Kompetisi sastra internasional wulan November

sastra_kompetisi_kanggo_panyusun

Wingi wis diwenehi sawetara lomba sastra nasional sing ditindakake sajrone wulan November. Dina iki kita nggawa dhaptar sawetara lomba sastra internasional wulan November ing ngendi sampeyan bisa melu. Tujuane basis kanggo kabeh, semoga sukses!

Hadiah Negara kanggo Sastra Anak «Elvia Rodríguez Cirerol» 2015 (Mexico)

  • Gender: Bocah-bocah lan para mudha
  • Premio: $ 15,000.00 lan edisi
  • Mbukak menyang: panulis sing lair ing Yucatán, utawa warga limang taun
  • Entitas sing nyedhiyakake: Pamrentah Negara Yucatán liwat Sekretariat Budaya lan Seni lan Dewan Nasional Budaya lan Seni
  • Negara entitas sing diarani: Meksiko
  • Deadline: 06 / 11 / 2015

Bases

  • Kontes mbukak wiwit publikasi iki lan kabeh panulis sing lair ing Yucatan utawa sing verifikasi manawa dheweke wis manggon ing negara kasebut sajrone limang taun kepungkur bisa melu. Panulis sing makarya ing bidang Kasusastran ing lembaga sing nganakake rapat utawa sing sadurunge wis entuk penghargaan iki ora melu.
  • Penghargaan iki dipérang dadi rong modalitas:
    A) Teks sing ditujokake kanggo bocah-bocah saka nganti wolung taun.
    B) Teks sing ditujokake kanggo bocah-bocah saka nganti 12 taun.
  • Ing saben modalitas, rong penghargaan tundhuk karo peraturan pajak saiki, kalebu: $ 15,000.00 (Limalas ewu peso 00/100 MN) sing nomer siji lan $ 7,500 (Pitung ewu limang atus peso 00/100 MN) sing nomer loro, saliyane diterbitake karya kasebut miturut kritéria editorial sing dianggep dianggep penting.
  • Peserta kudu ngirim, mlebu  versi digital lan papat salinan hard, teks kesatuan utawa koleksi teks genre, subyek lan bentuk bebas, ora kalebu ilustrasi. Kanggo modality A, ekstensi minimum yaiku 15 kaca lan maksimal 40, dene kanggo modality B ekstensi minimum yaiku 30 lan maksimal 70.
  • Karya kasebut kudu ditulis ing  Basa Spanyol. Versi digital kudu ditampilake minangka dokumen teks (doc, txt utawa padha) sing dicithak Roman anyar 12-point lan spasi kaping pindho, nalika cetakan kudu digawe ing kertas ukuran huruf, ing sisih siji lan cocog karo versi digital.
  • Karya kasebut kudu  ora diterbitake, ora adaptasi utawa terjemahan, lan ora bisa saingan kanthi total utawa sebagean ing kontes liyane utawa wis dianugerahi.
  • Kontestan kudu  melu nganggo jeneng samaran. Ditempelake ing karya kasebut, ing amplop sing disegel lan diidentifikasi karo jeneng samaran lan kategori sing padha melu, kertu identifikasi bakal dilebokake karo jeneng lengkap, alamat, nomer telpon lan, yen cocog, email.
  • Kertas identifikasi kasebut bakal dilebokake ing Notaris Publik kutha Mérida. Notaris bakal mbukak mung sing dituduhake dening Majelis Kehormatan sing cocog karo pemenang. Sisane bakal dirusak kanggo nglindhungi penulis.
  • Karya saingan bakal ditampa ing alamat sing dituduhake ing pungkasan notebook iki.
  • La  deadline kanggo resepsi teks nganti dina Jumuah, 6 November 2015 jam 20:00 wengi. Ing babagan karya sing dikirim liwat mail, sapa sing tanggal ing postmark minangka sing wis dituduhake utawa sadurunge bakal ditampa.
  • Upacara Penghargaan bakal dianakake tanggal 20 Desember 2015.
  • Asli lan salinan karya sing ora dianugerahi bakal dirusak.
  • Promosi lan penyebaran kontes iki ditindakake kanthi koordinasi karo Sekretaris Pendidikan Pamrentah Negara, Dewan Nasional Budaya lan Seni, Institut Seni Rupa Nasional lan Centro Yucateco de Escritores AC
  • Kasus sing ora disedhiyakake ing telpon iki bakal dirampungake miturut pamrentah saka Juri Kehormatan lan penyelenggara.
  • Usulan-usulan lan karya saingan kudu dikirim menyang ing ngisor iki alamat pos: Kamentrian Budaya lan Seni Yucatán • "Manuel Cepeda Peraza" Perpustakaan Umum Pusat Negeri Calle 55 Nuh. 515 esq. 62 kanggo 60 CP. 97000 Pusat Kota, Mérida, Yucatán.

