Lomba sastra nasional kanggo wulan April

Kompetisi sastra nasional

Sugeng rawuh ing April! Lan kaya saben wulan, ing wiwitan, kita nggawa sampeyan sawetara lomba sastra nasional, lan khusus wektu iki, kanggo wulan April. Elinga, yen melu, sampeyan kudu maca dhasar sing padha lan tundhuk karo kabeh syarat sing dijaluk. Muga-muga sukses!

Kontes cerkak Diari de Terrasa kaping 7

  • Genre: Crita
  • Hadiah:  € 500 minangka hadiah kaping pisanan; hadiah nomer loro tablet HP lan hadiah nomer telu kanggo printer HP.
  • Mbukak kanggo kabeh wong
  • Entitas organisasi: Diari de Terrassa
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 04/04/2016

Bases

  • Mei melu Sapa wae kajaba tenaga kerja lan manajemen Diari de Terrassa.
  • Teks saka tema gratisKudu ditulis nganggo basa Catalan utawa Spanyol lan kudu tundhuk karo aturan kontes kasebut.
  • A maksimal telung teks saben peserta, mesthi ora diterbitake lan wis tekan kantor pusat Diari de Terrassa sadurunge tengah wengi ing dina pungkasan sing asli, 24.00 April 4.
  • La extension Minimal crita yaiku 200 tembung lan maksimal 350 tembung.
  • Crita kasebut kudu ditandatangani nganggo jeneng samaran ing pungkasan teks. Jeneng samaran sing padha kudu ditampilake ing formulir wajib kanggo ngirim crita menyang kontes sing kudu ditindakake liwat situs web: www.diarideterrassa.es lan ing kontes crita cekak Seventh.
  • Sing ngirim pengiriman ing kantor pusat Diari de Terrassa, utawa liwat pos, alamaté yaiku: Vallhonrat 45, 08221 de Terrassa, Barcelona. Dheweke uga kudu menehi tandha crita kanthi jeneng samaran lan ing sheet liyane menehi jeneng, jeneng kulawarga, alamat, telpon, e-mail, umur lan jeneng samaran sing digunakake ing crita kasebut.
  • Crita sing menang bakal diterbitake ing kaca budaya Diari de Terrassa ing tanggal sing bakal diumumake ing upacara penghargaan, sing bakal diumumake ing wektu sing tepat liwat koran lan situs web kasebut.
  • ing hadiah Dheweke dipérang dadi rong kategori: Catalan lan Spanyol. Kanggo saben kategori, hadiah yaiku: Hadiah pertama, awis 500 euro; hadiah nomer loro, tablet HP lan hadiah nomer telu, printer multifungsi HP.

Penghargaan Novel Athenaeum Muda XXI

  • Genre: Novel
  • Hadiah: 6.000 euro lan edisi
  • Dibukak kanggo: panulis lair sawise 1 Januari 1981
  • Entitas organisasi: Excmo. Athenaeum saka Seville lan Algaida Editor
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 07/04/2016

