Pengetan kelairan Mutiara S. Buck. Biografi lan karya.

Dina iki, 26 Juni, ulang taun anyar saka lair saka panulis Amerika Mutiara S. Buck. Dheweke nglampahi bagean sing apik ing urip ing China lan mulane pakaryane akeh dipengaruhi karo budaya sagas lan budaya oriental. Dheweke nampa penghargaan kasebut Nobel en 1938.

Kanggo kula Pearl S. Buck yaiku a panulis referensi sing menehi inspirasi kanggo sawetara karya pribadi sing andhap asor. Dadi Aku mriksa sawetara bukune, buku sing wis ana ing omah wiwit dakeling-eling.


Jeneng lengkap yaiku Mutiara Sydenstricker Buck lan lair ing Hillsboro ing taun 1892. Putri saka misionaris Presbyterian, dheweke urip ing Asia nganti taun 1933. Buck makarya kanggo pihak hak sipil lan wanita lan madegake Welcome House, agensi adopsi internasional lan multikultural sing pertama.

Karya pisanan

Novel pertama yaiku Angin wetan, angin kulon (1930), sing ditutake Lemah sing apik (1931), mapan ing Tiongkok taun 20-an. Kesuksesan kritis sing nyebabake menang Hadiah Pulitzer. Iki minangka akun kebiasaan Cina sing lengkap lan rinci. Iki dianggep minangka salah sawijining karya agung abad kaping 1937. Film iki diadaptasi ing bioskop ing taun XNUMX.

Lemah sing apik minangka pérangan pisanan trilogi sing dirampungake karo Para putra (1932) lan Omah sing dipisah-pisah (1935). Ing tema kasebut, tema folkloric Tiongkok dijaga liwat telung perwakilan sosial: petani, prajurit lan siswa.

Revolusioner, pedagang, petani, lan courtesans ditampilake ing kabeh telung judhul. Dheweke nuduhake lingkungan sing beda-beda ing sekitar Kulawarga Wang Lung, sing munggah saka sosial sosial sing nyusahake nganti pungkasane diceritakake. Wiwitan sing angel karo masalah tabungan finansial lan kepiye supaya bisa dadi bandha ing satengahing prilaku lan perasaan borjuis.

Novel lan crita cekak liyane

Banjur ing taun 1934 dheweke nerbitake Ibu lan ing 1942 Lomba naga, novel liyane sing nyengkuyung perjuangan Tiongkok nglawan imperialisme lan penjajahan Jepang. Yaiku critane crita kulawarga petani sing manggon cedhak Nanking. Versi film digawe ing taun 1944 sanajan ora sukses, nanging penasaran yen ndeleng pemain barat kanthi mripat miring, kaya Katharine Hepburn.

Pearl S. Buck uga nulis akeh dongeng, disusun ing judhul Garwa pertama. Dheweke nyritakake pangowahan sing jero ing masarakat lan urip ing negara papan dununge. Tema utama sing ditindakake yaiku kontradiksi antarane Tiongkok tradisional lan generasi anyar, lan alam semesta sing kebak energi lan utopia para revolusioner komunis.

Janji

Novel iki digawe kanthi sampurna ing Perjuangane wong Cina nglawan Jepang. Ing buku kasebut, kita nemokake petani, pedagang, gerilya, siswa lan punggawa. Ing kanvas sosial sing beda-beda iki, dudu watak hawa nafsu petani Ling Tan, anak-anake, lan sing ayu Mayli. Kalorone bakal nemu drama sing nyata lan romantis dicampur, lan kalorone aspek kasebut uga obah.

Para patriot

Iki minangka crita urip ing China lan Jepang sajrone taun-taun sing paling owah. Diwiwiti karo a revolusi siswa lan mungkasi ing pagunungan interior China, ing perang paling angel lan angel banget nglawan penjajah Jepang. Nanging uga a novel katresnan gedhe.

Dewa liyane

Buku iki nyritakake a wanita sing omah-omah karo wong sing misuwur, olahragawan Amerika, idola saka akeh. Nanging ing kasunyatan lan privasi, wong iki mung teras, wimp tanpa kepribadian. Nanging, garwane tresna marang dheweke lan luwih seneng ndhelikake sejatine penipuan yaiku bojone. Pitakonane apa bakal sukses utawa ora.

Pati ing kastil

Kanthi nada saka suspense lan intrik, buku iki kalebu langka langka lan salah sawijining karya sing paling sukses dening Pearl S. Buck.

Sawetara wong Amerika pengin tuku kastil Inggris abad kaping XNUMX kanggo pindhah menyang Connecticut. Nanging omah kastil a misteri sing duwe ora pengin mbukak. Nanging wong-wong sing pengin tuku lan pengunjung mesthi pengin nemokake.

Pungkasan, Keajaiban abadi

Ditulis ing 1973, ing pungkasan umur, dheweke tetep ndhelik nganti saiki. Ditemokake ing ruang penyimpanan pertanian Texas lan wis diterbitake minangka acara penerbitan utama. Yaiku a crita katresnan lan wis dianggep minangka karya liyane pribadi lan hasrat saka penulis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.