Miguel de Unamuno lan siswa sing tulus

Miguel de Unamuno

Siji wektu, dadi Don Miguel de Unamuno profesor ing Universitas Salamanca muni bel lawang omah lan panulis Dheweke mbukak lawang kanggo nemokake salah sawijining siswa sing diwulangake sadurunge, sing diajak mlebu omah kanggo menehi komentar babagan apa sing nggawa dheweke ing kana.

Sawise nang wong enomOra tanpa rasa kuwatir, dheweke ngandhani yen dheweke kudu njaluk sih sing khusus.

Bocah lanang kasebut ngerti yen dheweke ora ngerti pemeriksaan saka Yunani sing bakal dikepengake Unamuno ing dina sabanjure, nanging bapakne siswa bakal lelungan dina kasebut menyang kutha Salamanca kanthi ilusi nyakseni salah sawijining ujian putrane sing kabeh kulawarga nganggep Hellenis gedhe.

Supaya ora nguciwani lan apus-apus bapakne, wong enom takon Unamuno kanggo takon pelajaran sing disepakati sadurunge, supaya dheweke bisa tampil apik karo bapake, lan banjur takon maneh pitakon liyane sing ora bakal dijawab supaya guru bisa uga gagal.

Unamuno nampa lan nalika ujian nuli ujar:

-Welingen aku ing piwulang pitulas

-Aku ora ngerti, profesor –Wangsulane bocah lanang-.

Unamuno, ragu-ragu, mangsuli kanthi swara sedhih:

-Apa ora ing pitulas?

Lan bocah lanang, kanthi total tulus ngandika:

-Ya, nanging Pendhaftaran rama.

Informasi luwih lengkap - Panulis anekdot

Foto - Foroxerbar


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)