Bases

  • Dheweke bakal bisa milih panulis lair sawise 1 Januari 1981, kanthi novel asli lan durung diterbitake ing Castilian.
  • El hadiah, 6.000 euro, dijamin dening Ateneo de Sevilla, bisa uga ora dinyatakake batal utawa dibagi, lan bakal dikirim minangka advance babagan hak cipta, sesuai karo perpajakan saiki.
  • La extension Ora kurang saka 150 kaca A-4, diketik, spasi kaping pindho, ing duplikat lan kaiket. Dheweke bakal ditampilake sadurunge 8 April 2016 ing Ateneo de Sevilla (Orfila 7, 41003 Sevilla) utawa ing Algaida Editores (Avda. San Francisco Javier 22, lantai 5, 41018 Sevilla), sing nemtokake "XXI Young Ateneo de Novela Award".
  • Karya kasebut bakal ditampilake sing ditandatangani dening panulis, utawa nganggo jeneng samaran lan escrow. Kajaba iku, kurikulum ringkes saka panulis lan sertifikasi manawa hak karya kasebut ora dikompromi, uga ora ana résolusi ing kontes liyane.
  • El Keputusan juri, final, bakal digawe publik ing Seville ing wulan Juni 2016.
  • Algaida Editores, liwat layanan editorial lan kanthi kolaborasi Ámbito Cultural, bakal milih novel finalis sing bakal diputus Juri. Dhaptar kasebut lan anggota Juri bakal dilaporake sadurunge keputusan kasebut.
  • Ing kontrak penerbitan, penulis sing dianugerahi bakal milih Algaida Editores, khusus lan kanggo kabeh jagad, hak-hak kanggo ngeksploitasi karya kasebut, kalebu terjemahan lan audiovisual, uga manajemen perjanjian karo pihak katelu kanggo eksploitasi liyane. Algaida bisa uga, sajrone limalas taun, edhisi sing dianggep cocog karo pakaryan kasebut, uga jumlah salinan, rega lan distribusi, panulis nampa 10% PVP salinan sing didol, 5% PVP ing kanthong ( pajak ora dikatutake) lan 20% saka penghasilan net sing dipikolehi kanggo edisi digital, lan ora ana jumlah sing bakal ditagih nganti dibayar sadurunge.
  • Algaida Editores bisa nerbitake karya sing ora dianugerahi sing bisa narik kawigaten, kanthi persetujuan sadurunge karo para penulis. Sisa barang asli sing ora dianugerahi bakal dirusak, lan ora ana korespondensi sing bakal ditindakake.
  • Partisipasi ing kontes kasebut tegese ditampa saka pangkalan lan komitmen penulis supaya ora mundur karya sadurunge keputusan kasebut, nampa hadiah yen diwenehake lan mlebu dokumen sing dibutuhake kanggo tundhuk karo basis 7, uga melu karo ngarsane ing kampanye promosi sing dirancang dening penerbit. Kanggo kontroversi apa wae sing kudu diselesaikan kanthi cara yudisial, para partai kasebut mundur saka yurisdiksi dhewe lan ngirim menyang Pengadilan lan Pengadilan Seville.

IV Kontes Crita Cekak "Villa de Sabiote"

  • Genre: Crita
  • Hadiah: € 300 lan publikasi
  • Dibukak kanggo: Spanyol utawa warga Spanyol
  • Entitas organisasi: Ilmo. Balai Kutha Sabiote
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 08/04/2016

Bases

  • Peserta: Panulis umur, Spanyol utawa penduduk ing Spanyol, bisa diajukake.
  • Kategori: Kaloro kategori digawe, siji umum lan siji sekolah kanggo kontestan umur antara 12 lan 18 taun.
  • Tema: Subyek crita gratis lan karya, ditulis nganggo basa Spanyol, kudu diterbitake lan ora dianugerahi.
  • Ekstensi: Dawane minimal bakal rong puluh baris lan rong kaca maksimal nganggo format DIN A-4, ditulis ing sisih siji, diwenehi spasi kaping pindho, kanthi ukuran font Times New Roman 12 lan wates 2 cm. ing dimensi apa wae.
  • Presentasi: Salinan karya kasebut bakal dikirim, langsung ing amplop sing ditutup utawa dikirim, menyang Registri Umum Hon. Balai Kutha Sabiote, dununge ing Plaza de la Villa, nomer 1; 23410 Sabiote.
    Identifikasi pangirim bisa uga ora ditampilake ing amplop, mung judhul crita sing bakal dituduhake lan tambahan tembung "sekolah" bakal dianggep yen melu kategori kasebut, kanggo mbahas crita kasebut.
  • Data identifikasi: Bebarengan karo salinan kasebut, amplop cilik sing ditutup kudu dikirim, ing njaba judhul crita uga bakal ditampilake, lan ing njero kalebu fotokopi ID pangarang uga lembaran kanthi data panganggit ing ngisor iki: jeneng , jeneng kulawarga, alamat pos, email alamat lan nomer telpon kontak.
  • Tandha Wektu: Periode pangiriman diwiwiti tanggal 11 Januari 2.016 lan bakal dipungkasi tanggal 8 April taun sing padha.
  • Juri: Juri bakal digawe saka tenaga pengajar sing kagolong Jurusan Bahasa lan Sastra IES "Iulia Salaria" saka Sabiote, uga anggota Dewan Séktor Budaya lan Warisan Dewan Kota iki. Juri bisa ngumumake salah sawijining hadiah sing wis batal.
  • Gagal: Keputusan juri kasebut bakal ditindakake ing dina Kamis, 14 April 2.016 lan bakal disampaikan liwat email menyang kabeh peserta lan diterbitake ing situs web Dewan Kota Sabiote.
  • Anugrah: Hadiah digawe kanggo saben kategori: € 300 kanggo kategori umum; Materi € 100 kanggo kategori sekolah.
  • Panganggone karya sing dianugerahi: Kaloro karya sing menang bakal diterbitake dening Dewan Kota Sabiote ing situs web lan media liyane sing dianggep cocog. Penulis milih kabeh hak diterbitake sajrone setaun wiwit tanggal keputusan juri.
  • Penghargaan: Upacara penghargaan kasebut bakal ditindakake kanthi tumindak sastra sing padha karo pahargyan ing kutha "Dina buku" tanggal lan papane bakal diumumake ing wektu sing tepat.

