekonomi.
  • Tinta cumi-cumi, dening Miguel Barrero nalika duwe informasi. Trea

Espartaco Award kanggo novel sejarah paling apik

  • Pengadilan ngapusi, dening Luis García Jambrina nalika duwe informasi. Espasa.
  • Printer Venesia, dening Javier Azpeitia nalika duwe informasi. Tulisan.
  • Carmine lan getih, dening Montero Glez. Algaida.

Penghargaan Celsius kanggo Fiksi Ilmiah lan Novel Fantasi Terbaik

  • Balang ing omah asap, dening Guillem López. Aristas Martínez.
  • Rondola, ngetung dening Sofía Rhei. Minotaur.
  • Katon sing aneh, dening Felicidad Martínez. Spórtula.

Fuentes: Minggu Ireng Gijón.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.