Kompetisi sastra kanggo siswa universitas (Bolivia)

  • Gender: Crita lan jurnalisme
  • Premio: Hadiah
  • Mbukak menyang: siswa jurusan apa wae saka universitas umum lan swasta Bolivia
  • Entitas sing nyedhiyakake: Layanan Kekayaan Intelektual Nasional (Senapi)
  • Negara entitas sing diarani: Bolivia
  • Deadline: 09 / 11 / 2015

Bases

Kanthi ancas promosi rasa hormat lan apresiasi hak cipta lumantar nggawe karya sastra lan jurnalistik, Layanan Nasional Kepemilikan Intelektual (Senapi) ngluncurake kontes kasebut "Ciptaku, hakku, properti sandi", ditujukan kanggo para siswa ing sembarang gelar ing universitas umum lan swasta ing Bolivia.

Kontes kasebut nduweni rong kategori:

  • Crita cekak lan Laporan. Tema kasebut kudu ana gandhengane karo hak cipta ing negara kasebut. Apa pangripta duwe kabiasaan ndhaptar karya, kanggo nglindhungi kekayaan intelektuale? Kepiye cara pembajakan mengaruhi pencipta lan karyane? Apa hak cipta dihormati ing Bolivia? Iki minangka pitakon referensial.
    Tenggat wektu kanggo ngirim karya kasebut rampung jam 18.30:9 sore tanggal XNUMX November lan sing duwe minat bisa ngirim ing kantor pusat Senapi ing La Paz utawa ing kantor regional ing El Alto, Santa Cruz, Cochabamba, Tarija lan Sucre, ing jam kantor. Dheweke uga bisa dikirim menyang kontes email.derechodeautor@gmail.com kanthi dokumentasi sing dibutuhake.
    Ing antarane sarat sing dibutuhake yaiku crita cekak lan laporan sing disajikake ora diterbitake lan asli, manawa durung diterbitake sadurunge (sebagian utawa sakabehe) lan ora ana proses utawa nunggu keputusan ing kontes liyane.

Kompetisi Carmen Rubio 2015 (Kuba)

  • Jenis Kelamin:  Bocah-bocah lan para mudha
  • Hadiah:  karya seni, buku, poster, diploma, lan publikasi
  • Mbukak kanggo:  wanita
  • Entitas sing ngatur: Omah Budaya Manuel Navarro Luna
  • Negara entitas sing nelpon: Cuba
  • Deadline: 10 / 11 / 2015