III Hadiah Puisi Nasional "Treciembre"

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: edisi lan piala
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas organisasi: Jumuah Sarmiento
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 10/04/2016

Bases

  • Ekstensi: Panjaluk pujangga bisa saingan, angger karyane, ditulis nganggo basa Spanyol, asli lan durung diterbitake lan durung dianugerahi edhisi kontes sadurunge. Dawane paling sithik yaiku 500 ayat lan 700 paling gedhe, petungan kasebut adhedhasar kriteria juri kanggo buku-buku sing ditulis kanthi lengkap utawa sebagian ing prosa puisi.
  • Tema: Masalah lan prosedur bakal dadi kebebasan mutlak penulis.
  • Presentasi:  Karya kasebut bakal ditampilake diketik, ing tikel kaping telu sing dijahit, dibungkus utawa diikat. Asli bakal ditampilake tanpa mlebu, kanthi motto lan sistem escrow, kalebu ing amplop sing disegel alamat penulis, nomer telpon, salinan DNI, uga cathetan bi-bibliografi sing ringkes. Asli, salinan lan escrow kudu dikirim liwat mail menyang: C / Santiago, No. 17 - 7.º B - 47001 Valladolid, nuduhake ing amplop kompetisi kanggo penghargaan kasebut.
  • Deadline: Periode diakoni bakal ditutup tanggal 10 April 2016. Karya-karya sing nduwe tandha pos asli kanthi tanggal sing padha utawa sadurunge sing kasebut ing ndhuwur bakal diakoni.
  • Wuku:  Penghargaan kasebut bakal dianugerahi edhisi buku lan satus salinan buku kasebut, uga piala akreditasi penghargaan kasebut. Penyair sing menang hadiah setuju kanggo nampa kanthi nyata sajrone acara budaya sing dianakake dening Friday de Sarmiento tanggal 13 Mei 2016. Organisasi kasebut cadangan edhisi edhisi kaping loro saka buku sing menang, uga duwe cadangan edhisi sabanjure.
  • Gagal: Keputusan penghargaan kasebut bakal disebarake ing 23 April 2016. Juri uga bisa ngumumake penghargaan kasebut batal.
  • Pertimbangan Hukum: Ora bakal ana korespondensi utawa komunikasi karo penulis buku sing ditampilake. Karya sing ora dianugerahi ora bakal dibalekake maneh lan bakal dirusak sajrone sepuluh dina sawise keputusan juri. Penyajian karya kanggo Penghargaan iki nyebabake total sing ditampa dening para penulis babagan aturan kasebut, uga keputusan juri, sing bakal dadi final.

Ora preduli sampeyan melu, muga-muga sukses ing jagad iki ... Lan yen sampeyan ora menang, aja nganti ilang pangarep-arep…

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.