Lejarza, Gistau lan Pérez-Reverte. Babagan paling anyar babagan Spanyol

David Gistau lan Arturo Pérez-Reverte lagi rong jeneng sing diakoni wartawan lan panulis kanthi lintasan sing luwih amba. Y Mikel Lejarza, Ajag, Salah siji sing paling karakter sing apik banget, sing ngluwihi fiksi, suwene patang puluh taun kepungkur Sejarah Spanyol. Kabeh telu duwe buku anyar ing tangane sing wis ana ing dalan. Iku telu.

Aku ngakoni - Mikel Lejarza lan Fernando Rueda

Aku bubar krungu a wawancara radio kanggo Fernando Rueda, sawijining wartawan sing menehi tangan kanggo nulis pengeling-eling kanggo Mikel Lejarza, Serigala. Dheweke uga ngomong saka, mesthi wae, papan sing durung ditemtokake lan kanthi papan kasepen kanthi paksa dikelola dening sifat kegiatane.

Wawancara apik banget, mula aku banjur nyoba Aku ngakoni lan muga-muga bisa dak cekel. Sing penting: sak umur wiwit taun 1974, dheweke wiwit makarya ing rahasia Layanan nyusup ETA karo alias El Lobo. Lan nganti saiki, dheweke tetep kerja kanggo dheweke CNI.

Dhiskusi bab kabeh tanpa setengah langkah, kanthi tulus lan tanpa ninggalake apa-apa, malah paling ala. Lan keparenga aku matur uga garwane, Mamen, kapercayan, kanca lan kanca ing sawetara misi. Dheweke menehi pandangan pribadi ing acara kasebut lan wektu sing ana ing sesambetan rumit wanita sing wis 40 taun suwene. agen paling tuwa layanan rahasia kita.

Wong sing budhal - David Gistau

Dhumateng David Gistau Aku ngetutake ing pers lan radio, sepisanan amarga dheweke kalebu kelas 70, lan nomer loro, amarga dheweke gumun karo aku kelancaran tindak tutur, pikirane sing jelas lan apik banget, tanpa cidra lan akal sing aku kurang nalika ngucapake tanpa kunci. Aku uga ngetutake dheweke minangka kolumnis en Donya banjur mlebu ABC. Minangka salah sawijining wartawan sing bisa nulis lan ngomong saka endi wae sampeyan bakal nderek. Dheweke pancing sampeyan, dudu medium.

Panganggit saka Pukulan sithik, Swara latar mburi o Amarga ora ana endhog, antara liya, ing buku anyar iki dheweke nglumpukake crita sing nglumpukake macem-macem karakter sing urip kanthi wates urip lan jaman biyen. Yaiku babad cilik sing nyampur cahya karo peteng, banyolan karo panganiaya, lan nggawe sing luar biasa saka karakter umum: slamet pamindhahan sing ora nate mandheg, rockers wulu sing beda, wartawan insomniak, dolanan arteo sing rusak lan luwih akeh fauna kutha sing liwat Transisi.

Sejarah Spanyol - Arturo Pérez-Reverte

Wis jelas. Kita sing wis maca sejarah Spanyol iki sajrone pirang-pirang taun "Paten korso", Kolom Pérez-Reverte ing XL Mingguankita ngerti banget. Kabeh artikel kasebut bakal rampung ing babagan iki kompilasi sing didol tanggal 14. Pungkasane, dheweke tetep manggon ing 91 bab ditambah epilog.

Lan bakal dadi kabungahan anyar kanggo maca maneh. Miturut nada kaya ngono nyenengake, ora nguntungke, pait lan ironis. Lan subyektif, mesthine utawa luwih becik unik manawa Pak Pérez-Reverte kudu crita apa-apa.

Sejarah Spanyol iki wiwit saka wiwitan tekan pungkasan Transisi lan sampeyan bisa ndeleng manawa penulis seneng nulis. Dheweke uga melu sudut lan crannies sing sampeyan ora seneng banget ndeleng utawa nyoba kanggo ngerti. Utawa manawa dheweke langsung ora pengin ngerti sebabe tegese mikir lan nggambarake. Lan ora kabeh wong gelem nindakake, utamane sing paling apik lan ortodok.

Nanging iku a maca becik kanggo kita sing dadi pengabdi panganggit, utamane ing aspek kolumnis, Sejarah umume lan ora dadi kain panas. Lan miturut paragraf kaya iki, kudu diwaca ya utawa ya:

Saka Bab XII: «Salah sawijining suku kasebut yaiku golongan Almohad, wong sing irung, sing ngumumake Jihad, perang suci - istilah sing padha kanggo dheweke-, nyerang sisih kidul Ispaniya lawas lan menehi Raja Alfonso VIII saka Castile - liyane kerajaan wis dipérang karo putra-putra, supaya ora kalah karo adat istiadat, Leon lan Castile wis pisah - dipukul saka bapak lan gusti sing dak tresnani ing perang Alarcos, ing kana Alfonso sing ala nganggo busana kanggo komuni pertama ».


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)