Maria Frisa. 10 pitakon kanggo penulis Jaga aku.

Foto saka profil Facebook María Frisa.

Maria Frisa wis dadi siji fenomena penerbitan wayahe karo novel Jaga aku. Panulis wis males mangsuli babagan iki 10 pitakon babagan waosan, panganggit, proyek anyar, rekomendasi penulis lan pendapat sampeyan babagan lanskap penerbitan. Matur suwun sanget kanggo wektu sampeyan, Maria.

Ayo elinga yen María Frisa, Lair ing Barcelona nanging saka Zaragoza kanthi adopsi, Dheweke dadi penulis crita lan novel kanthi tema babagan kahanan wanita ing masarakat saiki. Dheweke wiwit nerbitake taun 2000 lan uga kerja sama ing macem-macem majalah sastra. Antarane judhul yaiku Dhaptar cendhak cacat paling ala15 cara kanggo ngucapake katresnanKaya ngono (yaiku Hadiah Narasi Universitas Zaragoza) lan volume crita Dhewe lan sing ora dikarepake (Penghargaan Isabel de Portugal). Dheweke uga dadi panulis seri pemuda sing sukses, lan uga kontroversial, kanthi judhul 75 tips supaya bisa urip ing sekolah.

Jaga aku

Diterbitake wulan Februari pungkasan, karya paling anyar iki saiki digawe kanthi cepet laris lan sawetara pangritik nganggep minangka novel kejahatan taun iki. Dibintangi dening wakil inspektur Bertha Guallar lan inspektur Lara samper, sing kerja ing Layanan Perhatian Wanita Zaragoza. Iki minangka divisi Polisi Nasional sing tanggung jawab kanggo investigasi kasus tindak pidana seksual lan kekerasan jender.

Berta wis omah-omah lan duwe anak lan uga kangelan kanggo ngrampungake kerja lan urip kulawarga. Nanging Dheweke seneng karo pegaweane lan dheweke ngaturake awak lan jiwa kanggo mbantu wanita sing ngalami kekerasan kaya ngono. Lara minangka psikolog. Dheweke mandhiri lan wicaksana, dheweke kudu nemoni akeh alangan lan sikap macho supaya bisa promosi amarga dheweke ngematake bella. Nanging dheweke wis bisa dadi inspektur amarga dheweke intelijen lan komitmen karo gaweyanmu.

Kalorone ngerti manawa dheweke ngadhepi karier sing paling angel nalika dadi komisaris Millan, boss, nuduhake video sing mayit kasebut kalkulus enom. Iku babagan Manuel Velasco, sing diadili amarga merogol Noelia Abad, bocah enom sing lagi mulih sawise pesta. Velasco dibebasake, mula bisa uga ana wong sing milih kaadilan dening tangane.

Nanging kajaba kesulitan sing bakal ditindakake investigasi Berta uga kudu ngadhepi kampanye nglawan dheweke ing internet kanggo kasus nyiksa bocah iku durung bisa dirampungake kanthi apik. Y Lara, karo a rahasia elek Ing jaman biyen, dheweke ngerti yen dheweke mbukak awake dhewe, dheweke bisa mungkasi karir polisi.

Interview

1. Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Aku ora ngelingi sing pertama, mesthine minangka salah sawijining koleksi Miniclassics de Maria Pascual.

2. Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

Wanita cilik de Louise bisa uga alcott. Aku kelingan watak saka Jo Maret lan kepinginan kanggo dadi kaya dheweke, nalika dadi panulis minangka fatamorgana sing adoh banget.

3. Sapa penulis favorit sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

Aku ora duwe penulis favorit, Aku eklektik banget lan selera saya owah. Yen aku kudu milih buku mesthine Satus taun kasepen dening García Márquez nalika duwe informasi.

4. Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

Emma Bovary utawa Anna Karenina.

5. Apa hobi nalika nulis utawa maca?

Ora ana sing maca, sanajan aku luwih seneng maca ngglethak. Kanggo nulis aku kudu duwe ngombe cedhak, biasane infus. Nalika aku mblokir, sing paling mbantu aku yaiku nglangi.

6. Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

Wektu sing paling disenengi kanggo nulis yaiku esuk mengko, nalika aku tangi, nalika sirahku wis resik. Situs favoritku yaiku un teras ing srengenge.

7. Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panganggit?

Ora bisa dituduhake ora ana khusus.

8. Genre favorit sampeyan?

Genre ireng lan intim. Crita cekak.

9. Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

Aku lagi maca Sapiens de Yuval noah harari y Tangan pisanan sing nyekel mine de Maggie O'Farrell. Aku nulis a Novel remaja.

10. Kepiye sampeyan mikir babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

Aku mikir saiki nerbitake ing penerbit angel banget kanggo penulis anyar. Untunge ana alat sing digunakake akeh lan ngidini nggawe kabisat menyang kertas lan yaiku nerbitake dhewe ing platform digital.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.