Kompetisi sastra internasional kanggo wulan Juni

Kompetisi sastra internasional kanggo wulan Juni

Yen wingi sampeyan nampilake sawetara kontes sastra nasional sing bisa melu wiwit saiki, dina iki bakal teka lomba sastra internasional kanggo wulan Juni. Tampilake karya sing sampeyan lali ing laci, uwalake ayat-ayat sing sampeyan wis gawe nggawe katresnan, lan melu kontes sastra kasebut.

Yen sampeyan ora nyoba nasib, sampeyan ora bakal bakal ngerti yen bisa menang ... Apa ora mikir?

Dolores Castro Award 2016 (Meksiko)

  • Genre: Novel, puisi lan esai
  • Hadiah: 35 ewu peso lan edisi
  • Dibukak kanggo: wanita sing lair ing Meksiko
  • Panggilan: Dewan Kutha Konstitusional Munisipalitas Aguascalientes
  • Negara entitas sing dipilih: Meksiko
  • Tanggal tutup: 03/06/2016

Bases

  • Dheweke bakal bisa melu ing panggilan iki kabeh wanita sing lair ing Meksiko lan sing nggawe tulisan minangka ekspresi.
  • Peserta kudu ngirim teks sing ora diterbitake, subyek apa wae sing cocog karo genre narasi, puisi lan esai.
  • Karya kasebut ing wiwitan, tanpa preduli saka jinis sing didaftar lan subyek, kudu memenuhi kriteria teks sastra, yaiku paling ora dadi bukti panggunaan basa kanthi cara sing cocog lan kreatif.
  • Kerjane kudu dikirim dicithak ing telung, saben wong nyetel saben. Kaca judhul sing kudu diidentifikasi karo judhul teks lan jeneng samaran sing digunakake, ing font Times New Roman, ukuran 12 titik, spasi kaping pindho. Ing babagan narasi, dawa minimal bakal 50 kaca lan maksimal 100; dene kanggo puisi lan karangan dawa minimal bakal 30 kaca lan maksimal 50.
  • Ora preduli saka engargolado, amplop sing label karo jeneng samaran saka pangarang kudu dilebokake, ing njero kudu nyakup escrow kanthi data identifikasi ing ngisor iki: a) Judhul karya, b) Jeneng lengkap panganggit, c) Alamat, d ) Email lan e) Nomer telpon darat lan ponsel. Kajaba iku, CD kanthi salinan teks sing dimaksud kudu dilebokake, diwenehi label karo jeneng samaran.
  • Jeneng samaran kudu ora ana gandhengane karo jeneng asline, kabeh gegayutan karo jeneng kulawarga, inisial, julukan sing wis dingerteni penulis, utawa unsur liyane sing nuduhake identitase, bakal dadi sebab diskualifikasi.
  • Kerjane Dheweke bakal dikirim utawa dikirim menyang kantor umum Institut Kotamadya Aguascalientes kanggo Budaya, IMAC, dununge ing Calle Antonio Acevedo Escobedo No. 131, Zona Centro, CP 20000, ing Kutha Aguascalientes, wiwit jam 9:00 nganti 15:00 sore.
  • Karya-karya sing melu utawa sadurunge dianugerahi ing kontes lokal, nasional utawa internasional liyane, uga sing ana ing proses publikasi, bakal langsung didiskualifikasi.
  • La deadline resepsi kerja ing dina Jumuah, 3 Juni 2016 jam 14:00 sore, ora bakal ditampa kerja sawise tanggal lan wektu iki. Ing babagan karya sing dikirim liwat mail, tandha pos ing tanggal sing padha bakal dipikirake.
  • Juri kualifikasi bakal digawe saka spesialis ing bidang riset lan / utawa penciptaan sastra lokal lan nasional, keputusane bakal final.
  • Sawise ditanggepi, tanggal 12 Agustus 2016, obligasi sing gegandhengan bakal dibukak sadurunge Notaris, lan para pemenang bakal dilaporake kanthi cepet; Ing dina sing padha, asil bakal disebar liwat situs web Munisipalitas Aguascalientes http://www.ags.gob.mx lan ing kaca facebook https://www.facebook.com/imacags.
  • Bakal dianugerahi telung hadiah 35 ewu peso, siji kanggo saben kategori. Yen juri nganggep penting, sebutno penghormatan kanggo saben jender.
  • Pemenang nomer siji duwe kepemilikan mung kanggo edhisi pertama karyane, sing bakal dadi tanggung jawab editorial Koordinasi Pendidikan Seni lan Edisi, uga setuju kanggo melu kegiatan penyebaran karya sing diusulake dening IMAC Yen dheweke ora manggon ing Aguascalientes, IMAC bakal menehi dhukungan kanggo transportasi lan saben wong.
  • Karya sing menang bakal dikirim menyang tes riset legitimasi, yen perlu.

