Peta bumi Tengah kanthi anotasi Tolkien wis dipikolehi dening perpustakaan Bodleian

 

J. R. R. Tolkien

Peta Bumi Tengah sing diisi karo anotasi dening JRR Tolkien wis dipikolehi dening Perpustakaan Bodleian, Oxford. Peta sing ngelingake para penggemar babagan fantasi paling gedhe sing durung digawe wis ditambahake ing koleksi bahan paling gedhe sing ana gandhengane karo panulis, kalebu naskah The Hobbit lan The Lord of the Rings.

Anotasi panganggit, ditulis nganggo mangsi ijo lan potlot, nduduhake apa sing digawe jagad ing pikirane Tolkien:

"Hobbiton dununge kira-kira garis lintang ing Oxford."

Titik geografis yaiku pinesthi menehi Pauline Baynes, seniman sing nggambarake peta ing jagad kasebut, ing pedoman iklim kanggo macem-macem situs utama saka sejarah

"Minas Tirith duwe garis lintang Ravenna (nanging ana 900 mil sisih wetan Hobbiton, luwih cedhak karo Belgrade). Bagéyan utama peta (1400 mil) udakara lintang ing Yérusalèm. "

"Gajah katon ing paprangan hebat ing sanjabane Minas Tirith (kaya sing kedadeyan ing Italia ing sangisore Pyrrhus), nanging dheweke uga bakal ana ing sawijining panggonan ing kandhang putih ing Harad - unta uga."

Anotasi Tolkien ing ilustrasi Bayne

Pauline Baynes minangka siji-sijine ilustrator sing disetujoni Tolkien lan uga ngenalake dheweke karo kanca Oxford, CSLewis, sing nulungi nggambarake kabeh buku Narnia. Tolkien lan Lewis minangka anggota klompok Inklings para penulis lan sarjana Oxford. Dheweke biyen ketemu lan maca karya paling anyar ing pub sing diarani "Eagle and Child."

Poster peta yaiku diterbitake ing taun 1970 lan dibatesi karo ilustrasi pertama lakon Tolkien, nanging adhedhasar map lempitan saka volume kaping pisanan trilogi taun 1954 saka Lord of the Rings, sing wis ditarik putra Tokien Christopher, nuruti pandhuan sing tliti saka bapake.

Pauline Baynes nyuwek peta saka salinan dhewe lan nggawa menyang Tolkien, sing ditutupi cathetan kalebu jeneng jeneng tambahan sing ora ana ing buku kasebut. Amarga umume jeneng kasebut ana ing basa elven sing diciptakake, kanthi lancar diandharake dening akeh penggemar sing crita kasebut entuk, mula ana sawetara sing nerangake terjemahan, lan katrangan, babagan:

"Eryn Vorn [= Alas Ireng] wilayah alas peteng kanthi wit [pinus?]"

Dheweke uga nuduhake warna kapal lan lambang ing layar.

"Elf: kapal cilik, putih utawa abu-abu ... Gondor, Kapal Ireng lan Perak ... Corsair duwe layar abang kanthi mripat lintang utawa ireng."

Peta Bumi Tengah

Pauline Baynes tilar donya ing taun 2008, nanging peta kasebut durung ditemokake nganti taun kepungkur, diselehake ing buku sing disimpen. Toko buku Blackwells Oxford didol lan regane regane 60000. Bodleian bisa tuku amarga entuk dana saka V&A lan kanca-kanca perpustakaan.

Chris Fletcher, penjaga koleksi khusus sing nyipta Bodleian, ujar manawa peta minangka pusat narasi Tolkien Lan iku bakal dadi kuciwane yen pungkasane ana ing luar negeri utawa ing koleksi pribadi.

"Peta khusus iki nyedhiyakake sekilas babagan proses kreatif sing ngasilake sawetara gambar paling awal ing Bumi Tengah, sing akeh sing wis kenal. Kita seneng bisa tuku peta iki. Mesthi isin banget yen peta iki rampung ing luar negeri utawa ing koleksi pribadi. "

"Tolkien nyinaoni umur diwasa ing kutha kasebut lan mikir kanthi jelas babagan pentinge geografis kaya sing bisa dideleng saka unsur-unsur sing ana ing peta."

Bumi tengah ora mung jagad sing katon ing sawetara buku, nanging jagad iki sing dipikirake penulis, digawe kanthi sampurna kanthi rinci supaya luwih akeh babagan perkara sing isih ditemokake saiki. Dunia sejati sing ngluwihi ilustrasi konvensional sing kalebu akeh buku saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)