Apa sing diarani sastra LaPrek?

literatur-laprek

Ing taun-taun pungkasan, cara nggunakake literatur saya owah akeh. Menyang toko lan tuku buku ora mung siji-sijine hobi para pamiarsa, uga bisa uga bisa nduwe online, nuduhake utawa maca saka smartphone.

Untunge, kanggo panulis uga owah amarga perpustakaan sing gedhe yaiku Internet. Opsi fokus ing literatur sing luwih demokratis sing kalebu nerbitake buku ing Amazon, crita ing blog, lan uga crita mikro ringkes babagan urip kutha ing kutha India ing Delhi, sawijining genre sing diciptakake minangka LaPrek lan dadi eksperimen sing nggawe revitalisasi kabiasaan sastra aksara India.

Apa sampeyan pengin ngerti apa iku Kasusastran LaPrek?

Mandala sing diarani Delhi

#ishaqmeinshehrhona #ravishkumar # ईशईशममशरर # # # # # # # # # # # #

Foto sing dikirim dening Deep Takarla (@deep_takarla) ing

Wartawan Ravish Kumar Dheweke njupuk kereta bawah tanah saben dina saka lingkungan Hauz Khas ing kutha India Delhi menyang Noida. Sajrone lelungan pitung puluh menit, Kumar njupuk kesempatan kanggo maca, rumangsa rada aneh ing kereta bawah tanah sing penumpang luwih seneng ngrungokake lagu Bollywood tinimbang maca buku.

Ing sawetara titik, Kumar mentheleng pasangan lan crita mikro sederhana ing Facebook sing diilhami saka adegan kasebut cukup kanggo ngonversi wong sing dibaptis dadi Genre LaPrek ing fenomena sastra Hindu paling anyar.

LaPrek, akronim kanggo Laghu Prem Katha (crita Romantis), minangka genre sastra sing lair ing kutha Delhi sing kasusun Crita cekak romantis sing ditulis nganggo basa Devanagari lan ora ngluwihi 140 karakter. Mikro-microso iki wiwit diterbitake ing Facebook dening Ravish Kumar ing saindenging taun 2012 lan kesuksesan kasebut ditindakake ing antarane para pamaca manawa omah penerbitan Rajkamal Prakashan, salah sawijining wong sing paling bergengsi ing India, nerbitake buku kanthi kabeh crita jurnalis kasebut nganti dheweke dadi salah sawijine gedhe banget paling laris saka negara kari.

Sabanjure, mikro diiringi ilustrasi adegan saben dinane lan romantis ing kutha Delhi, sing ditegesi panganggit minangka "segara gedhe sing kebak pulau." Konsep sing ngidini ngilangi alangan kutha lan pedesaan ing India sing ora padha, ora seneng maca. Mandala kontras sing gedhe ing saben wong duwe akses menyang literatur lan, sing paling penting, rasa penasaran, kepinginan kanggo nggunakake.

Kanthi cara iki, genre LaPrek ngrampungake luwih saka siji tujuan: stimulasi kebiasaan maca ing wektu sing cepet lan nyengkuyung wong sing ora biasa liwat crita saben dina, ringkes lan visual banget.

Eksperimen sing negesake potensial jaringan sosial kanggo panulis ing wektu sing cedhak, kacepetan lan nggawe maneh minangka telung karakteristik utama panulis taun 2010.

Ngerti basa Devanagari bisa uga rumit, nanging uga, kepiye ide sampeyan babagan literatur kutha-ringkes-ilustrasi-eksotik-eksotik?

A.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rafael ngandika

    Matur suwun Alberto. Siji pitakonan, yen ana sing dadi priggish, contone, nulis crita mikro gaya iki ing jejaring sosial, kepiye sampeyan menehi saran supaya bisa ngatasi topik hak cipta? Salam

    1.    Kaki Alberto ngandika

      Halo Rafael.

      Sampeyan duwe rong pilihan: 1) Ndhaptar kabeh mikropon lan enggo bareng mbaka sethithik utawa 2) ndaftar saben wong. Minangka katelu sampeyan bisa nyakup jeneng lan simbol hak cipta ing saben publikasi nanging ing kana aku durung ngerti validitas kasebut.

      Kanggo kaloro opsi registrasi, sampeyan bisa nggunakake Safe Creative, iku apik banget lan gratis nganti tekan sawetara registrasi. Iki minangka cara sing apik kanggo ora ndhaptar siji-siji ing Registri Properti Intelektual (lan nglampahi dhuwit).

      Mangkono uga menyang Registri yen kabeh bis ana ing buku sing padha, mula sampeyan mbayar sak karya.

      Muga-muga wis pas.
      Thanks!

bool (bener)