Mariam Orazal. Wawancara karo penulis A Cure for the Soul

Fotografi: Mariam Orazal, profil Facebook.

mariam orazal iku jeneng samaran penulis lan wartawan saka badajoz, lulus ing Komunikasi Audiovisual lan darmabakti kanggo radio. admirer saka novel asmara, mutusake kanggo nerbitake dhewe lan wis duwe sawetara. sing pungkasan yaiku tamba kanggo nyawa. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikan sampeyan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane.

Mariam Orazal—Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane tamba kanggo nyawa. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

MARIAM ORAZAL: tamba kanggo nyawa wis temenan kanggo kula salah siji proyek paling macem ing gesang kawula. Aku luwih seneng novel ringan lan miwiti buku iki minangka perkara sing ora dakgoleki. Kita bisa ngomong yen crita iki njupuk kula. Percikan sing nyebabake ide kasebut yaiku riset dhewe; Ing sawijining dina, nggoleki data kanggo novel liyane, aku nemokake Dhokter wadon pisanan ing Inggris dheweke wis urip kabeh minangka manungsa supaya bisa nindakake obat. Lan ora ana liyane sing dibutuhake. Meh sanalika dheweke lair Paige lan aku ngerti apa sing arep dikandhakake.

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MA: Wacan pisananku yaiku dongeng. Iku mangan wong-wong mau. Langkah logis bakal dadi novel bocah-bocah lan wong diwasa enom, nanging sejatine nalika umur 13 taun lan sawise sawetara wektu tanpa minat maca, aku nemokake. Omah Roh. Isabel Allende ndadekake aku bali menyang dalan sing bener, lan wiwit iku aku ora nate mandheg dadi maca sing kompulsif.

Nanging minangka panulis, pagawean iku teka kanggo kula banget sore. Novel pisananku yaiku salah sawijining wong dataran tinggi, kang lingkungan sing aku uga hasrat babagan, bebarengan karo kabupaten. Disebut Penawaran lan isih diterbitake ing panggonan sing muncul, ing platform Wattpad.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

MA: Aku ora bisa nyimpen mung siji, aku wedi. Senajan aku bakal tansah ngomong yen utangku akeh Johanna lindsey. Dheweke sing mbukak lawang kanggo romance kanggo kula, sing ngeculke ing kula katresnan iki kanggo genre, ora mung kanggo maca nanging uga kanggo nulis. Senajan mbok menawa dheweke dudu referensi sing dakkarepake saiki nalika nulis. Aku tresna Lisa kleypas, Mary Balogh, Julia Quinn, Sarah Maclean… Temenan, ana akeh banget sing ora bisa daksebutake kabeh.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MA: Pasang a Derek Craven ing uripmu… Paraga lanang dening Lisa Kleypas Padha tansah endearing lan sethitik ora iso lali, nanging karakter tormented Derek kang, Intelligence, kemampuan kanggo dominasi kabeh lan kabeh wong kajaba katresnan ... Aku seneng bisa nggawe karakter kaya dheweke. Ing sawijining dina aku bakal.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MA: Kula tiyang sembah bisu. Aku ora ngandika aku ora bisa maca utawa nulis karo gangguan tartamtu, nanging nalika aku bisa nindakake ing kasepen lengkap aku wong paling seneng ing donya. Gelembung cilik sing dakgawe ing saubengku yaiku katentreman lan rasa seneng.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MA: Ah, nggih, kula mboten rewel bab menika. Aku biasane maca ing sofa lan ing buku elektronik, nanging aku ngakeni sing pengalaman paling maringi hadiah tansah karo buku ing Papel. Kanggo nulis aku ora duwe pilihan sing jelas kanggo piranti apa wae. Nalika aku "njagong mudhun" kanggo nulis, Aku biasane menyang PC, nanging aku uga nulis pemandangan lengkap ing seluler, gumantung ing ngendi sampeyan nyekel aku.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MA: Aku seneng narasi sejarah, akeh. Lan uga ing novel ireng. Ing romantis aku wis maca kabeh, sanajan aku tansah fokus kathah ing kabupaten sajarah utawa Victorian.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

MA: Aku maca maneh Aturan Bajingan dening Sarah Maclean. Minangka kanggo karya, novel ing Select Salon wis mbukak lawang mbebayani lan apik kanggo kula. Aku reuni karo Chadwick ing generasi kapindho, lan nganti kene aku bisa maca.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MA: Sektor penerbitan yaiku rumit banget. Kita ewonan, mayuta-yuta, sing pengin entuk dhuwit nulis lan, sanajan ana ewonan lan mayuta-yuta pembaca sing nggunakake buku kita, iku ora tau cukup kanggo kabeh wong kanggo sukses. Untunge, niatku ing jagad iki mesthi seneng proses, urip ... lan aku nemokake kepenak lan kepuasan sing ditindakake karo Selecta, penerbitku. Aku mutusake kanggo nerbitake amarga aku pengin nggawe wong liya ngrasakake apa sing dakrasakake maca, lan Lola Gude nggawe aku gampang banget. Pengalamanku tansah apik, Aku ora bisa ngomong babagan sektor kasebut, sanajan aku ora nolak manawa, kadhangkala, bisa uga rada ora matur nuwun.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MA: Kabeh acara urip, seneng lan dramatis, minangka sumber inspirasi. Nalika wong bisa nggawe emosi, refleksi adhedhasar acara sing ditemoni ora bisa dihindari. Kekuwatane wong Ukrainia, keberanian lan kasangsarane universal, padha karo bocah wadon cilik ing abad tengahan kanggo mlayu utawa ngadhepi teror bapak despotik utawa rezim oppressive. Mesthi apa sing kedadeyan mengaruhi aku, nanging malah kasusahan kadhangkala mesin kanggo nggawe.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.