Mangsa jagad

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

Mangsa jagad (Mangsa jagad, judhul asli ing basa Inggris) minangka cicilan nomer loro saka Trilogi Abad sing digawe dening Ken Follet. Iki minangka seri sejarah sing volume pertama yaiku Tibane raksasa (udakara Perang Gedhe). Kajaba iku, saga wis dipuji amarga tuntas lan tliti sing dituduhake dening panganggit Welsh ing narasi.

Ora muspra, Mangsa jagad minangka buku kanthi luwih saka sangang atus kaca. Iki nyritakake kedadeyan wiwit taun-taun sadurunge Perang Dunia II nganti tekane Perang Dingin. Kanggo nindakake iki, panulis nyinaoni limang kulawarga sing ngadhepi masalah kayata fasisme, serangan menyang USSR, perang sipil Spanyol lan balapan nuklir, lan liya-liyane.

Sobre el autor

Ken Follet lair ing Cardiff, Wales, tanggal 5 Juni 1949. Tuwa ing kulawarga Kristen konservatif, wong tuwane - Martin lan Veenie Follet - mbatesi dheweke saka gangguan kayata film utawa televisi. Ing consecuense, Ken enom wiwit seneng maca. Wiwit pungkasan taun 50an, dheweke lan kulawargane manggon ing London.

Ing kana, dheweke sinau filsafat ing Universitas College London antara taun 1967 lan 1970. Sawise lulus, dheweke melu kursus jurnalisme telung wulan lan nindakake profesi kasebut ing koran kasebut South Wales Echo saka kutha asale. Sawise telung taun ing Wales, dheweke kerja ing Evening Standard Saka London. Nanging, sekitar wektu iki Follet wiwit luwih condhong karo dunia penerbitan.

Situs konstruksi

Jarum gedhe (1974) makili perdana kesusastraan lan volume pertama saka seri kasebut Apel Carstairs, ditandatangani kanthi julukan Simon Myles. Novel pertama sing diterbitake jenenge yaiku Shakeout (1975) lan Nyerbu Jenggot (1976), saka seri Spy Roper. Kajaba iku, Follet mlebu ing jeneng samaran Martin Martinsen, Bernard L. Ross lan Zachary Stone, nem buku maneh ing antarane 1976 lan 1978.

Ken Follett.

Ken Follett.

Nanging, adhedhasar sukses ing Pulo badai (1978), Follet ora nggunakake alias maneh. Nyatane, judhule kasebut minangka titik pambuka ing karir sastra sing misuwur sing kalebu luwih saka 40 novel nganti saiki. Padha, panulis Inggris wis unggul utamane ing subgenre ing novel sejarah lan ing buku kanthi tema suspense.

Novel sejarah Ken Follet sing paling misuwur

  • Pilar bumi, (Pilar Bumi, 1989). Cicilan pertama trilogi homonim.
  • Papan sing diarani kamardikan (Papan sing Disebut Merdika, 1995).
  • Jagad tanpa wates (Donya tanpa pungkasan, 1997). Cicilan trilogi kaping kalih Pilar bumi.
  • A kolom geni (Kolom Geni, 2017). Angsuran trilogi kaping telu Pilar bumi.

Trilogi Abad - Abad

  • Tibane raksasa (Tibane Raksasa, 2010). Sinau babagan acara kayata pecahnya Perang Gedhe, Revolusi Rusia, lan Larangan ing Amerika Serikat taun 1920.
  • Mangsa Jagad). Iki ngrembug babagan kedadeyan sing ana gandhengane karo Perang Dunia II lan polarisasi geopolitik sing nyebabake Perang Dingin.
  • Ambang kalanggengan (Edge of Eternity, 2014). Jelajahi acara wiwit dibangun Tembok Berlin, nganti mateni Presiden Kennedy lan perjuangan hak-hak sipil ing Amerika Serikat, nganti pirang-pirang taun sawise runtuh Uni Soviet.

Mangsa jagad

Mangsa jagad.

Mangsa jagad.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Argumentasi

Utas narasi digawa dening rong kulawarga Amerika (Dewar lan Peshkov), siji Inggris (Fitzherbert), siji Welsh (Leckwith-Williams), loro wong Jerman (Von Ulrich lan Franck) lan siji Rusia (Peshkov). Buku kasebut diwiwiti ing taun 1933, sajrone pirang-pirang taun rektor Kanselir Hitler sing ora bisa dicegah lan medeni Nazisme sabanjure.. Penutupan kasebut ditindakake ing taun 1949, nalika puncak balapan nuklir Perang Dingin.

