Maria Goodin Panulis lakon tunggal?

Ngapusi sampeyan sing paling manis: Crita angel ing antarane rasa seneng gastronomi

Ngapusi sampeyan sing paling manis: Crita angel ing antarane rasa seneng gastronomi.

Mary Goodin maringi kita ing 2013 Ngapusi sampeyan paling manis. Ing babagan iki, nganti saiki mung novel, ngilangi ati lan pengalamane dadi sukarelawan ing pusat penyakit jiwa.

Ana kaping, sing duwe wong crita marang donya lan mung siji. Ing kasus Goodin, sing nangani drama sosial ing novel gastronomi, dheweke nggawe crita sing beda-beda, ing kasunyatan nyampur karo fiksi, corak, pamisahan lan re-entangles kanthi gampang.

Sapa Maria Goodin?

Maria lair ing Inggris, ing ngendi dheweke terus urip, ing Hertfordshire. Kanthi gelar literatur Inggris, dheweke kerja dadi terapis pijet administratif, guru lan terapi. Umum Ngapusi sampeyan paling manis ing Inggris kanthi judhul Nutmeg, adhedhasar crita kanthi jeneng sing padha, diikuti ing Australia kanthi judhul Putri Pendhita lan mengko ing Amerika Serikat kanthi judhul Saka Pawon Setengah Sejati. Sawise dipasarake ing negara-negara sing nganggo basa Inggris, diterjemahake menyang basa Italia, Jerman, Swedia, lan Spanyol.

Sapa wae ing antarane kita sing bisa njamin sejatine kenangane?

Kepiye kita ngerti manawa samubarang sing kita urip iku nyata utawa produk imajinasi kita?

Ngapusi sampeyan paling manis Iki minangka buku sing diwaca ing wayah awan, kaca-kaca kasebut bakal katon tanpa diweruhi nalika lawang sing ngemot emosi dibukak lan rasa lapar bakal terus mlebu ing crita kasebut. Iki ora mung keluwen sing diasilake amarga rasa seneng gastronomik dadi protagonis liyane.

Novel ora duwe aksara jero, kita mung ngerti dheweke nganti ndhukung crita sing pengin diceritakake Maria. Dheweke dudu karakter bunder lan saiki dadi karaktere ora bisa dilalekake sanajan wis kliwat wektu lan buku liyane dadi papan sing paling gampang diakses ing memori.

Protagonis kasebut, Meg, seneng banget karo ilmu pengetahuan sing tuwuh ing tengah-tengah bau rebus lan kaca sing ana ing kompor ibu sing ngemot masa kanak-kanak ing fantasi lan dongeng. Jagad sing apik lan apik banget nalika ibune ngasuh dheweke kaya Alice ing Wonderland, mung nggawe dheweke njijiki wiwit kanca sekolah wiwit guyon.

«Ing memori pertama, aku cilik banget lan aku lungguh ing lantai pawon karo ibuku sing arep ngethok kacang. Dumadakan dheweke uwal saka tangane lan dheweke wiwit munggah ing mebel »« - »« Kacang polong lan aku ora bisa mandheg ngguyu »

Kasunyatan kasebut ditutupi ing katresnan lan fantasi.

Kasunyatan topeng ing katresnan lan fantasi

Nalika akeh wong diwasa ora ngerti babagan fantasi nalika bocah, Meg angel mbedakake pengalaman bocah sing sejatine lan crita apa sing dibayangke ibune kanggo dheweke. Dheweke ora ngerti kepiye masa kanak-kanak, mula dheweke ora seneng nyritakake. Dheweke wedi mbedakake karo pamikiran sing rasional saka wong-wong sekitare. Minangka wanita diwasa, dheweke ora pengin ngrungokake apa-apa sing ora bisa dingerteni kanthi nalar, dheweke butuh keamanan sing diwenehake dening logika. Rasa mangu-mangu lan semangat kanggo tetep bisa ditampilake, nggawe kita kepengin weruh apa pirang-pirang perkara sing kelingan sejatine, pirang-pirang produk saka apa sing wis dikandhani, lan memori kita dhewe uga wis kepiye, campuran antara loro.

Frustasi Meg karo ibune bakal menehi kasunyatan sing kasunyatane kanthi cerdas didhelikake dening langsir ilusi sing dibungkus ibune nalika isih cilik. Yaiku a critane legi kaya suwene, buku harian sing ora ana gandhengane, irama lan pancet, sing ngomong babagan katresnan ing ndhuwur kabeh perkara lan sing mulang manawa memori lan bebener ora biasane pas, nanging uga bakal nggawe kita ngerti sing ora nggawe memori dadi kurang bener utawa kasunyatane luwih nyata. Kanggo luwih apik lan luwih ala, kita urip lan ngrasakake apa sing dipercaya karo otak: Apa kedaden apa ora, ora ana gandhengane.  

Iki crita kanggo diwaca dhewe, siap ngguyu, nangis, bungah. Percaya manawa kabecikan saka wong bisa nyinaoni piala jagad iki sanajan ora bisa mungkasi.

Apa sing bakal ditindakake mbesuk saka Goodin?

Aku pengin maca Maria Goodin maneh, bisa uga butuh luwih akeh wektu utawa bisa uga iki mung crita, hadiah kanggo kabeh bocah sing tuwuh ing lingkungan sing ora bisa urip, menehi penghargaan kanggo kabeh ibu sing nglindhungi anak ing kahanan sing paling ekstrem. Yen mangkono, matur nuwun kanggo novel sampeyan, Maria. Mesthi wae, wis bisa nggawe bab jaman biyen, sanajan kadang bisa mikir yen mung mbayangake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.