Miguel de Cervantes lan ayat kaping pisanan

miguel-de-cervantes-juan-lopez-de-hoyos

Saka Miguel de Cervantes, kita ngerti akeh episode ing urip, nanging, kadang-kadang ora menehi kabeh pengakuan sing pantes ditindakake, amarga bisa nulis luwih akeh babagan dheweke lan urip "ngeri".

Senadyan apa sing dipercaya, Miguel de Cervantes Dheweke ora duwe masa kanak-kanak sing apik lan seneng banget. Kulawargane asring pindhah amarga akeh utang sing ana ing kana-kene amarga manajemen bapak sing kurang apik, Rodrigo. Ibune, EleanorDheweke rada "cerdik" lan fleksibel, lan dheweke sing nggawa kulawarga luwih saka siji kesusahan. Kita bisa terus ngomong babagan masa kanak-kanak lan remaja, nanging ing artikel iki, kita bakal luwih akeh ngrembug babagan apa ayat-ayat pertama Cervantes lan sapa sing bisa uga kudu dingerteni penulis saiki.

Ing salah sawijining petualangan ...

Ing salah sawijining petualangan nalika isih enom, Cervantes wis ngetung kanthi 20 taun, ing kana dheweke ketemu John Lopez de Hoyos, guru saka Madrid, kanthi latihan humanis, sing wis nuntun Estudio de la Villa taun kepungkur. Sanajan Miguel dudu mahasiswa biasa ing institusi kasebut, amarga kursus dheweke diwulang utamane kanggo para mudha umur 17 utawa 18 taun (Cervantes bakal ngancik 21 taun), liwat hubungane karo Profesor López de Hoyos, dheweke nyampurnakake kawruh babagan sastra Latin lan Latin (Seneca, Ovid, Cicero, lsp.) Lan uga mikir Erasmus, salah sawijining kunci pembaruan Eropa wektu kasebut.

miguel-de-cervantes

El erasmisme, minangka sumber tren satiris sing hebat sing muncul ing Spanyol ing pertengahan abad XVI, lan Universitas Alcalá de Henares minangka salah sawijining pusat penyebaran sing paling aktif. Pramila pentinge guru López de Hoyos ing panganggit penulis. Matur suwun uga guru sing padha, sing saiki dadi sonnet sing ngemot ayat kapisan Cervantes, sing ana cathetan tertulis.

Dheweke dudu ayat sing asli lan apik bangetSecara literatur, nanging dheweke nampa "pujian" saka guru, sing nalika semana makili humanisme sing paling padhang ing Madrid. Thanks kanggo López de Hoyos, Cervantes bisa ndeleng ayat-ayat kasebut diterbitake nalika umur 22 taun. Aku ora bakal weruh apa-apa liyane sing nerbitake 20 taun mengko,

Dadi, apa bisa ujar manawa matur nuwun marang guru López de Hoyos, Cervantes menehi kesempatan kanggo maca "Don Quixote de la Mancha"? Bisa uga ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.