Kompetisi sastra internasional kanggo wulan Juli

Kompetisi sastra internasional kanggo wulan Juli

Kanggo sing durung nate weruh, wingi aku ninggalake sampeyan Kene artikel saka "Kompetisi sastra nasional wulan Juli"; dina iki kita nindakake perkara sing padha nanging wektu iki karo sing kasebut kontes sastra lan kompetisi internasional sing wis dingerteni sampeyan bisa uga pengin.

Deleng dhasar, syarat lan utamane tenggat wektu kanggo ndhaptar. Bejo!

Kontes Sastra Calliope Pertama «Huruf kanggo jiwa» (Chili)

  • Genre: Crita, puisi lan esai
  • Hadiah: $ 100.000.- (satus ewu peso) lan akeh buku
  • Dibukak kanggo: warga ing Chili
  • Entitas organisasi: New Acropolis Puerto Montt
  • Negara entitas sing dijadwalake: Chili
  • Tanggal tutup: 01/07/2016

Bases

  • Bakal bisa melu kabeh wong lan kabeh umur karo panggonan ing Chili.
  • Siji utawa loro-lorone kudu dipikirake ing karya kasebut kontak ing ngisor iki: "Toleransi lan Persaudaraan".
  • Para kontestan kudu milih nyebutake, salah sawijining jinis ing ngisor iki:
    - Genre narasi, kanthi ekspresi Story and Essay.
    - Genre lirik ing ekspresi puisi.
  • Kanggo crita: Dawane crita kudu dawane sepuluh kaca, font Arial Nomer 12, ukurane huruf spasi pindho.
  • Kanggo gladhen: Struktur kasebut kudu kalebu prolog, logo lan epilog; Komposisine kudu dikembangake ing paragraf, kanthi maksimal wolung kaca, font Arial Nomer 12, ukuran huruf kaping pindho; Pustaka kudu dilebokake.
  • Kanggo puisi: Struktur lan meter geguritan kasebut bebas; Karakter kudu ing font Arial # 12, ukuran huruf kaping pindho.
  • Kabeh proyek, preduli saka jenis kelamin sing kalebu, kudu diterbitake lan ora melu kontes liyane. Dheweke kudu ditulis ing mesin tik utawa dicithak saka komputer. Kanggo nyengkuyung nulis klasik, pengajuan digital ora bakal ditampa. Telung salinan kapisah kudu dilampirake, nempatake jeneng samaran ing judhul kasebut.
  • Penulis kudu nemplek Ing amplop gedhe, loro-lorone bisa digunakake uga amplop sing ditutup cilik, sampeyan kudu nyakup data pribadi ing sheet: jeneng, 'rut', umur, alamat, nomer telpon lan email.
  • Amplop nganggo karya kudu diarahake menyang "Kontes Sastra Caliope Pertama" liwat pos menyang alamat Calle Anibal Pinto # 297 - Puerto Montt, utawa ninggalake wong-wong mau ing alamat sing padha wiwit Senin nganti Jumuah wiwit jam 17:00 nganti 22:00.
  • El deadline kuitansi karya kasebut nganti tanggal 01 Juli, kalebu.
  • Ing sanjabane wektu iki, mung karya sing teka liwat surat lan tanggal pos sadurunge sadurunge nutup bakal ditampa.
  • La penghargaan Bakal dianakake ing acara umum ing dina Rebo, tanggal 13 Juli jam 20:00 ing kantor pusat New Acropolis Puerto Montt Cultural Corporation, dununge ing Calle Anibal Pinto # 297 Puerto Montt.
  • El juri Iki bakal digawe saka telung spesialis ing lapangan, sing identitas bakal dicethakake nalika penghargaan lan sing ora duwe utawa duwe hubungan karo Institusi kita, sing mung bakal duwe siji menteri iman. Para juri bisa ngumumake kontes kasebut batal ing salah siji saka telung jinis kasebut, yen dianggep perlu.
  • Bakal ana penghargaan siji kanggo saben jinis sastra, sing bakal ngemot buku-buku sing disumbangake para sponsor: "Dewan Budaya lan Seni Nasional, Wilayah Los Lagos", "Dibam, Perpustakaan Daerah Los Lagos" lan "Pustaka Sotavento ... Waca ing Kidul" ditambah $ 100.000 (siji atus ewu peso) awis ing saben jinis, kanthi anonim nyumbang. Pungkasan, kanggo urutan nomer loro lan nomer telu, diploma kehormatan lan penghargaan insentif bakal dianugerahi penulis paling enom.
  • Kerjane ora bakal baliMula, para pamrayoga disaranake nyimpen salinan karyane.

