Waca proyek Dogs kanggo nambah kabiasaan maca bocah

READ proyek

El READ proyek (Anjing Bantuan Pendidikan) minangka inisiatif sing menarik banget, digawe ing Amerika Serikat, sing dikembangake ing Spanyol wiwit Asu lan Huruf. El adil iku akeh banget terapi uga ningkatake kebiasaan maca saka cilik. Mangkene supaya bisa nambah katrampilan maca amarga uga karo perusahaan asu sing khusus dilatih kanggo maca karo dheweke.

Sukses adhedhasar nggawe sing gampang biasane hubungan emosi ing antarane segawon lan bocah sing diwaca kanggo dheweke. Lan mupangate ora kaetung. Mbok sing paling penting yaiku asu iku ana bedane sing njupuk bocah kasebut metu saka lingkungan sing biasane. Ayo ndeleng babagan iki.

Asal-usul

El READ proyek lair ing Amerika Serikat ing 1999. Digawe dening Kewan Terapi Intermountain (ITA), organisasi sing khusus kanggo nambah urip wong liwat interaksi karo kewan. Khusus, dheweke nggawe program khusus iki kanggo ngembangake lan ningkatake katrampilan maca kanthi pitulung asu. dilatih.

Pakaryan sing nyebabake dheweke pangenalan ing saindenging jagad lan hadiah uga macem-macem hadiah. Lan mesthine proyek kasebut wis nyebar ing limang bawana saka Islandia nganti Afrika Kidul.

Tujuane kanggo kabeh bocah, utamane sing duwe kangelan sinau kanggo sebab-sebab kongenital, emosional utawa saka kulawarga, sekolah lan lingkungan sosial. Nanging uga sing ora butuh ora ana tulangan lan dheweke mung pengin nikmati pengalaman sing beda karo maca lan segawon iki. Temenan siji-sijine syarat Sing dibutuhake yaiku ora duwe alergi kanggo asu.

Tim READ pindhah

Tim READ nggarap sekolah, universitas, perpustakaan, pusat awan, omah budaya, pondasi utawa toko buku. Lan ing Spanyol ana tim ing Albacete, Alicante, Galicia, Castellón, Las Palmas, Murcia, Madrid lan Zaragoza.

Ing sekolah yaiku tim mulang wong sing mutusake tujuan sing bakal digarap saben bocah sing maca. Lan iku bisa dadi pangembangan sosial utawa emosi, utawa sinau. Kajaba iku, ing maca iku mesthi individu amarga saben bocah duwe irama dhewe-dhewe.

Lan contone, karo Fakultas Pendidikan Universitas Complutense Madrid, Dheweke melu proyek riset babagan kemungkinan manfaat kanggo bocah sekolah kanthi kabutuhan pendhidhikan khusus kasebut.

Asu

Anjing sing melu yaiku balapan beda, saka Labradors, Pangon Jerman nganti teritor Yorkshires. Dheweke sing dadi alesan utama kanggo sinau lan seneng-seneng. Lan tegese uga lingkungan sing luwih kondusif lan nyaman kanggo bocah kasebut. Sing duwe, apa sing profesional, mesthi ana ing sesi maca karo bocah-bocah. Dheweke ngarahake kegiatan lan nyetel pandhuan kanggo interaksi antarane segawon lan bocah kasebut.

Nanging ora kabeh asu bisa "maca". Sing pengin ditampilake dievaluasi lan kudu watek, katrampilan sinau lan katrampilan sing cocog dadi bagean saka READ Y, kekancan lan rasa seneng karo bocah-bocah padha dikatutake.

Keuntungan

Ora kaetung

  • Ing bocah, ing bangunan kapercayan ing awake dhewe. Dheweke karo mitra sing ora bakal nampa kritik utawa ukum yen salah. Sampeyan ora bakal ngalami tekanan utawa kangelan.
  • Maca luwih nyenengake amarga asu kasebut stimulasi motivasi, konsentrasi lan imajinasi saka bocah kasebut.
  • Ing interaksi, komunikasi, kekancan lan minat kanggo apa sing diwaca nanging uga asu.
  • Ing kegiatan kasebut diwaca banter, soko sing nambah konsentrasi lan uga maca. Sanalika nambah ekspresi lisan lan nambah kosa kata.
  • Mesthi uga mbantu ngatasi fobia utawa gupuh marang segawon.
  • Lan dheweke entuk nguatake nilai inti empati lan rasa hormat ora mung kanggo jagad segawon, nanging uga kabeh kewan.

Ing jumlah

Proyek menarik amarga mupangati lan mesthi wae nyenengake. Kanggo bocah lan kanggo kabeh wong, sing bisa nggunakake sesi maca doggy saka wektu ke wektu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.