Harrison Ford. 8 peran sastra saka aktor sing wis legendaris

Harrison Ford ngancik 78 dina iki. Lair ing Chicago, Ford minangka legenda bioskop sing urip, sing ora bisa dingerteni maneh tanpa dheweke, utamane bioskop kontemporer kanggo hiburan paling murni. Karakter ikon kaya Han Solo, Indiana Jones utawa Rick Deckard dheweke duwe fisik, sing ora bisa dadi duweke wong liya. Lan ing filmografi dawa kaya sampeyan, ora ana sawetara sing ilang sastra, kayadene Deckard. Iki yaiku a nyemak cethek mau.

Angkatan Navarone 10 - Guy Hamilton (1978)

De la tataran kapisan karir, Harrison Ford wis ngerti sukses sawise Coretan Amerika lan ndhuwur kabeh, Perang Star. Nanging dheweke lagi wae miwiti lan melu drama perang iki, adhedhasar novel saka panulis Skotlandia Alistair MacLean, diterbitake ing 1968, sing uga mlebu sadurunge Canyons Navarone (1961) utawa Tantangan garudha.

Pelari pisau - Ridley Scott (1982)

Rick Deckard bisa uga watake sastra sing paling misuwur, kajaba salah sawijining bioskop fiksi ilmiah sing paling universal lan bisa dingerteni. Ing versi gratis banget apa sing ditindakake sutradara Inggris Ridley Scott babagan novel tengara genre kasebut Apa Androids Ngimpi Wedhus Listrik?, dening Philip K. Dick, diterbitake ing taun 1968, uga unik. Ford nggawe peran kasebut ing taun 2013 ing Pelari pisau 2049.

Pesisir Nyamuk - Peter Weir (1986)

Ford bali kerja karo sutradara Australia Peter Weir sawise syuting sadurunge Saksine tunggal. Ing film iki, adhedhasar novel diterbitake ing 1981 dening panulis Amerika Paul Theroux, Ford ngganti registrasi dadi embodi Rubah Allie, wong tuwa sing atip lan ati-ati mungsuh cara urip lan peradaban Amerika umume. Lan dheweke bakal mlayu saka kono, nggawa kulawargane urip dadi Robinson Crusoe.

Dianggep lugu - Alan J. Pakula (1990)

Dikirim ing 1987, yaiku novel pertama saka panulis lan pengacara Scott turow. Alan J. Pakula nyritakake babagan a fiskal, Sabust berkarat (Ford), dipuntudhuh saka rajapati saka mitra.

Game Patriot - Bebaya sing ora jelas - Phillip Noyce

Game Patriot yaiku novel dening Tom Clancy diterbitake ing 1987. Apa dheweke buku nomer loro dibintangi analis CIA Jack Ryan. Ford dadi aktor nomer loro sing main Ryan lan dheweke mlebu maneh Bebaya sing ora jelas, sing diterbitake Clancy ing taun 1989 lan sing adol luwih saka XNUMX yuta eksemplar. Direktur Philip Noyce mlebu loro 1992 y 1994.

Ing kawitan Jack Ryan katon karo Teroris IRA. Lan ing kapindhoMinangka Wakil Direktur CIA, Ryan nemokake manawa kanca-kancane njaga rahasia saka dheweke. perang rahasia marang Kartel obat Kolombia.

Whims nasib - Sydney Pollack (1999)

Adhedasar saka novel homonim dening panulis Amerika Warren Adler. Ford muter Walanda Van Den Broek, a pulisi urusan internal, seneng omah-omah, sing sawise a kecelakaan hawa ing pundi papanipun garwane, temokake manawa dheweke lan dheweke bojo lanang saka wong sing dihormati kongres Kay Chandler kagungan kekacoan.

Game Ender - Gavin Hood (2013)

Dikirim ing 1985, minangka novel paling misuwur saka panulis Amerika Utara Kertu Orson Scott. Dheweke menang loro saka hadiah fiksi ilmiah sing paling bergengsi: ing Nebula kanggo novel paling apik ing taun kasebut lan penghargaan Hugo kanggo novel paling apik ing taun 1986. Iki judhul pisanan saka klompok limang buku dikenal minangka Ender Saga. Ford main ing Kolonel Hyrum Graff, wong militer sing tanggung jawab latihan sing ditindakake protagonis, Ender Wiggin.

Telpon saka alam bébas - Chris Sanders (2020)

Lan Ford paling anyar dadi karakter adhedhasar sastra ing taun iki. Ing adaptasi umpulas uga gratis banget saka klasik de Jack London, saiki kebak efek digital, ora bakal ilang intine. Dadi kita wis nggawe crita maneh Buck, asu protagonis a ngulandara ora ana tandhingane nalika mlayu emas ing Alaska pungkasan abad kaping XNUMX. Ford urip maneh John thornton, minangka pamburu veteran lan nyiksa kanthi masalah alkohol, sing ngluwari Buck, utawa luwih becik, sing ditulungi Buck.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.