Bukune Marta Robles

Buku Marta Robles.

Buku Marta Robles.

Marta Robles minangka wartawan lan panulis Spanyol (Madrid, 30 Juni 1963) kanthi sejarah sing dawa luwih saka telung puluh taun ing radio, pers lan televisi. Minangka panganggit, dheweke wis mbedakake dadi esai lan ing genre novel. Nanging, rada bias nggawe pigeon ing gaya sastra tartamtu, amarga salah sawijining kabecikan sing paling tetep sajrone karir yaiku fleksibilitas.

Publikasi kaping pisanan wiwit taun 1991, Jagad ing tanganku. Nalika semana Robles wis makarya ing majalah kasebut Wektu sajrone 1987, ing wektu sing padha dheweke ngrampungake gelar Ilmu Informasi ing Universitas Complutense Madrid. Wiwit iku anane wis asring digunakake ing media cetak sing beda kayata Ringkesan, Man, Woman, sing Majalah Vanguard, Elle o Alesan, kanggo jeneng sawetara.

Lintasan lan penghargaan

Bukune wiwit saka riset sejarah nganti akun fiksi lan kompilasi bibliografi.. Dheweke nampa Hadiah Novel Fernando Lara 2013 kanggo Luisa lan pangilon. Kajaba iku, dheweke dianugerahi hadiah spesial kanggo "Sing paling apik" ing Festival Aragón Negro 2019 - amarga menehi kontribusi kanggo novel kriminal amarga nggawe detektif Roures - lan Hadiah Letras del Mediterráneo 2019 ing kategori Narasi. Thanks kanggo iki, aneh yen Marta Robles ora dingerteni ing festival angkara.

Mesthine, mayoritas penghargaan dheweke digandhengake karo radio lan televisi. Mesthi wae, kabeh wis akeh banget, amarga akeh ruang sing diwenehake (akeh, sing diarahake lan diproduksi dhewe) kanthi macem-macem format informatif, rekreasi lan budaya ing saluran kayata TVE, Canal 10, Tele 5, Telemadrid, Canal Sur, Antena 3, Canal 7 lan Dkiss.

Kajaba iku, karyane ing radio wis misuwur amarga programe ing Cadena SER, Radio Intercontinental, Onda Cero, Radio EFE, Punto Radio lan Es Radio (ing rong pungkasan minangka kolaborator).

Non-fiksi sampeyan bisa digunakake

Kejaba kasebut Jagad ing tanganku, bukune non-fiksi liyane yaiku Jeng PSOE (1992), Katalog Valencia Oceanographic Park (2003), Madrid kula Marta (2011), Sampeyan dhisik (2015) lan Apa sing sampeyan wedi (2016). Kaloro pungkasan iki ditampa kanthi apik dening para kritikus khusus lan masarakat umum.

Sing dipilih rejekine

Marta Robles wis sukses nggayuh kerajinan jurnalistik ing pitung buku non-fiksi, ing antarane, Sing dipilih rejekine (1999) pinunjul kanggo pendekatan alami lan netral kanggo sinau para elit Spanyol. Ing karya iki, Robles mbukak gaya khusus ing wawancara karo 15 pria lan 4 wanita sing misuwur banget ing jagad finansial Spanyol. Sampeyan bisa ndeleng ing teks babagan carane ngasilake kualitas umum kanggo umume sing diwawancarai, kayata golek perlindungan utawa motivasi gedhe tumrap prestasi.

Martha Oaks.

Martha Oaks.

Sampeyan dhisik

En Sampeyan dhisik, Marta Robles nggoleki kode sosial sing nemtokake interaksi afektif penaklukan, seduction, ekspresi raos lan malah infidelity. Iki minangka jinis esai manual babagan adat istiadat sing apik adhedhasar literatur, film fitur lan dokumenter audiovisual, seni lan akal sehat.

Ngluwihi analisis cara komunikasi, Sampeyan dhisik mriksa "norma sing didhelikake" sing ana ing masarakat apa wae. Kode kasebut, ing pirang-pirang kesempatan, bisa dadi luwih penting tinimbang aturan prilaku sing jelas. Panulis negesake sejatine babagan pentinge ngerti carane nyebut awake dhewe supaya ora mandheg lan nyoba supaya pas wektune.

Apa sing sampeyan wedi

En Apa sing sampeyan wedi Robles nyemangati awake dhewe ing rasa ora aman dhewe lan ing babagan kerentanan sing ana ing kahanan manungsa (sanajan kasunyatane dheweke sukses banget lan yakin ing ngarep kamera). Tujuane penulis ora supaya rasa wedi wedi ilang, nanging pesen utama yaiku sinau urip kanthi rasa wedi lan duwe sikap predisposisi kanggo ngrasakake urip.

