Leon Arsenal. Wawancara karo penulis Black Flag

Photography: @Sara Ballesteros. Ing situs web León Arsenal.

Aku tekan ing Leon Arsenal amarga novel sejarahe Ati peteng, ing plot, lan ing mburine, ana loro tokoh sejarah favoritku: raja Skotlandia Robert I Bruce lan astane tengen James douglas. Bubar aku bisa ngubungi dheweke kanggo matur nuwun amarga wis kepiye. Miturut cara kasebut, dheweke duwe kekancan kanggo nanggapi wawancara iki sing mesthi uga Aku matur nuwun. Ing dheweke ngomong karo kita babagan dheweke buku, panganggit utawa adat istiadat, analisa lanskap editorial lan dheweke nyritakake kepiye carane dheweke urip wayahe krisis.

WAWANCARA WITH LEÓN ARSENAL

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Singa ARSENAL: Aku ora kelingan buku kapisan sing dakwaca. Tenanan Aku gedhe karo literatur. Kenangan sing paling adoh yaiku kenangan sing cilik banget lan maca Crita bocah sing paling ora banjur dikirim menyang sekolah. Font lan ukuran gedhe banget, gambar warna, lsp. Lan saka kana, pindhah menyang buku kanthi teks liyane lan kanthi terus maju.

Ing istilah Crita pisanan sing dakkirim, aku wiwit sithik banget. Kaya ora sawetara, aku wiwit nulis petualangan sing pengin dakwaca lan ora bisa ditemokake. Nanging, saka kabeh omong kosong kasebut, crita kapisan sing tak tulis kanthi tujuan nggawe crita tertutup yaiku 16 taun, ing COU. Aku ora duwe, nanging aku isih kelingan yen diarani Kolam Saturnus, dipotong hebat-medeni lan duwe aftertaste Lovecraft, sing nalika semana aku maca akeh.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

LA: Ngerti. Aku maca buku siji Koleksi Bruguera apa padha versi dicekak saka novel gedhe (kanthi versi komik dilintasi saben kaca liyane). Dadi ing kana dheweke campuran sandokan, 20.000 liga lelungan ing jero banyu, Panah ireng… Ora aneh yen seneng novel petualangan.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

LA: Aku ora duwe penulis favorit, nanging Buku favorit. Aku ngutip loro penulis karya favoritku Gustave Flaubert y JG Ballard.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

Ana akeh paraga sastra sing Aku wis kesengsemNanging sejatine yaiku nalika aku ninggalake kaca-kaca novel utawa critane, karakter kasebut isih ana. Aku uga ora seneng banget yen sawetara pamiarsa ngrasakake karakter novel kasebut, nganti dadi makhluk daging lan getih lan mbayangake babagan kepiye urip sadurunge lan sawise main. Aku uga ora pengin nggawe karakter wong liya, nanging mesthine, ya sing arep dakgawe karakter sing padha karo sing ditindakake panulis liyane. Lan aku ngerti bakal kaget nanging Aku pengin nggawe sekunder kanthi kuat sing asring arakan liwat kaca Episode nasionaldening Benito Pérez Galdos.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

LA: Yen kanthi mania tegese ritual khas, ora, bebener. Senajan, kaya kabeh wong, aku duwe sistemku sing lagi ganti. Ana jaman ing ngendi aku nulis karo musik setting lan otras tinimbang aku luwih seneng nindakake iku diubengi bisu. Dene kanggo maca, sejatine yaiku Aku maca ing endi wae.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

LA: Aku wis mangsuli bagean, paling ora babagan maca. Kanggo maca, meh kabeh wektu apik. Minangka kanggo nulis, ora kaya akeh, aku kalebu salah sawijine tangi awal kanggo majokake novel lan mula tekan tengah wengi kanthi rumangsa yen entuk dina kasebut.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

THE: Salambo, Ballard, Verne, Salgari, Jack London, Joseph Conrad, Raja kudu mati, Penempaan pemberontak… Lan ewonan maneh. Akeh sing wis menehi tandha, amba utawa cilik, marang aku.

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

LA: Sejatine, genre sejarah ora dadi favoritku tinimbang liyane yen skala yaiku pirang-pirang buku genre sing dakwaca. Aku seneng, ya padha karo dheweke hebat banget, sing irengsaka petualangan lan uga karangan informatif.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

LA: Aku njupuk kauntungan saka maca maneh Urip lan takdirdening Vasili Grossman, lan aku wis melu a tes disebut Budaya, antropologi lan omong kosong liyane, saka Angel Diaz de Rada.

Ing istilah nulis, Aku ngrampungake novel sewulan kepungkur lan saiki aku lagi tahap nambah kekuatan kanggo sabanjure.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

THE: Angel banget, paling ora kanggo sing nyoba miwiti. Pancen, akeh wong sing bisa ngakses pasar penerbitan kanthi karya lan nggawe editorial katon secara harfiah dikubur ing nawakake saka naskah. Y apa-apa iku pancen gampang akses menyang pemula agen sastra Ayo gaweyan sing mindhah mau. Malah sawetara penulis sing wis nerbitake kanthi rutin wis katon ing dermaga garing. Amarga masalah liyane yaiku konsentrasi penerbit, paling ora sing diarani medium lan gedhe. Iki tegese gabungan utawa ngilangi baris editorial ... Oalah, kita ngomong babagan penerbitan profesional.

Nerbitake dhewe, mesthi, iku gampang lan kanthi kualitas sing bisa ditrima. Sayange sing a pasar sing diremehake dening kabeh wong sing wis darmabakti kanggo nggantung utawa sunting dhewe buku sampeyan malah ora diwaca liwat proofreader. Wong wis cukup tuku sampah sing diterbitake dhewe lan wis nutup cara kanggo wong sing nindakake tumindak sing pantes lan penerbitan desktop bisa dadi langkah pertama. Mesakake.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal entuk sing positif kanggo novel mbesuk?

THE: Mesthi wae aku angel banget, kaya meh kabeh wong. Iki wis dadi meteorit, lan kanggo kelas menengah panulis —Wong sing manggon ing paket sing digawe saka bukune, ditambah konferensi, lokakarya, kursus, lsp penundaan kabeh tumindak umum wis a musibah. Mesthi wae prekara positif bakal metu amarga sing anyar bakal mbukak windows kesempatan, nanging ora bakal mandheg mikirake kabeh wong sing bisa tetep ana ing dalan, kaya akeh toko buku cilik, yen ora arbit pangukuran kanggo mbantu dheweke.

Minangka kanggo novel mbesuk, aja padha sumelang, apa sing bakal kita duwe jenuh de fiksi babagan viruscorona lan dheweke ora butuh duwekku kanggo nambah tumpukan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.