Penghargaan Cerita Pendek Ibero-Amerika Julio Cortázar 2016 (Kuba)

  • Genre: crita cekak
  • Hadiah: 800 euro
  • Dibukak kanggo: ora ana watesan miturut warga negara utawa omah
  • Entitas pengelola: Institut Kuba Book, Casa de las Américas lan Yayasan ALIA
  • Negara entitas sing diundang: Kuba
  • Tanggal tutup: 14/07/2016

Bases

  • Penghargaan iki, sing duwe frekuensi tahunan, dikatutake kanggo menehi penghargaan kanggo panulis Argentina sing hebat, salah sawijining sing paling hebat ing basa kita, lan duwe tujuan kanggo stimulasi para pendongeng crita ing saindenging jagad sing nulis nganggo basa Spanyol.
  • Sing kasengsem kudu nampilake crita sing ora diterbitake, kanthi tema gratis, sing ora setya karo kontes liyane utawa ana ing proses editorial. Penulis bakal ngirim telung salinan crita, dawane maksimal kudu ora ngluwihi 20 kaca sing diketik ing rong ruang lan didol. Crita kasebut bakal ditandatangani dening penulis, sing bakal nyakup data lokasine. Jeneng samaran sastra bisa ditampa, nanging ing prekara iki sampeyan kudu ngiringan, ing amplop sing kapisah, identifikasi pribadi sampeyan.
  • Kerjane kudu dikirim, sadurunge tanggal 15 Juli de 2016 a: Penghargaan Cerita Pendek Julio Cortázar Ibero-American, Pusat Budaya Dulce María Loynaz, 19 y E, Vedado, Plaza, Havana, Cuba. Utawa, kanggo: Penghargaan Cerita Pendek Julio Cortázar Ibero-American, Casa de las Américas, kaping 3, pojokan G, Vedado, Plaza, Havana, Cuba.
  • El juri Iki bakal digawe saka juru crita lan kritikus sing misuwur. Keputusan kasebut bakal dingerteni ing wulan Agustus 2016. Hadiah siji lan ora bisa dipisahake bakal dianugerahi 800 yuta, yaiku publikasi crita menang ing majalah sastra "La Letra del Escrib", ing versi cetak lan elektronik, uga publikasi kasebut kanthi wujud buku bebarengan karo crita-crita sing entuk sebutan, volume sing bakal digawe dening Letras Cubanas Publishing House lan bakal ditampilake ing Pameran Buku Internasional Havana 2017. Upacara penghargaan kasebut bakal dianakake ing Havana tanggal 26 Agustus 2016 , mengeti kelairan Julio Cortázar.
  • Teks ora bakal dibalekake kontestan.

Kontes Puisi XLI kanggo Hadiah Nasional Sastra "Aurelio Espinosa Pólit" 2016 (Ekuador)

  • Genre: Puisi
  • Bukak kanggo: Panulis Ekuador
  • Hadiah: USD 7.500,00 lan edisi
  • Entitas pengelola: Pontificia Universidad Católica del Ecuador
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 15/7/2016

