Menara Peteng. A medeni, fiksi ilmiah lan fantasi peteng ing sisih kuloné Stephen King.

Ilustrasi babagan Menara Peteng King

Wong sing nganggo ireng lagi ngungsi liwat ara-ara samun, lan wong bedhil ngetutake.

Kanthi rong frasa sing kuat diwiwiti Menara Peteng, saga saka Stephen King sing dianggep dhewe penulis mahakarya. Panulis Maine, sing misuwur amarga novel-novel medeni kaya It, Carrie, o el Misteri Salem, malih dadi latihan sastra sing hebat yaiku Menara Peteng (kalorone babagan volume, udakara 4.500 kaca total, lan ambisi artistik) kabeh obsesi, pengaruh, lan gegayuhane.

Nanging apa iki Menara Peteng? Sawetara bakal ujar manawa dheweke dadi petualangan koboi saka jagad liyane. Liyane, yaiku versi saka Gusti ring dening King. Lan ana uga sing bakal ujar manawa iki minangka latihan olahraga metaliter. Lan sejatine kabeh iku salah lan ing wektu sing padha bener.

Pati lan edan ngenteni ing dalane bedhil

Kasunyatan prosaic sing ana jagad iki nggawe frustasi pragmatis lan romantis.

Menara Peteng yaiku seri wolung buku sing nyedhiyakake kita ing sepatu Roland Deschain Gilad, saka garis keturunan Raja Arthur (malah disaranake revolver, sing duwe sifat gaib, ditempa saka baja Excalibur). Roland minangka slamet pungkasan saka urutan chivalric kuno, ing jagad iki kanthi pambagi kelas Abad Pertengahan, nanging kanthi teknologi pertengahan abad kaping XNUMX. Ora cetha banget manawa Jagad Tengah, kaya sing diarani, minangka bagean saka dimensi paralel, jaman kepungkur kita, utawa masa depan hipotesis ing endi peradaban ambruk sawise perang atom.

Sajrone perang salib, pahlawan kudu ngliwati lanskap jembar (sing katon kaya film Amerika Barat sing lawas) kanggo nemokake wong ireng, tukang sulap misterius sing ngancurake nyawane lan kabeh wong sing dikasihi, nalika ndeleng jagad iki ngubengi dheweke. Nanging, target nyata Roland ora wong ireng, nanging kanggo njaluk menyang menara peteng, tautan ing ngendi kabeh alam semesta lan kasunyatan bisa dadi siji. Lan kanggo nggayuh tujuan iki, dheweke bakal ngorbanake kabeh perkara lan sapa wae sing ditemoni ing dalane.

Aku ora nuduhake tangan; wong sing nggawa tangane lali karo raine bapake. Aku nunjuk karo mripat.

Aku ora njupuk nganggo tangan; sing nembak tangane wis lali karo raine bapake. Aku nembak kanthi pikiran.

Aku ora mateni nganggo bedhil; sing mateni nganggo pistol wis lali karo raine bapake. Aku mateni kanthi ati

Goleki Roland kanggo Menara minangka petualangan epik kayadene lelungan kiasan lan spiritual. Katrangan Menara kasebut, struktur ireng kolosal sing munggah tumuju tanpa wates, lan diubengi Can'-Ka Ora Rey, lapangan mawar ing endi saben kembang nglambangake kasunyatan sing bisa ditindakake ing alam semesta, minangka sesanti kaendahan puisi sing nyenengake.

Wiwitane Menara Peteng

Baris awal saka Wong bedhil, volume pisanan saka Menara Peteng.

Epik modern

Tembung paling apik kanggo nggambarake buku-buku saka Menara Peteng bakal eklektik. Stephen King diilhami dening macem-macem sumber kanggo ngembangake. Ing tangan siji, bagéyan crita kasebut diwiwiti saka puisi kasebut Childe Roland menyang Menara Peteng teka de Robert Browning (1812-1889). Ing sisih liyane, sifat epik sing digoleki, lan eksistensi klompok sing kalebu protagonis, ngombe langsung saka mitologi tolkien lan Siklus Arthurian. Kajaba iku, karakter Roland minangka refleksi sing jelas babagan interpretasi saka Clint Eastwood en sisih kulon minangka Sing Apik, Ala lan Ala.

ing buku saga kanthi urutan kronologis yaiku:

  • Wong bedhil (1982)
  • Tekane wong telu (1987)
  • Badlands (1991)
  • Pesulap lan Kristal (1997)
  • Angin liwat kunci (2012)
  • Serigala Calla (2003)
  • Lagu saka Susannah (2004)
  • Menara Peteng (2004)

Menara Peteng uga inspirasi akeh karya turunan, carane komik, videogames, a film fitur, lan lagu kaya Nang endi wae sing adoh banget saka klompok Penjaga buta, sing nyritakake petualangan Roland nalika nggoleki Menara kasebut kanthi obsesif.

Kabeh dalan tumuju Menara

Roland tetep siyaga lan ngrungokake swarane wengi nalika angin ngusap eluhe ing pipi.

Ngukum? Kaslametan? Menara.

Dheweke bakal teka ing Menara Peteng lan ing kana dheweke bakal nyanyi jenenge.

Saka rincian sing paling menarik saka Menara Peteng punika gegandhengan karo kabeh buku King liyane. Karakter, lokasi, lan referensi kanggo karya minangka macem-macem Mil ijo, Cahya o Kabut. Kanthi penguasaan kaya ngono, pungkasane crita kasebut pungkasane ana gandheng cenenge, lan uga panganggit dhewe uga tampil ing salah sawijine volume minangka sawijine paraga liyane.

Cekakipun, yen sampeyan kepengin maca sing beda lan seger, aku saranake Menara Peteng. Kadhangkala bisa uga munggah-mudhun (sing bisa dingerteni ukurane), nanging umume minangka pengalaman sing nyenengake lan asli kaya sawetara wong liya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)