Lola Llatas. Wawancara karo penulis Misteri Sara

Fotografi: Lola Llatas, profil Twitter.

lola llatas Dheweke Valencian lan nulis sastra anak, muda lan diwasa. Dheweke sinau Teknik Sipil, sing ngidini dheweke bisa kerja lan manggon ing negara kaya India utawa Australia. Sing ndadékaké dheweke ngabdi marang sastra. Dheweke dadi penulis seri kasebut Misteri saka Sara lan uga saka Klub sedulur cilik.  Matur nuwun sanget wektu lan kebecikan kanggo yaiku Interview ing ngendi dheweke ngandhani kabeh babagan lan sawetara topik liyane.

Lola Llatas— Wawancara

  • KAPUSTAKAN SAIKI: Sampeyan penulis Misteri Sarah y Klub Sedulur Cilik. Saka endi ide kanggo nggawe?

lola llatas: Aku tansah dadi siji remen babagan sastra bocah. Aku ora nate mandheg maca lan, saiki aku duwe anak loro, aku ndeleng awake dhewe katon ing panemune jagad iki. Aku seneng mbaleni khayalan babagan perkara sing sepisanan.

Sara asale saka iku bagean penasaran sing ora ngadili lan njelajah nalika Klub Sedulur Cilik nuduhake kabeh pengalaman karo sedulur kitas, padha ora ngganti senadyan generasi.

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

LL: Salah sawijining buku pisanan sing dakwaca kanthi mandiri yaiku Momo, saka michael ende, lan aku tresna karo Momo lan kepiye dheweke takon babagan sistem tuku lan adol wektu sing nggawe wong tuwa dadi sengsara. Nalika iku aku nyadari yen jagad iki bakal saya apik yen kita bisa ndeleng liwat mata bocah cilik.

La crita pertama sing aku wrote isih ing laci, lan iku uga bab a anak marang sapa iku ngluwari el donya saka wong tuwa. Aku bangga banget lan ngarep-arep yen sawijining dina bakal katon padhang.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

LL: Aku wis sinau nulis kanthi maca, lan ana akeh penulis sing nandhani aku sajrone pirang-pirang taun. Saka prosa saka Emilia Pardo Bazan lan Gustavo Adolfo Digdaya o poe, malah cara nyritakake Stephen King.

Aku aksesibilitas saka Isabel Allende, Carlos Ruiz Zafon o Elvira imut.

Aku terus sinau, berkembang lan nambah penulis menyang dhaptar penulis sing dawa iki.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

LL: Aku encanta Kacamata Manolito. Dheweke ngungkapake absurditas jagad iki liwat mripate. Iku nggawe sampeyan ngguyu lan mikir ing bagean sing padha.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

LL: Aku wis adaptasi karo kahanan lan maca lan nulis Nalika aku bisa. Pancen angel golek wektu, nanging ora mokal. Nalika bocah-bocah turu utawa ing wektu acak. Saben wektu iku sampurna kanggo nuduhke pemandangan.

Mania? Aku ora nuntut babar pisan. Ya tenan, Aku ora nate ninggalake buku sing durung rampungnalika maca utawa nulis.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

LL: Yen aku bisa milih, aku luwih seneng nulis ing wayah esuk lan omah kosong. Aku seneng ngetik madhep ing jendhela. Ing wektu iku, jam liwat lan aku ora mandheg mangan.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

LL: Aku durung nemokake genre apa wae sing aku ora seneng. Dheweke kabeh nemokake masyarakat sing kita urip saka perspektif sing beda-beda lan mbantu aku ngerti jagad iki.

Iku captivates kula njelajah watesan, lan mulane aku uga maca lan nulis teror. Malah ing buku anak, kaya ing Misteri Sarah, disetel kanggo kalebu unsur supernatural sing nggawe kita takon kasunyatan.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

LL: Aku maca saiki Frances Hardinger. Aku seneng novel-novel YA lan kepiye carane ngatasi ketegangan lan misteri. Iku ngatur supaya kula ngarep-arep kabeh wektu. aku nulis novel bocah apa kalebu alien, lan aku duwe jeblugan.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

LL: Kayane kita wis metu saka pandemi kanthi maca luwih akeh lan muga-muga bisa terus. Landskap penerbitan yaiku tangi maneh sawise sawetara confinements lan khayalan wis breathed ing pameran lan rapat-rapat pisanan.

Sing nyurung aku nerbitake yaiku semangat nulis. Aku kudu profesional kanggo terus nulis, lan aku kudu ngakoni Wis apik banget kanggo aku.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

LL: Nulis minangka caraku kanggo semedi, lan dadi dalan uwal nalika ana masalah. Iku mbantu aku njelajah macem-macem aspek saben pengalaman lan nemokake titik wiwitan kanggo nerusake.

Krisis tansah nggawa owah-owahan, lan kanggo kita minangka masyarakat kanggo nggawe pancasan tengen, kita kudu akeh maca karo mikir kritis, dadi, terus maca buku.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.