Bases

  • Kabeh wanita bisa melu kontes kasebut wanita kreatif sing nguri-uri sastra bocah (puisi, crita) kanthi teks sing durung diterbitake.
  • Para kontestan kudu nampilake dianggo ing asli lan rong salinan, kanthi jeneng samaran, lan ing amplop sing kapisah, dheweke bakal menehi judhul karya lan jeneng samaran sing digunakake, data pribadi panganggit lan cara lokasi sing bisa ditindakake.
  • Saben peserta bakal duwe kamungkinan kanggo saiki rong tekss (puisi lan crita cekak) saka tema gratis sing ekstensi ora ngluwihi rong kaca.
  •  Bakal dikirim rong penghargaan (puisi, crita cekak) kalebu karya seni dening seniman lokal, buku, poster, diploma, lan publikasi karya sing menang ing Majalah Papalote duweni Pusat Book Provinsi Kutha Bayamo.
  • Ing kalodhangan iki penghargaan popularitas.
  • Juri bakal digawe saka kultus sastra cilik sing misuwur. Bakal milih sepuluh teks finalis.
  • El wektu mlebu kadaluarso tanggal 10 November jam 5.00:XNUMX sore
  • Karya kasebut bakal dikirim dening surat pos menyang:
    Edisi II saka Kontes Carmen Rubio
    Omah Budaya Munisipal Manuel Navarro Luna
    Calle 11 1421 ing antarane 14 lan 16
    Jovellanos, Matanzas ZIP: 42 600
  • Asil kasebut bakal digawe publik nalika Rapat II Carmen Rubio, sawijining acara sing bakal ditindakake tanggal 20 nganti 22 November 2015.

Telpon kanggo Dana Editorial Carlos Paz 2015 (Argentina)

  • Jenis Kelamin:  Novela
  • Hadiah:  Edition
  • Mbukak kanggo:  asli Villa Carlos Paz utawa radius kurang saka 15 km utawa suwene telung taun omah
  • Entitas sing ngatur: Latar mburi editorial
  • Negara entitas sing nelpon: Argentina
  • Deadline: 23 / 11 / 2015

Bases

  • Kabeh pengarang a) asli saka Villa Carlos Paz utawa papan dununge ing kutha iki ora kurang saka telung taun, b) warga radius ora luwih saka 15 km. rampung ejido kotamadya utawa omah ora kurang saka telung taun; kudu mbuktekake kahanan iki kanthi presentasi fotokopi DNI, kaping 1. lan 2. Lembar, lan pangowahan alamat.
  • Karya sing bakal ditampilake kudu asli lan durung diterbitake kanthi lengkap, ora kudu nampilake karya pemenang penghargaan utawa ing proses kegagalan, uga ing proses publikasi.
  • Pakaryan kasebut kudu salaras karo jinis iki Novela (ing sembarang tipe variabel tematik), nutawa ngluwihi 120 kaca y ora kurang saka 100 kaca.
  • Saben penulis bakal nampilake, kanthi jeneng samaran, asli lan rong salinan karyane  kanthi judhul sing cocog.
  • Salinan ing sheet A4 bakal ditulis ing sisih sing padha, ing komputer, font Times New Roman, ukuran 12, jarak 1.5. Teks sing dipilih banjur bisa dijaluk ing versi Word.
  • Peserta kudu nyakup amplop sing disegel, nyatakake aspek-aspek ing ngisor iki: a) ing sisih ngarep: judhul lan jeneng samaran, b) ing njero: lembaran sing ngemot data pribadi, alamat, kontak, teken lan klarifikasi.
  • Karya sing dikirim liwat email ora bakal ditampa utawa fax uga sing ditampilake sawise deadline.
  • Karya sing ora dipilih bakal dibalekake maneh sajrone rong wulan sawise ngerti babagan keputusan Juri. Juri bakal kasusun saka telung anggota sing mumpuni, sing jenenge bakal dingerteni nalika njupuk keputusan kasebut. Iki bakal kanthi mayoritas sederhana lan duwe pendapat sing nyata, sajrone 30 dina pungkasan Telpon. Keputusan Juri bakal final.
  • El hadiah Iki bakal kalebu publikasi ing bentuk buku karya sing bakal menang. Juri bisa menehi penghargaan sing mulya lan, yen dianggep, Penghargaan kasebut bakal dinyatakake batal.
  • Pitakon liyane sing ora dipikirake ing aturan kasebut bakal dirampungake antarane Juri lan badan pengorganisasine.
  • Kerjane bakal ditampa nganti dina Senen, 23 November Saka taun saiki. Dheweke bisa uga ditampilake ing Parque Estancia La Quinta, Los Zorzales s / n, wiwit dina Senen nganti Jumuah wiwit jam 9 esuk nganti 14:30 sore. Juri bakal ditanggepi sajrone 25 dina wiwit telpon.

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.