Bases

  • Bisa melu mung panulis Ekuador.
  • Wong-wong sing wis menang Hadiah Nasional Sastra "Aurelio Espinosa Pólit", ing sawetara panggilan, ing genre sing padha ora bakal melu kontes kasebut.
  • Kumpulan geguritan kudu ana extension cukup supaya, yen menang, bisa diterbitake kanthi wujud buku.
  • El Periode mlebu bakal kadaluwarsa dina Jumuah, 15 Juli 2016, jam 17:00 sore Mung karya sing ditampa ing Direktorat Sekolah Bahasa lan Sastra sing bakal ditampa nganti tanggal lan wektu kadaluwarsa periode mlebu, kalebu sing dikirim dening perusahaan surat umum utawa pribadi.
  • Kontes bakal melu ing ngisor iki aturan: a) Dheweke bakal mlebu karya kanthi jeneng samaran; b) Ing amplop sing kapisah, ditutup, jeneng lengkap, nomer kertu identitas, alamat, kutha, email lan nomer telpon para peserta bakal dilebokake; c) Ing njaba amplop, sing ngemot data kasebut, mung jeneng samaran lan judhul karya sing bakal dilebokake; d) Karya kasebut bakal ditampilake ing telung salinan, sing kudune kaiket, diketik utawa diketik, spasi kaping pindho lan ing sawijining kaca, ing kertas ukuran A4, font Arial 12.
  • Amplop sing ditutup, ngemot jeneng penulis, bakal dikirim menyang publik notaris nalika nutup resepsi karya kasebut. Bukak amplop, sing cocog karo pemenang, bakal ditindakake nalika ana notaris kasebut.
  • El juri bakal milih siji karya kanggo Hadiah Sastra Nasional "Aurelio Espinosa Pólit" 2016. Juri bisa ngumumake kontes kasebut batal lan keputusane bakal final. Jeneng-jeneng sing dadi juri bakal diumumake kanthi putusan kasebut, minggu kapindho Oktober 2016.
  • The premo Iki kalebu jumlah USD 7.500,00 (pitung ewu limang atus dolar Amerika), sing bakal dikirim menyang pemenang ing upacara khusus, kanggo ngelingi madegé Universitas Katolik Kepausan Ékuador.
  • Pusat Penerbitan PUCE bakal nggawe edhisi pertama karya sing dianugerahi; panganggit bakal nampa 10% saka total salinan sing diterbitake. Aspek liyane sing ana gandhengane karo publikasi kasebut bakal tundhuk karo apa sing ditemtokake ing peraturan umum Pusat.
  • Amplop sing cocog karo karya sing ora dianugerahi bakal dirusak ing ngarsane notaris, sanalika sawise juri ngetokake keputusan kasebut. Salinan karya sing ora dianugerahi ora bakal dibalekake menyang panulis lan uga bakal rusak.
  • Kontestan makarya bakal dikongkon utawa bakal dikirim menyang adress sabanjure: Hadiah Nasional Sastra XLI "Aurelio Espinosa Pólit"
    Pontificia Universidad Católica del Ekuador
    Fakultas Komunikasi, Linguistik lan Sastra (FCLL)
    Sekolah Bahasa lan Sastra
    Kantor 128 utawa 114 FCLL
    Kothak 17-01-2184 Quito - Ekuador
    Telpon: 2991700, ext. 1381 utawa 1460

VII Kontes Cerita Pendek Nasional "Bagus dan Singkat" (Kolombia)

  • Genre: crita cekak
  • Hadiah: siji yuta peso ($ 1.000.000)
  • Bukak kanggo: panulis Kolombia sing ora diterbitake
  • Entitas pengorganisasine: Kelompok Seni lan Sastra El Túnel lan Kamar Dagang Montería
  • Negara entitas sing diundang: Kolombia
  • Tanggal tutup: 19/07/2016

Bases

  • Kabeh panulis Kolombia sing durung diterbitake utawa sing durung nerbitake luwih saka siji crita cekak utawa crita cekak. Pelanggaran apa wae ing aturan iki mbatalake partisipasi.
  • Kontestan bakal ngirim crita cekak sing durung diterbitake, saka tema gratis, dawane maksimal 3 kaca, ukuran aksara, ditandatangani karo jeneng samaran, ing telung salinan, sing bisa dingerteni, ing Arial 12 font, jembar lan setengah, ing jarak 14A Nº 3A - 39, lingkungan Buenavista, Montería, Kolombia. Crita ora ditampa liwat email. Teks sing ora diresiki kanthi kesalahan éjaan utawa typing uga ora diidini.
  • Kiriman bakal digawe dening mail normal, sanajan lokal; Kirim crita pribadi ora bakal ditampa.
  • Ing amplop sing kapisah, identifikasi jeneng samaran, judhul crita, email, alamat, nomer telpon, lan cathetan biografi ringkes saka para peserta.
  • Kontes kasebut dibukak tanggal 31 Mei 2016 lan ditutup tanggal 19 Juli ing taun sing padha. Keputusan kasebut bakal diumumake tanggal 10 September 2016, sajrone XXIV Córdoba lan Festival Sastra Karibia.
  • El juri Iki bakal kasusun saka telung wong sing trampil ing babagan sastra lan jenenge bakal diumumake nalika proklamasi iki digawe. Rong hadiah bakal dianugerahi: hadiah pertama: siji yuta peso ($ 1.000.000); hadiah nomer loro: limang atus ewu peso ($ 500.000). Penghargaan kasebut bakal digawe sanalika kesesuaian teks wis diverifikasi. Crita sing menang bakal diterbitake ing koran budaya El Túnel, lan bakal dikirim menyang pers nasional.
  • Teks sing ora dipilih bakal dirusak. Ora ana korespondensi sing dijaga ing keputusan hakim utawa panentuane.
  • Anggota El Túnel bisa uga ora ngirim crita menyang kontes kasebut.

Sugeng sareh!

 

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.