Hadiah Kutha kanggo Sastra Paraguay

  • Genre: puisi, narasi, esai, téater, karya sing diterbitake
  • Hadiah: G. 36 yuta (kabeh)
  • Dibukak kanggo: Paraguayans utawa wong asing sing manggon ing negara kasebut
  • Panggilan: Direktorat Jenderal Budaya lan Pariwisata
  • Negara entitas sing diundang: Paraguay
  • Tanggal tutup: 06/06/2016

Bases

  • Kontes iki diatur dening Direktorat Jenderal Budaya lan Pariwisata. Sing pengin melu kudu wong Paraguay utawa wong asing sing paling ora limang taun dununge ing negara kasebut. Karya bisa ditampilake ing genre puisi, narasi, esai lan téater kanthi jumlah minimal pitung puluh kaca dicithak kanthi ukuran huruf 8.
  • Papat salinan buku sing bakal nandingi, minangka tambahane kurikulum penulis, kudu ditampilake ing Direktorat Perpustakaan Kota, sing dununge ing Ayolas 129 lan Constant Benjamín.
  • Unit kasebut bakal ditampa wiwit dina Senen nganti Jumuah, wiwit jam 8:00 nganti 17:00 sore. Nomer telpon kanggo pitakon yaiku 442-448.
  • La tanggal tutup tanggal 6 Juni 2016 lan asil bakal dijupuk dening telung juri, sing dianggep minangka panulis sing diakoni lan diberdayakake supaya bisa lolos. Jeneng kasebut ora bakal dingerteni nganti keputusan kasebut diwartakake, sing bakal kedadeyan sadurunge tanggal 15 Agustus lan bakal dadi final.
  • Para juri duwe wewenang ngumumake hadiah apa wae sing ora dibayar utawa menehi sebutan sing terhormat yen ana karya sing pantes ditindakake.
  • Minangka kanggo hadiah, Direktorat ngumumake manawa jumlah sing kurang saka G. 36 yuta bakal disalurake ing antarane papan nomer siji lan nomer loro, kanthi proporsi 70% lan 30%.
  • Upacara Penghargaan Sastra Kota 2016 bakal dianakake wulan September 2016.

Hadiah Puisi I Tomás Vargas Osorio (Kolombia)

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: 3.500.000 peso lan edisi Kolombia
  • Dibukak kanggo: panulis warga negara Kolombia utawa warga asing sing bisa mbuktekake, paling ora, limang taun urip ing negara kasebut.
  • Panggilan: Apalabrar Corporation
  • Negara entitas sing diundang: Kolombia
  • Tanggal tutup: 10/06/2016

Bases

  • Dheweke bakal bisa melu panulis kewarganegaraan Kolombia utawa warga asing sing bisa mbuktekake, paling ora, limang taun urip ing negara kasebut.
  • Kerjane Dheweke kudu ditulis nganggo basa Spanyol, asli lan durung diterbitake, (ora bisa diterbitake, babar blas utawa sebagean, ing media fisik utawa elektronik). Karya kasebut bisa uga ora dianugerahi ing kompetisi liyane, utawa uga ora ngenteni keputusan juri utawa publikasi.
  • Saben peserta bisa uga saingan kanthi nampilake a seri geguritan (tematik gratis) duwe paling ora 20 kaca (kaca) lan kepriye maksimal 30. Spesifikasi ing ngisor iki kudu digunakake: font Arial, 12 titik, kanthi 1,5 jarak. File kasebut kudu ana ing format PDF.
  • Asli karya mung bakal ditampilake ing format digital. Dheweke bisa ngirim gaweyane menyang mbesuk mail: cptomasvargasosorio@gmail.com (Ing file sing dilampirake sampeyan bakal ngirim karya sing ditandatangani nganggo jeneng samaran lan ing file liyane, ing email sing padha, data pribadi sampeyan: jeneng lan jeneng kulawarga, jeneng samaran, alamat, nomer telpon, email, resume ringkes lan dokumen identitas sing dipindai).
  • El Deadline kanggo diakoni karya bakal ditutup tanggal 10 Juni 2016. Wujudake karya kasebut mung bisa ditampa dening para peserta syarat lan syarat panggilan iki.
  • Kanggo sapa wae mangu-mangu utawa pitakon Babagan interpretasi aturan, peserta kudu nulis email ing ngisor iki: greingos@gmail.com, utawa telpon telpon: 3172765601 utawa 3017205153.
  • Bakal dianugerahi telung karya menang, insentif kaya ing ngisor iki:
    a) Panggonan pisanan: 3.500.000 (telung yuta limang atus ewu) peso Kolombia.
    b) Papan nomer loro: 2.000.000 (rong yuta) peso Kolombia.
    c) Papan nomer telu: 1.000.000 (siji yuta) peso Kolombia.
    Disebut sing terhormat bakal dianugerahi, amarga juri nganggep penting, nanging ora bakal didhukung kanthi awis.
  • Organisasi kontes bakal dilanjutake menyang edisi karya sing dianugerahi lan uga sing disaranake juri kanthi format fisik lan digital.
  • Organisasi kasebut duwe hak kanggo nerbitake karya pemenang penghargaan utawa sing disaranake dening juri ing edhisi pisanan kanthi virtual utawa fisik kanthi jumlah salinan sing dianggep cocog lan tanpa publikasi sing entuk hak-hak kanggo penulis.
  • Saben panganggit bakal nampa salinan buku gratis.
  • Juri bakal digawe saka panulis nasional lan internasional sing prestise sing diakoni ing genre sing diarani Contest.
  • Nalika menehi hadiah kasebut, juri bakal njupuk nilai seni, orisinalitas lan kreativitas puisi.
  • Keputusan juri bakal final lan bakal diumumake liwat media massa lan ing kaca resmi Kontes: http://cptomasvargasosorio.wix.com/concursodepoesia tanggal 1 Juli taun iki.
  • La penghargaan Iki bakal ditindakake sajrone Pertemuan Puisi Internasional IV ing Bucaramanga, sing bakal dianakake wiwit tanggal 27 nganti 30 Juli 2016. Penyelenggaraan kontes kasebut ora bakal nutupi biaya rawuh para pemenang.

