Federico García Lorca. 119 taun laire. Frasa lan ayat

Foto dening Mariola DCA. Patung Lorca ing Plaza de Santa Ana, Barrio de las Letras. Madrid.

Pungkasane monday padha kawujud 119 taun saka lair saka Federico Garcia Lorca. Pujangga saka Font koboi weruh cahya a 5 junio 1898 lan dheweke wis suwe banget ing jagad iki. Nanging pusaka iku ora bisa diukur lan kanthi regane siji kaendahan langgeng sing bisa sampeyan nikmati terus. Urip, sensitivitas, memori, seni ... Kabeh bakal terus maca lan ngujo. Dina iki aku njupuk siji pilihan cilik saka sawetara frase lan ayat.

Pujangga ing New York

  • Aku pengin nangis, amarga rasane seneng.

Wedding getih

  • Oh, ora ana sebabane! Aku ora pengin amben utawa nedha bengi karo sampeyan, lan ora ana menit dina sing aku ora pengin bareng karo sampeyan, amarga sampeyan nyeret aku lan aku lunga, lan sampeyan ngandhani aku kanggo muter lan aku ngetutake sampeyan liwat udhara kaya agul-agul suket. Tumindak Katelu - Tabel Salah
  • Sawise omah-omahku, aku rina wengi ngerti sapa sing salah, lan saben dakeling-eling, mula ana kaluputan anyar sing ngilangi liyane; Nanging mesthi ana rasa salah! Tumindak Loro - Tabel Salah

Omahe Bernarda Alba

  • Tiran kabeh wong ing sekitar dheweke. Dheweke bisa lungguh ing ndhuwur atimu lan nonton sampeyan wis mati setaun tanpa nutup eseman sing adhem ing pasuryane. Tumindak siji
  • Lan aku ora pengin nangis. Pati kudu disawang adhep-adhepan. Meneng wae! Tumindak telu
  • Wanita ing greja ora kudu nganggep luwih saka pria tinimbang pejabat, lan amarga dheweke duwe rok. Tumindak siji
  • Sing dak pesen wis rampung ing kene. Sampeyan ora bisa crita maneh karo bapakmu. Utas lan jarum kanggo wanita. Pecut lan bagal kanggo wong kasebut. Yaiku wong sing lair. Tumindak siji

Buku puisi

  • Tanpa angin, rungokake aku! Balik, kekasih; giliran, kekasih. vane
  • Ana esuk manis ing wayah esuk. Ketemu keong petualang
  • Ora ana sing ngganggu pirang-pirang abad kepungkur. Kita ora bisa narik napas saka sing lawas. Firasat
  • Iki minangka peti ciuman kanthi cangkem sing wis ditutup, dadi tawanan sing langgeng, saka adhine ati. Esuk
  • April Ilahi, sing dikandhani srengenge lan esensi, ngisi tengkorak kembang kanthi susuh emas! Lagu spring
  • Harmoni nggawe daging sampeyan minangka ringkesan lirik sing apik. Ing sampeyan turu sedhih, rahasia ambungan lan tangisan. Lagu madu
  • Aku wis tekan garis ing endi nostalgia mandheg lan netesake luh dadi semangat semangat. Bayangan jiwaku
  • Ngaso sing cetha lan ing kana ciuman kita, titik-titik polka sing apik banget, bakal dibukak adoh. Lan atimu sing anget, ora liya. Liwat
  • Lan sanajan sampeyan ora tresna marang aku, aku bakal tresna sampeyan amarga katon surem kaya bocah cilik sing kepengin dina anyar, mung kanggo embun. Madrigal musim panas
  • Buang kasusahan lan sayu. Urip apik, mung sawetara dina lan saiki kita bisa nikmati. Kupu Hex
  • Ciuman kaping pisanan sing rasane ngambung lan lambe kanggo anak-anakku kaya udan seger. Balada batin
  • Udan duwe rahasia sing ora jelas, ana rasa mundur lan rasa ngantuk sing apik. Musik andhap asor karo dheweke sing nggawe jiwa turu lanskap dadi geter. Lluvia

liyane

  • Ing gendera kebebasan aku nyulam katresnan sing paling gedhe ing uripku. Mariana pineda
  • Kesepian minangka pengukir semangat sing hebat. Kesan lan malang
  • Wong sing mati ing Spanyol luwih akeh urip minangka wong mati tinimbang ing endi wae ing jagad iki. Teori game lan goblin
  • Ana barang-barang sing ana ing njero tembok sing, yen dumadakan metu ing dalan lan mbengok, dheweke bakal ngebaki jagad iki. gabug
  • Ijo aku pengin sampeyan ijo. Angin ijo. Cabang ijo. Kapal ing segara lan jaran ing gunung. Romansa Gipsi.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nely Garcia ngandika

    Pujangga kasebut dadi mitos nggambarake wektu sing sedhih ing negara kita lan menehi keindahan warisan budaya, ing wektu sing padha dadi referensi.

bool (bener)