Segara Izkue. Wawancara karo penulis The Attic

Fotografi: Mar Izkue, profil Facebook.

Segara Izkue Dheweke saka Pamplona. Ing kana dheweke sinau Hukum lan ngomongake basa Inggris, Prancis, Jerman lan Basque. Dheweke wis manggon ing sawetara negara Eropa kayata Inggris, Holland utawa Jerman lan saiki manggon ing Madrid. Sawise pirang-pirang taun darmabakti kanggo bisnis internasional, dheweke mutusake kanggo fokus ing passion sejatine: nulis. Fitur debut kasebut kanthi irah-irahan Loteng lan ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan sawetara topik liyane. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan kebecikan.

Mar Izkue—Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel debutmu kanthi irah-irahan Loteng. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

Segara Izkue: EIng tembung saka panulis Susana Rodríguez Lezaun, El ático minangka "novel sing kebak intrik babagan kesetiaan, misteri persahabatan wanita lan impen sing rusak. Debut sastra sing nduwe pengaruh”.

Paragraf pisanan ngandhani carane Martín tiba saka teras loteng. Mario Elizondo, inspektur polisi sing tanggung jawab kanggo mbongkar apa pembunuhan utawa bunuh diri, dheweke langsung kepepet dening rahasia lan goroh sing nenun jaringan sing ana ing orbit. Lucía, Marilia, Rebeca lan Elena, sing dadi bojone lan kanca-kancane saka kanak-kanak. Kabeh mau nggawe jagad feminin sing, ing mripate polisi, ora bisa dingerteni: kadhangkala katon curiga, asring accomplices, lan liyane saingan. Akun wong pisanan saka papat wanita iki lan inspektur bakal ngidini kita nyoba mangertos apa sing sejatine kedadeyan karo Martín, sanajan bebener babagan sedane katon kaya kaleidoskopik lan ruwet kaya anane dhewe lan hubungane karo wanita kasebut.

Ide kasebut muncul saka ...Aku nyelehake loteng!, lan pengin nggabungake crita sing narik kawigaten pamaca karo kekarepan kanggo nggawe karakter nyata karo sapa kanggo ngenali lan padha ngadhepi kahanan sing kita kabeh ngadhepi, kayata tuwa utawa akeh pasuryan saka bebener.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MI: Saka cilik aku elinga maca kabeh buku saka Wong lima, The Hollisters, The Secret Seven… Aku iki maca compulsive. 

Lan nulis pisanan sing aku ngerti iki motivasi dening kasunyatan sedih banget. Ing Course pisanan sing GBS (kita umur 6 utawa 7 taun) sekelas seda, Maria Pilar. Bu guru ngajak kita nulis karangan. Sawise sawetara wektu, ibune teka ing omahku supaya aku bisa maca karanganku, sing dipilih lan diwenehake dening guru. Aku isih kelingan kaya saiki emosi sing nyebabake aku

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

MI: Aku bakal nyorot alam gaib sing Gabriel García Márquez digawe ing saben karyane. Dheweke uga akeh pengaruhe marang aku, nalika aku maca, Metamorfosis, saka Kafka, utawa Pati ing venice dening Thomas Mann. Ing registrasi sing beda banget, aku ngujo kapasitas hiburan sing ditampilake ing kabeh karyane. Agatha Christie.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

MI: Sherlock Holmes misale jek kula karakter sing malah wis outlived penulis sawijining, ing pangertèn sing crita Sherlock Holmes anyar bisa ditulis dina. Iku karakter atraktif banget kanggo pamirsa akeh, misuwur ing meh kabeh pojok donya lan babar blas ditepungi.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

MI: Aku nyoba ora duwe mania. Yen ana, aku biasane nggawe cangkir dhewe infus sing pungkasan banget cepet.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

MI: para Lear Aku mung nggoleki siji dedeg piadeg ngendi aku bisa kanthi kepenak dangu tanpa obah, sing pancene ora prasaja. Kanggo nulis Aku tansah nyoba kanggo nindakaken pojok sing padha, ing mejaku, Panggonan sepi karo cahya apik saka wektu kanggo wektu aku bisa supaya mripatku mabur menyang sisih liyane saka jendhela. Aku luwih seneng nulis ing wayah esuk amarga aku luwih cetha lan awan ndadekake aku bungah.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MI: Aku ora mbatesi dhewe kanggo maca genre tartamtu, sanajan bener aku wis maca cukup akeh novel detektif. Aku bakal ngomong yen genre sing paling aku seneng yaiku narasi kontemporer.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

MI: Aku mung dianjurake kanggo penulis Amérika Elizabeth strout lan aku bakal langsung maca. Kanggo nulis, aku menehi ngrampungake novel kanthi nada polisi sing luwih akeh sing Loteng lan sing, tanpa dadi tutugan saka novel pisanan, Aku maca sawijining bakal seneng lan bakal ngidini kula kanggo nggayuh, muga-muga, sing anyar.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MI: Sing nggawe aku mutusake kanggo nyoba nerbitake yaiku, tanpa mangu-mangu, aku kudu ngandhani para pamaca babagan emosi sing dakrasa nalika nulis. Iku menehi kula akeh kepuasan kanggo ndeleng reaksi saka maca, kanggo ndeleng sing emosi lan pesen teka liwat, aku ngatur kanggo nyekel wong-wong mau ing kaca.

Aku sing pemandangan Publishing, kang tau gampang, punika saya rumit. Ora ana papan kanggo swara anyar sing ora dianjurake, sing durung duwe profil umum utawa sing duwe dhaptar panyengkuyung sing dawa ing jaringan sosial.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

MI: Kabeh kita nyoba kanggo tetep karo soko positif amarga kepinginan kanggo urip, sanajan kasunyatan uga kudu ditampa lan ora kanggo nutupi. Krisis kasebut mengaruhi aku, kanthi material lan emosional, nanging aku mbaleni maneh yen aku pancen begja, yen ana wong sing ngalami wektu sing luwih elek lan sing nandhang sangsara ora kudu ditutup.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.