25 frase dening Gustavo Adolfo Bécquer nalika mengeti kelairan

Sapa sing ora ngerti ayat-ayat kasebut? Sapa sing durung nate maca salah sawijining geguritan? Sapa sing wis bisa ana ing jagad lan jagad iki sing ora ngerti Gustavo Adolfo Becquer? Amarga pujangga Sevillian dianggep minangka salah sawijining panulis Spanyol sing paling akeh diwaca kabeh kaping. Lan dheweke lair dina kaya dina iki, 17 Februari, nanging 1836. Dadi kanggo nggayuh minggu katresnan iki, ora luwih becik nyawisake istirahat rong dina iki kanggo maca karyane.

Saka kulawarga seniman, nalika Bécquer wiwit nulis puisi Spanyol dicelupake budaya ing realisme, gaya seni sing jelas nentang wektu romantis. Pakaryan sing paling misuwur yaiku karyane Sajak lan legenda, kumpulan geguritan lan crita cekak. Dina iki kita ngelingi sawetara frase sing paling apik.

Bécquer tilar donya enom banget, umure mung 34 taun lan tuberkulosis (kepiye dheweke ora bisa dadi pujangga romantis?). Lan nalika semana karyane dadi misuwur lan misuwur. Nanging kita ngrayakake kelairan lan karya sing ditinggalake.

Iki 25 ukara sing paling misuwur:

  1. Bisa uga ora ana pujangga, nanging mesthi ana geguritan.
  2. Sighs minangka hawa lan menyang udhara. Tangis kaya banyu lan dheweke menyang segara, kandhani aku wanita, yen katresnan lali, apa sampeyan ngerti tujuane?
  3. Kesepian minangka kekaisaran kesadharan.
  4. Lan pikirane perlu kanggo ngleksanani, saben dina kudu bola-bali mikir, kanggo ngreksa urip.
  5. Katresnan minangka rembulan.
  6. Tontonan sing ayu, ing bentuk apa wae sing ditampilake, ndadekake pikiran duwe gegayuhan luhur.
  7. Jiwa sing bisa ngomong kanthi mripat uga bisa ngambung karo mripat.
  8. Dheweke sing duwe imajinasi gampang banget bisa narik kawigatene jagad iki.
  9. Otakku dadi lam, mripatku rusak, intine ora ana apa-apa.
  10. Kesepian iku ayu banget ... yen sampeyan duwe wong sing arep ngandhani.
  11. Katresnan iku misteri. Kabeh ing dheweke minangka fenomena sing ora bisa dingerteni; kabeh babagan dheweke ora logis, kabeh babagan dheweke ora jelas lan ora masuk akal.
  12. Kanggo dipikir, jagad; kanggo eseman, langit; kanggo ngambung ... Aku ora ngerti apa sing bakal dakwenehake kanggo kowe!
  13. Srengenge bisa uga mendhung kebak, segara bisa garing sakcepete, poros bumi bisa pecah kaya gelas sing ringkih ... Kabeh bakal kelakon! Pati bisa nutupi crepe panguburanku, nanging semangat tresnamu ora bakal bisa ngilangi aku.
  14. Apa sampeyan pengin supaya kita tetep eling babagan katresnan iki? Dadi, ayo padha tresna-tinresnan dina iki lan sesuk ayo pamitan!
  15. Loro ide sing thukul ing wektu sing padha, loro ambungan sing njeblug sekaligus, loro gema sing nyawiji, yaiku loro jiwa kita.
  16. Sayang banget yen Love, kamus, ora duwe papan sing bisa ditemokake nalika bangga mung bangga lan nalika ana martabat!
  17. Katresnan iku puisi; agama iku katresnan. Rong prekara kayata katelu padha karo saben liyane.
  18. Nalika wektu kliwat lan sampeyan lali karo aku, sampeyan bakal meneng urip ing aku; amarga ing peteng pikiranku, kabeh kenangan bakal dakcritakake babagan sampeyan.
  19. Yen diseksi jiwa bisa ditindakake, pira pati misterius sing bakal dijlentrehake.
  20. Sampeyan ujar sampeyan duwe ati, lan sampeyan mung ngomong amarga sampeyan ngrasakake deg-degan; sing dudu ati ... Mesin sing gerakane ngalahake swara sing rame.
  21. Kaya wesi sing dicopot saka tatu, tresnane nyuwek saka jero awakku, sanajan aku rumangsa yen uripku nyuwek saka dheweke!
  22. Dheweke duwe cahya, dheweke duwe minyak wangi, warna lan garis, bentuk sing dikarepake, ekspresi, sumber puisi sing langgeng.
  23. Dina iki bumi lan langit nyemoni aku, dina iki srengenge tekan telenging jiwaku, dina iki aku wis ndeleng ... Aku wis ndeleng lan nyawang aku…. Dina iki aku percaya marang Gusti Allah!
  24. Nangis! Aja isin ngakoni manawa sampeyan wis tresna sethithik karo aku.
  25. Kabeh iku goroh: kamulyan, emas. Sing daksengkuyung iku sejatine: Merdika!

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Isabel ngandika

    Genial