Sastra kanggo penyandang cacat, cacat sinau utawa kangelan maca.

12 yuta wong ing Spanyol ngalami kesulitan maca.

12 yuta wong ing Spanyol ngalami kesulitan maca.

Editorial kasebut Maca Kanggo Kabeh tekan Spanyol karo a koleksi buku darmabakti kanggo wong kangelan maca lan nulis.

Maca lan nulis kaya ora ana gunane tumrap kita, sing ora dianggep penting. Sejatine yaiku luwih saka 12 yuta wong ing Spanyol ngalami masalah maca lan nulis ing urip padinan.

Sawetara data babagan akses menyang literatur ing Spanyol:

Miturut data saka 2017, meh 12% pedunung ing Spanyol ora maca kanthi rutin amarga masalah penglihatan, kangelan maca, utawa masalah kesehatan liyane.

Budaya kasebut isih tetep ing pirang-pirang kasus Out of range saka klompok sing paling rentan: wong ora duwe kabisan intelektual, wong sing duwe pelatihan akademik winates, wong tuwa, wong ing kahanan risiko eksklusi, Etc.

Maca kesulitan ora mung masalah santai, nanging uga mengaruhi wong-wong kasebut ing kegiyatan padinan.

Nggawe literatur luwih cedhak karo wong sing angel maca tegese ngerti kabutuhan saben masalah lan nggawe level adaptasi sing beda.

Nggawe literatur luwih cedhak karo wong sing angel maca tegese ngerti kabutuhan saben masalah lan nggawe level adaptasi sing beda.

Kepiye cara nyedhaki literatur menyang wong sing kangelan maca?

Maca Kanggo Kabeh omah penerbitan yaiku khusus ing buku-buku basa kosong.

Iki dudu inisiatif anyar, nanging wis diterapake ing negara kayata Walanda, Jerman lan Inggris. Maca kanggo Kabeh ngundakake a koleksi kanthi macem-macem level sing ditrapake kanggo sapa wae sing kurang maca, preduli saka umur, kapentingan utawa kawruh Spanyol.

Varietas iki nanggepi kabutuhan ngilangi stigma manawa wong sing duwe kesulitan maca kabeh polahe padha.

Saben wong butuh ilustrasi liyane utawa kurang, glosarium tembung.

Dheweke ora pengin lali karo wong sing duwe disleksia utawa kangelan sinau sing ditemokake ing limbo ing antarane buku sing gampang banget lan buku sing rumit banget kanggo level sampeyan.

Tujuan saka inisiatif iki:

Ing tembung direktur penerbit, Ralf Beekveldt.

"Kesulitan maca bisa uga nyebabake masalah golek pekerjaan sing cocog, lan kanggo nggayuh kewajiban sosial lan sipil. Duwe kangelan kanggo ngerti korespondensi kotamadya, pejabat pajak, tagihan listrik lan liya-liyane. Wong seneng ing maca, kadang kaping pisanan ing urip, lan minangka asil dheweke wiwit maca liyane lan liyane".

Saiki dheweke teka ing Spanyol ngenteni waca luwih cedhak karo kabeh wong sing percaya yen dudu masalah kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.