Anugrah Narasi lan Babad Francisco Coloane «Ayo bali menyang segara» (Chili)

  • Gender: narasi lan babad
  • Hadiah: $ 3.000.000 (telung yuta peso); medali Coloane Francisco, kanggo ngurmati panulis sing lair ing Quemchi; lan telung dina tetep dadi tamu kanggo kegiyatan menjangkau ing komunitas ing wilayah kasebut
  • Dibukak kanggo: Panulis Chili
  • Panggilan: Kutha Quemchi lan Pusat Budaya Artistik lan Buku DALCA
  • Negara entitas sing dijadwalake: Chili
  • Tanggal tutup: 19/06/2016

Bases

  • El Penghargaan Narasi lan Babad Nasional "Francisco Coloane" minangka penghargaan taunan sing dianakake dening Kotamadya Quemchi lan Centro Cultural Artístico y del Libro DALCA sing dianugerahi kanthi modalitas crita cekak, novel lan babad, kanggo panulis Chili sing wis nerbitake buku karya sastra ing taun sadurunge kanggo penghargaan kasebut utawa duwe karya sing durung diterbitake.
  • El Premio Dumadi saka alokasi ekonomi padha karo $ 3.000.000 (telung yuta peso); medali Coloane Francisco, kanggo ngurmati panulis sing lair ing Quemchi; lan telung dina tetep dadi tamu kanggo kegiyatan menjangkau ing komunitas ing wilayah kasebut.
  • Kanggo menehi penghargaan kasebut, sawijining panitia bakal dibentuk sing bakal digawe saka telung wong, uga wakil saka penganjur sing bakal dadi koordinator umum kegiatan lan sekretaris kasebut. Penyelenggara bakal milih koordinator umum lan anggota panitia sing nganggep kriteria kesesuaian lan keragaman profesional lan umum kanggo njamin prestise penghargaan kasebut sesuai karo prinsip sing nyengkuyung.
  • Pelamar Dheweke kudu ngirim telung salinan bukune utawa naskah menyang Perpustakaan Kota Quemchi ing tenggat wektu sing ditemtokake ing basis kasebut lan banjur disebarake menyang anggota Panitia Penghargaan.
  • Judhul sing wis cekak bakal dadi bagean saka Perpustakaan Narasi lan Sejarah Babad Francisco Coloane, khusus kanggo narasi Chili kontemporer, ing papan sing khusus digawe ing Perpustakaan Kota Quemchi.
  • Penghargaan kasebut bakal diwenehake ing upacara resmi sing bakal dianakake ing kutha Quemchi ing tanggal 4 Agustus saben taun, tanggal nalika pengeling-eling Quemchi dielingi.

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Antonio Vilela Medina ngandika

    Sugeng enjang Carmen, aku njupuk kesempatan kanggo menehi salam marang sampeyan lan ing wektu sing padha aku pengin ngerti, kompetisi sastra internasional uga bakal teka ing Peru.

    Matur nuwun banget.

  2.   Prof José Hernández ngandika

    Sugeng enjing: Aku ora setuju karo kompetisi internasional. Iki ditujokake kanggo warga lan wong asing lan ora ditutup kanggo panulis ing saindenging jagad. Mesakake