Kangge, ana perang saudara getih ing Spanyol sing pungkasane dadi kekuwatan Franco. Ing sisih liya jagad iki, serangan ing Pearl Harbor minangka wiwitane Perang Pasifik, kayadene jeblugan nuklir ing Jepang ninggalake tandha ing memori Jepang lan Amerika.

Sinopsis

Alemania

Sawetara klompok kulawarga kasebut ing sadurunge muncul ing Tibane raksasa. Sanajan saiki, anak-anake sing dadi fokus tumindak ing tengah tumindak kasar lan tresna tartamtu. Baris pertama nggambarake Lady Mount (saiki Lady Von Ulrich), sawijining jurnalis sing setya karo nilai-nilai dheweke, sing ngrusak Sosialisme Nasional sing galak.

Bojone, Walter Von Ulrich minangka MP Demokrat Sosial; Carla, putri mbarep, yaiku wanita enom sing peduli, idealis lan rajin. Nanging, Eric, putra paling enom, minangka remaja sing tergoda karo wacana totaliter saka Nazi lan gabung karo pemuda Hitler. Nalika para fasis nduduhake niat macabre, Von Ulrichs dikunjungi Ethel Williams lan putrane Floyd.

Spanyol lan Inggris

Floyd Williams tindak menyang Zaragoza kanggo gabung karo Brigade Internasional sing berjuang kanggo legitimasi Republik ing Pertempuran Belchite. Sawetara taun mengko, Floyd ngentekake wektu ing omah gedhong Earl Fitzherbert (nalika dadi tentara Inggris nalika Perang Dunia II). Ing kana dheweke tresna karo garwane Boy Fitzherbert (putra mbarepe kuping), Daisy.

Daisy minangka putri Lev Peshkov sing capricious, dheweke ninggalake negarane (Buffalo, USA), kanggo golek nyawa ing masarakat inggris. Nanging, sawise lampu kilat (pengeboman ing London antawis taun 1940 - 1941 dening penerbangan Jerman) bocah wadon sing lagi ngrusak ganti cita citae.

Uni Soviet

Ing USSR, Volodya, putra saka Grigori Peshkov, minangka anggota Angkatan Darat sing paling dhuwur. Akibate, Volodya melu melu perlawanan nglawan wong Jerman. Ing jalur iki, panulis rinci babagan Operasi Barbarossa (1941), uga perang ing Stalingrad (1942). lan saka Kursk (1943). Uga, kedadeyan sing ana gandhengane karo Konferensi Moskow (1943) diterangake.

Amerika Serikat

Follet ngatasi acara kayata Enactment of the New Deal (1933 - 1937), Piagam Atlantik (1941) y, utamane, serangan ing pangkalan Pearl Harbor (1941), dening kulawarga Dewar. Klompok iki digawe saka Senator Gus Dewar, garwane Rosa (sing dadi wartawan), lan anak-anake Chuck lan Woody.

Spionase lan kekejeman

Liwat —teroritis— karakter sekunder, Follet dadi subyek kayata program kejem Aktion T4. Minangka bagean sing paling kejem saka genosida anti-Semit lan nyebabake asor homoseksual lan balapan dianggep "kalah" karo wong Jerman Jerman.

Kajaba iku, panulis Welsh rinci babagan spionase agensi kayata Gestapo, layanan rahasia Inggris lan NKVD (cikal bakal KGB Rusia). Akhire, Follet ngrampungake crita ing pungkasan taun 40-an, nalika balapan nuklir wiwit rame, kanthi ledakan eksperimen sabanjure.

Análisis

Kredit paling gedhe Ken Follet yaiku nggawe buku 957 kaca kanthi gampang dibaca. Iki amarga dinamis antarane karakter utama lan sekunder sing cukup nglipur. Kanggo kapentingan pamiarsa babagan rincian kedadeyan sejarah, masalah katresnan lan kacilakan pribadi para anggota crita kasebut sejatine sampurna.

Sanajan kedadeyan kasebut, ambane psikologis paraga ora apik banget. Sanajan, segmen meta-fiksi ora ngowahi inti kedadeyan nyata. Mangkono, sing maca ora duwe akeh ruang kanggo kepengin ngerti babagan motivasi lan keanehan para protagonis. Mulane, Mangsa jagad minangka novel sejarah sing penting banget kanggo para pecinta subgenre iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.