Mati ing wulan November, dening Guillermo Galván. Nyemak

Mati ing november minangka novel pungkasan saka Guillermo Galvan. Ing pasar wiwit dina 13 pungkasan, crita kaping telu sing diarani detektif Carlos lombardi, sawise Wektu nglereni y Prawan saka gondho. Lan mesthine bakal ana maneh amarga Galván wis nemokake a rumus apik ing ngendi nggabungake plot sing menarik, setelan sing apik lan karakter sing padhet. Iki duweke review.

Guillermo Galvan

Panulis lan jurnalis Valencian kanthi karier sastra dawa lan pangenalan dening para kritikus lan pamaca, dheweke kudu menehi judhule kredit kanthi beda Bayangan Kupu-kupu: Epik Leovigildo, Raja Visigoth, Sadurunge pamit karo kowe, Saka awu, Mripate Saturnus, Hawane ora ana jejak o Nelpon aku judas. Ing taun 2019, dheweke miwiti seri 3 novel sing dibintangi mantan pejabat polisi lan detektif Carlos Lombardi, sing nggawe dheweke sukses banget.

Aku tekan ing Guillermo Galvan thanks kanggo kanca, sing menehi kula sampel saka Prawan saka gondho. Nanging amarga biasane miwiti seri ing wiwitan, mula aku entuk Wektu nglereni. Asile: yaiku Aku entuk kecanthol ing Madrid wiwit awal 40an diterangake kanthi apik liwat karakter sing ditemtokake kanthi apik, utama uga sekunder, uga ing plot sing apik banget.

Saiki, kanthi gaya menehi label kabeh, subgenre iki diarani totaliterisme irengyaiku, novel kanthi plot polisi ing Nazi Jerman (kayata Bernie Gunther, Philip kerr), Uni Soviet (Arkady Renko, saka Martin Cruz Smith) utawa, ing kasus Galván, Franco ing Spanyol nalika jaman perang.

En Prawan saka gondho Galván ngirimake tumindak kasebut menyang sawijining kutha, utamane Aranda de Duero, ngembangake label genre liyane, yaiku noir deso. Lan dheweke terus njaga garis sing ora mudhun ing crita anyar iki.

Mati ing november

Kita ana ing Madrid saka 42, Kebak WWII ing Eropa lan lingkungan pasca perang sing langka, peteng lan mlarat. LAN Carlos lombardi, mantan pejabat polisi lan saiki kerja ing agen detektif Hermes, melu investigasi rong kasus sing ora ana hubungane nyata: ngilang warga Jerman lan panemuan mayit saka bocah wadon sing klelep.

Sanalika, kita ngerti luwih lengkap babagan sampeyan riwayat pribadi, kanthi wiwitan ing ngendi bekas garwane Begoña katon njlentrehake kahanan sing ditemokake. Dheweke uga isih ana ing kana tim efektif lan setya kolaborator lan boss lan kanca Balbino Ulloa.

Lan ing Madrid luwih abu-abu tinimbang cahya, ora ana kekurangane Gestapo, ing AbwehrAgen intelijen Inggris lan uga Pinkerton A.S. Gabung pengusaha tartamtu saka papan sing dhuwur banget, lan pendukung Lombardi, sing bakal mbukak informasi pribadi liyane sing relevan amarga ora stabil kanggo detektif kasebut. Lan dheweke kabeh padha karo plot sing dicampur prostitusi, bioskop, pasar gelap lan spionase, nanging sing kesimpulan paling ora.

Lombardi lan Madrid sawise perang

Amarga sisane minangka bahan wajaran kelas sing misuwur ing novel iki. Lombardi, kanggo latar mburi sing kebak nesu lan ngemot ing wektu sing padha sadurunge kahanan negara kasebut lan panguripan sing ora ana gayane Madrid diganggu akibat sawise perang saudara.

Bingung nanging slamet kaya sing bisa ditindakake ing imbangan angel ing antarane biyen sawise ana ing pakunjaran lan cakrawala sing kayane bisa dibukak ing pungkasan novel. Lan padha mripate nuduhake manawa Madrid, ing papan sing apik banget sing digawe maneh Galván, malah luwih cetha amarga narasi ing jaman saiki sing ndadekake tumindak lan gambar dadi luwih cedhak. Keuntungan luwih akeh tinimbang kita sing ora simpati karo perkara kasebut narasi saiki bungkus karo a penanganan sing apik banget uga basa.

Mesthi wae

Una riwayat pelarut sing ahli nyampurake genre polisi, sejarah lan spionase. Lan mesthi bakal ana maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.