Layang sing dudu saka Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez

Ing pertengahan taun 2001 ana surat sing diarani Gabriel García Márquez ing kana dheweke pamitan urip sadurunge diagnosis diagnosis kanker limfatik.

Surat kasebut dudu ditulis dheweke. Bebungah Nobel, sing sadurunge dheweke nglakoake sing wis dilatih kudu teka ing ngarep kanggo negesake manawa surat kasebut dudu surat awake dhewe, kesehatane sehat ... lan dheweke rumangsa yen wong mikir yen dheweke nulis banget.

Kasunyatane yaiku Márquez nulis luwih apik ... nanging huruf Babar pisan ora elek, apamaneh kanggo konten sing positif ing kontene. Ing kene kita pasrahake kanggo sampeyan supaya sampeyan bisa seneng:

«Yen sawayah-wayah, Gusti Allah lali yen aku boneka, lan menehi sepotong urip, bisa uga aku ora bakal ngandhani kabeh sing dakkarepake, nanging pungkasane aku bakal mikir kabeh sing dakkandhakake. Aku ora ngurmati samubarang, dudu kanggo apa sing migunani, nanging tegese.

Aku bakal turu sethithik, ngimpi maneh, aku ngerti yen saben menit kita nutup mata, kita bakal ngilangi cahya sewidak detik. Dheweke bakal mlaku nalika wong liya mandheg, dheweke bakal tangi nalika wong liya turu. Aku bakal ngrungokake nalika wong liya ngomong, lan kepiye aku bakal seneng es krim coklat!

Yen Gusti Allah maringi bagean urip, aku bakal klamben kanthi sandhangan, aku bakal pasuryan luwih dhisik menyang srengenge, ora mung awakku, nanging jiwa aku uga bisa mbukak. Ya Allah, yen aku duwe ati, aku bakal nulis gething ing es, lan ngenteni surya srengenge. Aku bakal nggambar impen Van Gogh babagan lintang-lintang kanthi puisi Benedetti, lan lagu Serrat bakal dadi serenade sing bakal ditawakake wulan. Aku bakal nyiram mawar kanthi nangis, kanggo ngrasakake rasa eri, lan ciuman abang kelopak ...

Ya Allah, yen aku duwe urip ... aku ora bakal kliwat sedina lunga tanpa dakcritakake marang wong liya yen aku tresna marang dheweke, aku tresna marang dheweke. Aku bakal gawe uwong yakin saben wanita utawa pria iku favorit lan urip ditresnani saka katresnan.

Aku bakal mbuktekake marang wong lanang manawa salah anggone mikir yen dheweke mandheg tresna nalika wis tuwa, tanpa ngerti yen wis tuwa yen wis mandheg tresna! Aku bakal menehi swiwi kanggo bocah, nanging supaya dheweke sinau mabur. Aku bakal mulang wong tuwa iku Muerte Iki ora teka kanthi tuwa, nanging uga kelalen.

Akeh prekara sing wis dak sinaoni saka kowe kabeh ... Aku wis ngerti sinau manawa kabeh pengin urip ing pucuk gunung, ora ngerti yen sejatine kabegjan yaiku kanthi cara munggah ing pereng curam. Aku wis ngerti manawa nalika bayi nembé ngepit driji bapakne kaping pisanan kanthi tangane sing cilik, dheweke wis kejepet ing salawas-lawase. Aku ngerti manawa wong lanang mung duwe hak kanggo nyepelekake wong liya nalika kudu ngrewangi.

Ana akeh prekara sing bisa dak sinaoni saka sampeyan, nanging sejatine ora bakal migunani, amarga nalika tetep mlebu ing koper kasebut, sayangé aku bakal sekarat. "

Tansah ucapake apa sing sampeyan rasakake lan tindakake miturut apa sing sampeyan pikirake. Yen aku ngerti yen dina iki minangka suwene aku ndeleng sampeyan turu, aku bakal ngrangkul sampeyan kanthi kenceng lan ndedonga marang Pangeran supaya dijaga rohmu. Yen aku ngerti yen iki terakhir aku ndeleng sampeyan metu ing lawang, aku bakal ngrangkul, ngambung, lan nelpon sampeyan maneh kanggo menehi luwih akeh. Yen aku ngerti yen iki terakhir aku krungu swara sampeyan, aku bakal nyathet saben tembung sampeyan supaya bisa dirungokake bola-bali. Yen aku ngerti yen iki menit-menit pungkasan sing dakgoleki, aku bakal ngomong «Aku tresno karo koe " Lan aku ora bakal bodho nganggep yen sampeyan wis ngerti

Ana mesthi a esuk lan urip menehi kita kesempatan kanggo nindakake perkara sing bener, nanging yen aku salah lan dina iki mung kari maneh, aku arep menehi pitutur marang kowe yen aku tresna marang sampeyan lan aku ora bakal lali karo sampeyan. Sesuk ora dijamin karo sapa wae, enom utawa tuwa. Dina iki bisa uga dadi wektu suwene sampeyan ndeleng sing sampeyan tresnani. Dadi, aja ngenteni maneh, aja nganti dina iki, amarga yen mbesuk ora nate teka, sampeyan mesthi bakal getun yen sampeyan ora butuh wektu kanggo mesem, ngrangkul, ngambung, lan manawa sampeyan sibuk banget menehi kekarepan pungkasan .

Jaga wong sing sampeyan tresnani cedhak karo sampeyan, bisikake manawa sampeyan butuh, tresna lan tulungi kanthi apik, luangake wektu kanggo nyebutake "Nyuwun pangapunten", "ngapura aku", "tulung", "Gracias»Lan kabeh tembung katresnan sampeyan ngerti. Ora ana sing bakal ngelingi sampeyan babagan pikiran rahasia sampeyan.

Nyuwun tulung marang Pangeran supaya kétok budi kanggo nyebutake. Tampilake Panjenengan Amigos kowe preduli "

Informasi luwih lengkap - Panulis anekdot

Foto - Majalah Mikro

Sumber - Curiosa Literatura


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.