Burung Hantu, dening Samuel Bjørk. Kasus nomer loro kanggo Munch lan Krüger

Novel nomer loro ing seri Munch lan Krüger.

Novel nomer loro ing seri Munch lan Krüger.

Samuel Bjørk, jeneng samaran saka panulis Norwegia Frode Sander Øien (Trondheim, 1969), mlebu novel nomer loro, Burung hantu, saka seri dibintangi penyidik ​​polisi Oslo, Holger Munch lan Mia Krüger. Panulis serbaguna iki, uga penulis sandiwara, penyanyi lan seniman, wis dipamerake ing macem-macem galeri seni lan nerjemahake Shakespeare.

Kanthi rong novel sadurunge sukses diterbitake ing Norwegia, Pepsi Love (2001) lan Kacepetan kanggo Sarapan (2009), Aku plancongan dhewe-dhewe Iki sing kaping pisanan diterjemahake menyang basa Spanyol. Tanggepan sing apik banget saka para pamiarsa lan pangritik wis nggawa judhul nomer loro iki kanthi resepsi sing apik banget. Y formula kayane isih bisa digunakake kanggo dheweke. Bjørk bisa nggawe jeneng referensi anyar saka novel angkara Nordik sing isih durung kesel.

Ya kanthi ijin kolega kaya Jo Nesbø tartamtu. Lan iku Bjørk kayane wis sinau sawetara trampil babagan manipulasi lan corak corak kanthi apik. dadi ciri khas rekane. Akeh penggemar novel kejahatan Nordik sing wis maca loro-lorone mesthi bakal ndeleng sejajar kasebut Burung hantu, utamane ing pungkasane.

Sinopsis

Una bocah enom ditemokake dicekel ing alas ing amben wulu (manuk hantu) lan ing tengah lingkaran nganggo lilin. Departemen Pembunuhan Oslo njupuk kasus kasebut. Ing ngarep kita ketemu maneh karo el Inspektur Holger Munch. Dheweke ora ragu-ragu maneh menyang paneliti paling apik, Mia kruger. Nanging Krüger isih ana ing wektu psikologis sing ringkih banget amarga kecenderungan bunuh diri lan kecanduan pil lan alkohol.

Penyelidikan saka sing katon kaya rajapati ritual macabre bakal mengaruhi cedhak banget sawetara anggota tim Munch. Y kanggo Munch lan Krüger dhewe.

Mratelakake panemume

Nglipur banget, terus, kanthi bab cekak, adegan sing gampang diwaca lan nyenengake. Prolog pambuka menehi latar crita babagan jaman biyen sing bakal nyebabake konsekuensi saiki. Lan karakter sing ditampilake nggawe kita terus curiga babagan keterlibatan sing luwih gedhe utawa kurang ing kasus kasebut. Mesthine salah sawijine yaiku pelaku, nanging panganggit main kertu kanthi apik lan ngucapake cara sing bener.

Para penggemar kulit ireng umume, lan lare adhem kasebut, bakal ngakoni struktur lan cara balung balung menyang sing maca ing narasi sing lincah lan tepat. Dheweke uga bakal terus ketemu karo tim polisi sing ngenalake kita. Y bisa uga dheweke dadi sebab luwih bobot maca novel iki. Sampeyan uga kasengsem ngrampungake kasus kasebut, nanging pitakonane yaiku supaya keseimbangan antarane plot lan karakter bener. Bjørk entuk.

Para protagonis

Kula simpati wiwit Aku plancongan dhewe-dhewe tindak menyang Holger Munch. Gedhe, jenggot lan umur XNUMX-an, watake apik, pangerten nanging rada melankolik nggawe dheweke ditresnani lan dihormati karo bawahane. Ditandhani amarga pegatan garwane, dheweke durung bisa urip bareng malih. Paling ora hubungan karo putrine apik lan, utamane, dheweke memuji putune. Nanging dheweke ora rampung fokus utawa nemtokake target, sanajan dheweke rumangsa luwih realistis tinimbang pesimis. Kasus iki bakal mengaruhi sampeyan kanthi cara pribadi.

Ing istilah Mia Krüger, kahanan ora stabil emosi sing gedhe terus nggawa dheweke menyang idea lampus. Dheweke ora cukup kanggo dheweke, uga dheweke ora peduli, dianggep paling apik. Dheweke ana ing crosshair para atasan, sing meksa dheweke nampa terapi psikologis lan njaga kapabilitas sing apik ing karantina. Nanging, lan Ing panemuku sing andhap asor iki nalika maca, ing novel kaping pisanan negesake penulis kanggo negesake watake sing disiksa wis rada angel saengga kita luwih gumun karo bedane karo katrampilan investigasi sing luar biasa.

En Burung hantu watak ireng mau terus dikepengini. Kita ndeleng dheweke bola-bali kepengin weruh apa sing ditindakake ing jagad iki, tekan wektu nalika ora ana apa-apa lan ora ana sing penting. Nganti sing menehi reaksi. Yaiku titik supaya karakter Krüger ora ngyakinake aku. Dheweke paling kuat, dheweke kepengin tampil sing paling ringkih lan kita kabeh ngerti yen dheweke bakal terus dadi sing paling kuat. Banget katebak. Utawa wis kakehan maca.

Sekunder

Kanggo liyane, sing sekunder sing ngubengi dheweke ngadeg maneh. Ing hacker ilmuwan komputer, Gabriel Mørk, veteran Ludvig Grønlie, Curry, peminum lan gambler sing ora ana ing tengah, lan ana masalah hubungan serius ... Kabeh padha nggawe mozaik karakter sing apik sing bisa nganggo protagonis kanthi efektif. Uga kulawarga Munch utawa tersangka sing muncul lan nyasarke sing maca. Sawetara wong kerja kanthi apik, nanging sing liya tetep dadi panjaluk kanggo ngawasi kasebut. Nanging, bedhekan ditanggulangi kanthi bener.

Verifikasi

Sampel liyane saka genre sing apik sing wis bisa kerja ing pirang-pirang jeneng ireng sing wis sukses ing tlatah Nordik sing adhem. Aku ora seneng banget, bisa uga amarga aku mung dadi protagonis tunggal (lan luwih milih pria), tinimbang karo pasangan peneliti. Nanging efektif, njaga suspense lan dipungkasi klimaks sing diarepake. Nyenengake banget lan gampang diwaca. Oalah, apa sampeyan bisa ngetutake dalan Bjørk .


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)