Lolita dening Nabokov. Frasa klasik sampeyan kanggo Jum'at Dolores iki.

Es Jumuah lara. Operasi pertama metu saka preinan Paskah lan onomastik kasusahan sing saiki ana ing jagad iki, ora preduli kepiye pirang-pirang taun kepungkur kanggo ngganti tanggal dadi tanggal 15 September. Kanggo kita saka sekolah lawas lan karo akeh Lolas ing kulawarga kita tetep ngrayakake dina iki.

Lan hadiah kanggo dina awal prosesi lan torrijas minangka review dening Lolita, sing paling sastra lan misuwur ing sanjabane panulis nasionalisasi Rusia sing lahir lan Amerika Vladimir Nabokov. Ana dadi a analisis ringkes karo pilihan saka phrases.

Prakawis Wiki Lolita

Kaping pisanan diterbitake ing 1955, Lolita dianggep dening akeh pangritik minangka a karya agung sastra jagad kontemporer lan a klasik modern. Ing dina iku ditolak dening papat penerbit, didaftar minangka pornografi. Yaiku Olympia Press, penerbit cilik saka Paris khusus kanggo karya erotis, sing wani nerbitake. Telung taun mengko muncul ing Amerika Serikat.

Dheweke langsung ngangkat a Debu skandal, kontroversi lan kontroversi, saliyane tuduhan nglarang tabu lan kanthi terang-terangan nuduhake kepinginan masarakat sing ora bisa ucapake lan peteng. Popularitas dheweke dadi luwih gedhe nalika Stanley Kubrick njupuk dheweke menyang film en 1962 kanthi skrip saka Nabokov dhewe. Dheweke mbintangi James Mason, Shelley Winters, Peter Sellers lan Sue Lyon. Mengko wis ana versi liyane, nanging iki sing paling dieling-eling.

Dadi, kita duwe karya kanthi prisma maca sing beda-beda sing wiwit crita romantis lan erotis dadi potret masarakat sing nyenengake dhewe. Lan mesthine, ing kasebut kaping anyar priksaan, sensor literatur, ing lan x kanggo jinis gramatikal lan bener-bener politik, dheweke wis menehi dheweke dadi perhatian. Critane obsesi Humbert Humbert, guru umur patang puluh taun, kanggo Lolita sing isih enom, ora ana sing preduli.

 Sawetara ukara

  • Lolita, cahya uripku, geni ing jero awakku. Dosa kawula, nyawa kawula. Lo-li-ta: pucuk ilat nindakake perjalanan telung langkah mudhun ing langit-langit nganti mandheg, ing kaping telu, ing pinggir untu. Lo, mung Lo, esuk, nalika dheweke ngadeg ing sikil lima kaki-wolu kanthi sikil klambi. Lola nalika dheweke nganggo celonone. Dolly lagi sekolah. Dolores nalika mlebu. Nanging ing tanganku dheweke mesthi Lolita.
  • Minangka katresnan ing kawitan, ing pungkasan, lan ing ndeleng apa wae.
  • Lan ing kana dheweke, ilang ing antarane kabeh wong, ngunyah potlot, disengiti para guru, kanthi mripate kabeh bocah lanang ing rambut lan gulu, Lolita sandi.
  • Nalika iku aku ana ing kasenengan sing winates karo edan; nanging ing wektu sing padha duwe licik wong edan.
  • Aku mikir manawa kabeh masalah katresnan; yen sampeyan seneng memori, luwih kuwat lan ora pati ngerti.
  • Kabeh wis siyap. Saraf kesenengan dibukak. Kesenengan sing paling sithik bakal cukup kanggo mbebasake kabeh swarga.
  • Dumadakan kita padha gila, kikuk, ora isin, banget nresnani ...
  • Oh, Lolita, sampeyan wedokku, kaya Virginia karo Poe lan Beatriz dadi Dante.
  • Aku nyawang dheweke lan nyawang dheweke, lan ngerti kanthi yakin manawa aku kudu mati, yen aku tresna marang dheweke luwih saka apa sing dibayangke utawa katon ing bumi.
  • Bayangake aku: Aku ora bisa ana yen sampeyan ora mbayangake aku.
  • Kita tresna karo katresnan prematur, kanthi kekerasan sing asring ngancurake wong diwasa.
  • Ing kana, ing plabuhan pasir, sawetara meter saka para pinituwa, kita bakal turu kabeh esuk, kanthi paroxysm sing petrified, lan kita njupuk kauntungan saka saben retak berkah sing mbukak ing ruang lan wektu; tangane, setengah ndhelik ing wedhi, lagi geser, driji coklat sing ayu katon saya cedhak, kaya ngimpi;
  • Dheweke njerit kanthi swara nyenyet dadakan, lan goyangake awake, lan contor, lan mbalekake sirahe, lan cangkemku sing nggrundel, para juri, meh tekan gulu gundhul, nalika aku nyusoni dhadhane kiwa. deg-degan pungkasan manungsa utawa monster sing paling dawa wis dingerteni.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.