El Ángel Negro, dening Angélica Puerto Tello

Panutup Malaikat Ireng

Buku anyar metu saka macem-macem wilayah ing saben dinane, nanging yen ana buku sing nggambarake pesona lan keajaiban crita ing Kolombia, yaiku Malaekat ireng. Volume Sejarah pertama saka bangsaku, antologi sing ditulis dening penulis Kolombia Angelica Puerto Tello, mbentuk gabungan karakter, corak corak lan dialog sing bakal nggawe sampeyan lelungan saka rame ing Bogotá menyang Barranquilla tropis.

Sinopsis Malaekat Ireng

Malaekat ireng Kolombia

Terminal bis bogotá, salah sawijining adegan utama ing sejarah.

Kapal kasebut ngleyang

kanggo biru, kanggo kabeh biru,

pesisir paling dawa

garis sepi jagad iki,

wedhi putih liwat lan liwati,

gunung wuda munggah lan tiba,

lan dharatan mung ana ing segara.

turu utawa mati kanthi tentrem.

Kanthi Return, puisi iki saka Pablo Neruda miwiti crita Isabel.

Sawise bapakne tilar donya, juru crita paling apik sing durung nate dingerteni, protagonis enom sing umur 14 taun iki, uga dadi panulis, ninggalake kutha kelairane ing Villeta, mung mung nggawa tumpukan notebook Norma. Isabel lan kesepian ing jagad iki, Isabel ketemu karo Ángel Valbuena, mantan pilot Angkatan Udara Kolombia sing mlebu ing petualangan sing semangat sing berakhir ing Barranquilla, ing pesisir Karibia Kolombia. Nanging, sing diwiwiti minangka kisah cinta sing ora dikarepake lan murub, pungkasane dadi neraka nalika Ángel wiwit ngatonake masalah sing beda karo alkohol. Wis bosen tetep dikunci ing omah ijo sing digawe bareng, Isabel pungkasane kerja ing restoran wong Lebanon sing ganteng, Nazir, lan ibune, ora ngerti yen bocah sing diarepake, lan duweke Ángel, bakal nggawa dheweke nasib rumit kaya sing nyenengake.

Karakter Malaikat Ireng

Barranquilla, Malaekat Ireng saka Angélica Puerto Tello

Barranquilla, sawijining kutha ing Karibia Kolombia ing ngendi akeh gaweyane ditindakake.

Malaikat ireng digawe saka macem-macem karakter, sanajan kita menehi komentar babagan sing utama supaya ora mbukak luwih akeh babagan plot sing menarik:

  • Isabel: Protagonis crita iki yaiku wanita enom sing umure meh 14 taun kanthi mripat biru gedhe sing, kaya sing dijelasake Puerto Tello, "minangka wanita enom sing kuwat kerja lan sensitif huruf. Pengaruh karo bapake Antonio, sing seneng nulis, lan nantang karo ibune sing ala, Mercedes, Isabel bakal dipeksa mlayu mulih sawise bapake tilar donya lan miwiti urip anyar. Siji kebak kaget, pait lan seneng. Saka kahanan sing ora bisa ditebak.
  • Angel Valbuena: Ángel minangka mantan pilot Angkatan Udara Kolombia sing umure luwih tuwa tinimbang Isabel. Dheweke dadi pelindung utamane sawise ketemu ing terminal bis Bogotá lan ngusulake lelungan menyang Barranquilla. Colombia, kuat lan kebak kolonial pesisir (kaya sing diarani penduduk Karibia Kolombia), Ángel menehi kekarepan lan semangat kanggo Isabel rong taun nanging ora tresna. Bapak calon putrane Isabel, Ángel pungkasane dadi salah sawijining mabuk kutha kondhang sing ora ana sing pengin nyewa utawa dhukungan.
  • Nazir: Putrane pemilik restoran Lebanon Al-Jana, Nasir minangka pemuda sing apik keturunan Arab sing tekan Kolombia nalika umur 9 taun, ngomong karo wong pesisir sing sampurna. Dheweke dadi pelindung anyar Isabel nalika dheweke golek kerja kanggo pulih saka hubungane karo Ángel. Pungkasane, Nazir dadi tresna karo dheweke, dadi sing utama kapentingan-katresnan saka protagonis.
  • Amira: Dheweke dadi ibune Nazir lan pendhukung liyane Isabel, utamane nalika nglairake lan uripe ganti kabeh.
  • Lampu Laut: Dheweke dadi ibune Ángel Valbuena lan penjahat crita, amarga dheweke bakal ngunggahake putune ora preduli kepiye akeh wong sing kepengin. Minangka karakter sing dadi pemicu utama crita, sing ora bakal dakkandhani.

Angélica Puerto Tello: Kemampuan kanggo transportasi

Angelica Puerto Tello

Angélica Puerto Tello, panulis Sejarah bangsaku.

Ing sawetara taun, teknologi lan globalisasi anyar ngidini kita nganut lan nemokake crita anyar Angelica Puerto Tello dadi warisan paling apik kanggo para master literatur Kolombia.

Lair ing Bogotá (Kolombia) ing taun 1982, Puerto Tello lulus ing Mikrobiologi ing taun 2008, nalika dheweke mutusake pindhah menyang Argentina kanggo nerusake karir. Nanging, ing kana dheweke ngerti karep sejatine: nulis. Sawise wiwit kerja dadi penerjemah lan guru basa, dheweke nerbitake rong crita cekak, VIP lan Nora, ing taun 2013. Banjur entuk penghargaan: Hadiah Internasional kaping 1 kanggo Novel Cendhek Mario Vargas Llosa, dianakaké ing Peru, lan Kontes Crita Cekak kaping 1 gumantung saka sudut pandang, ing Spanyol Saliyane Pandora, novel grafis sing ditampilake ing Spanyol ing 2016, Angélica miwiti saga saka Crita saka kutha-kutha sandi, Janji minangka judhul pertama, diterbitake ing taun 2015. Novel cekak malih dadi deklarasi niat sejatine nalika menehi judhul saiki.

Amarga Malaikat Ireng kaya woh tropis, woh-wohan sing jus lan akeh nuansa. Siji sing olèh warisan narasi panganggit Amerika Latin sing hebat kayata García Márquez utawa Allende, kanggo nggambar crita sing kaya ambune segara, kringet kaya karaktere lan nggambarake kabeh proses ing jagad Kolombia kanthi mlaku. Sabanjure, ing novel Bogotá lan Barranquilla tumindak minangka kosok baline: nalika ibukutha Kolombia ngasilake kadhemen lan sedhih crita Isabel, Barranquilla, kaya papan tropis, nggawe semangat lan kepinginan, motivasi lan petualangan.

Kepastian sing jelas saka katresnan sing ditindakake pangarang kanggo segara. Sing padha diwiwiti lan pungkasane? crita iki sing negesake kekuwatan generasi penulis anyar lan crita sing gampang digawe nyenengake.

Apa sampeyan pengin ndeleng Malaekat ireng?

Kajaba iku, sampeyan bisa ngetutake Angélica Puerto Tello ing akun kasebut Instagram.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.