Novel lan buku fiksi anggitane Marta Robles

Welas sewelas María Lisboa

Judhul iki ditulis ing taun 2001 yaiku kompilasi saka sewelas crita sing nuduhake petualangan emosi sewelas wanita sing beda. Ing narasi, fitur-fitur crita nyata bisa dingerteni. Amarga alasan iki, Robles nyedhiyakake awake dhewe ing panggonane masing-masing, nemtokake kanthi pasuryan lan swarane dhewe. Asil kasebut minangka buku sing cukup nglipur sing nuduhake sewelas aspek wanita saiki sing diarani jeneng "María Lisboa".

Perwakilan kalebu akeh karakter, profil, lan sipat sing kalebu kompleksitas wanita. Antarane kasebut nuduhake kamardikan, pengajuan, rasa ora marem, tanpa daya nalika ngadhepi pria, wani, dedikasi, nolak awake dhewe ... Uga nyinaoni tumindak sing kontradiktif karo para wanita sing seneng ngapusi utawa nggawe fantasi supaya dheweke dikasihi lan diwales maneh. Iki uga nggambarake pinten-pinten wong sing ngupaya supaya ora ngalami kasepen.

Diary saka meteng patang puluh soko 

Buku iki wiwit 2008 minangka buku harian eksekutif senior umur 40 taun sing bebarengan karo pasangane —Jasime, 53 taun - arep meteng 18 taun sawise duwe anak pertama saka hubungan sadurunge. Jaime uga duwe anak wadon umur 28 taun saka perkawinan kaping pisanan. Kandhutan ngganti status quo hubungan sampeyan karo kulawarga, karo pasangan lan ing kantor.

Nanging, protagonis mutusake kanggo ngadhepi kahanane sing anyar kanthi guyon lan tanpa preduli kanggo prasangka eksternal… Nganti gynecologist takon umure, mula dheweke dadi gampang rentan. Wiwit wektu kasebut, rasa ora aman, wedi lan kasusahan saya asring. Kabeh kesan kasebut diowahi dadi anekdot sawise sangang wulan "kegilaan" wis kliwat.

Frasa dening Marta Robles.

Frasa dening Marta Robles.

Luisa lan pangilon

Ditulis ing 2013, Bisa dadi novel sing paling penting ing karir sastra Marta Robles, sing nuduhake titik balik. Sadurunge iki aku wis ngluncurake Don Juan sajrone 2009 minangka judhul non-fiksi. Luisa lan pangilon nggambarake pengalaman Luisa Aldazábal, wanita modern sing mutusake ngowahi cara urip kanthi radikal sawise ngenteni telung wulan koma.

Protagonis banget dipengaruhi dening dheweke ketemu karo makhluk nyata sing wis mutusake ngowahi awake dadi karya seni sing nyata.. Karakter iki yaiku Marchesa Casati, sing nuntun uripe kanthi cara kasebut minangka wujud ekspresi sing bebas saka konvensionalisme apa wae, sadurunge jamane. Akibate, Luisa motivasi kanggo ngganti eksistensi sing monoton lan rutin kanggo urip sing katresnan lan semangat seni luwih relevan.

Kurang saka limang sentimeter 

Ing 2017 Marta Robles ngenalake ing novel kriminal iki minangka salah sawijining karakter sing paling populer nganti saiki, Detective Roures. Dheweke minangka mantan koresponden perang sing gagal terus-terusan nggawe dheweke golek rezeki minangka investigator infidelity. Plot kasebut kedadeyan ing pirang-pirang setelan sing didominasi jinis, intrik, manipulasi, lan akeh gambar sensorik.

Ing kana, Misia Rothman main dadi wanita sing wis bebrayan ayu sing ana ing mantra Artigas, sawijining panulis lan wanita sing misuwur. Wong iki dicurigai mateni paling ora telung wanita liyane. Kajaba iku, sikap Artigas sing sinis nggawe dheweke bisa dadi tukang mateni ibune Katia Cohen, sing lunga menyang Roures kanggo nyoba ngumumke kasunyatane.

Frasa dening Marta Robles.

Frasa dening Marta Robles.

Kurang saka limang sentimeter nyelehake Marta Robles dadi finalis kanggo Silverio Cañada Award 2017 ing Minggu Ireng Gijón. Setahun sadurunge, dheweke nyumbang (kanthi kolaborasi) kanggo pangembangan buku kasebut Saru Antologi potret kriminal (2016). Produksi sastra paling anyar, Nasib ala (2018), wis entuk review sing apik banget lan resepsi sing apik ing antarane para pengikut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.