Kasusastran kanggo lelungan: apa sing bakal dadi tujuane?

Dina-dina iki aku mlaku-mlaku liwat Kuba, ing kana aku lunga dhewe karo buku catatan gedhe lan pena yen nalika maca iki bisa uga wis rampung. Amarga iku, lan amarga aku nindakake nalika aku ora bisa nulis ing situ, Aku ora bisa mikir cara sing luwih apik kanggo nyengkuyung sampeyan nyopot sambungan tinimbang nganggo surat, luwih khusus literatur kanggo lelungan. Crita ing ngisor iki, 21 Dalan Putri, ditulis nalika lelungan menyang India, ing kana kita ketemu akeh wong, kalebu wong lanang sing jenenge fiktif sing misuwur nalika maca ing ngisor iki.

We lelungan?

Iravan ora duwe bojo utawa anak. Siji-sijine hobi yaiku ndeleng ing dalan kanthi tatapan kosong lan eseman beta, jinis sing ora nate surup. Dheweke menehi inspirasi karo rasa sedhih lan sedhih, nanging aku isih durung ngerti sebabe. Sawise dakcritakake babagan musim salju lan Kulon sing didhelikake kanthi meneng-menengan saka trotoar, dheweke ngajak aku mlebu omahé, lan kiwa lawang katon giris. Interioré omah katon kaya toko antik kanthi ambune masal. Ana sepedha sepi ing pojok ruang tamu, patung Lakhsmi sing warna-warni, lan sofa sing lali sawetara petugas Raj ing Inggris ing kebon eksotis pirang-pirang taun kepungkur. Tirai magenta nglindhungi bangunan kanthi kamuflase ing mburi koridor.

Tuan rumah ora takon apa sing pengin dakombe, dheweke mung teka nggawa rong gelas wiski lan banyu sing dakcekel sithik-sithik nalika dheweke njupuk slug maneh. Dheweke crita yen pirang-pirang taun kepungkur dheweke wis lelungan dadi pelaut ing prau sing ngeterake klapa menyang negara-negara Mediterania lan dheweke tresna karo Barcelona. Pandelenge katon mabur, saiki luwih akeh tinimbang sadurunge, menyang papan liya. Banjur dheweke wiwit crita babagan urip ing kapal, babagan wong-wong saka pirang-pirang warga negara sing nyambut gawe ing kapal lan kanca-kancane, sing ora dakelingi jenenge, dheweke nuli nuduhake foto marang aku. Kalorone katon enom lan seneng, nganggo seragam angkatan laut putih lan saben nyekel klapa ing saben tangan. "Sahabat sing paling apik," ujare terus. Lan mripate mbrangkang. Dheweke kanthi cepet ngowahi topik kasebut, bisa uga sawise ngerti kesenengan sing ora suwe, lan terus takon babagan Spanyol. Kita njupuk kesempatan kanggo mbandhingake nilai-nilai ing saben negara, lan dheweke wiwit ora setuju karo generasi Hindu anyar sing hubungane manungsa isih tundhuk karo kode moral sing wis rada usang. Nalika ndeleng dheweke ngomong, dheweke kayane wong sing paling sehat ing jagad iki, ngerti wektu lan papan sing dienggoni. Aku takon apa sebabe dheweke ora mikir babagan tetep ing Eropa, nanging dheweke ora mangsuli, bisa uga amarga wedi yen dheweke ngaku yen dheweke dadi budayane budayane dhewe, mula dheweke mesthi ngaso ing dalan, kanthi biaya kesempatan anyar mlebu omahe.

Sadurunge aku lunga, dheweke ndeleng foto maneh lan crita yen kancane wis omah-omah, duwe anak lan manggon ing Madras. Dheweke crita yen dheweke wis pirang-pirang taun ora ketemu. Dheweke ora nangis maneh, nanging dheweke isih sedhih, lan alasane dudu amarga jarak sing adoh.

Dheweke nggawa aku menyang lawang sawise setengah jam ngobrol kanthi ramah lan nilarake lawang maneh, bisa uga ngenteni pangowahan supaya dheweke telat.

Muga-muga sampeyan seneng.

Apa buku sing biasane sampeyan goleki nalika pengin lelungan?

Ngrangkul,

A.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)