Layang saka Jane Austen kanggo mbakyune Cassandra

Novelis Inggris Jane Austen, ditampilake ing kene potret kulawarga asli, lair ing wulan Desember 1775.

Jane Austen ora duwe pangenalan sing pantes tumrap urip, ngomongake sastra, nanging karya-karyane, sawise seda, wis dadi novel gedhe sastra klasik meh kudu diwaca. Kita kudu eling yen iki panulis produktif kudu nulis novel kanthi anonim, novel kayata «Makna lan sensitivitas ", «Bangga lan prasangka " y «Emma », mung jeneng telu. Kaya ngono karo George Orwell, ing artikel sing ditulis sawetara dina kepungkur, sampeyan bisa maca Kene, Jane Austen Dheweke uga nulis akeh surat, utamane kanggo kanca lan adhine sing paling apik, Cassandra Austen. Umume wong wis rusak nanging udakara rong atus isih ana. Ing antarane kabeh, kita wis milih siji iki sing bakal dak terjemahake ing ngisor iki, a layang saka Jane Austen kanggo mbakyune Cassandra:

Steventon

Kamis, 20 November 1800.

Cassandra sing dak tresnani,

Layangmu kaget banget esuk iki; , sing wis ditampa kanthi apik, lan aku matur nuwun banget kanggo sampeyan. Aku mikir yen duwe anggur akeh bengi ing Hurstbourne; Aku ora ngerti apa liyane sing bisa nyebabake tanganku salaman saiki. Pramila, kula nyuwun pangapunten bilih wonten kalepatan anggen kula nyerat serat punika.

Kepinginan sampeyan kanggo ngrungokake babagan dina Minggu ku, bakal angel dingerteni, amarga wong cenderung mikir luwih akeh babagan perkara kasebut ing wayah esuk sawise kedadeyan, tinimbang nalika kedadeyan kasebut.

Dina iku awan sing apik. Charles nemokake dheweke pancen apik banget, nanging ora bisa dakkandhakake, kajaba yen ora ana Miss Terry, sing dikandhani dening nurani sing saiki wis ora peduli, dadi lega. Mung ana rolas tari, sing nari nari, sisane ora bisa nari amarga ora duwe kanca. Kita miwiti jam sepuluh, nedha bengi jam siji, lan menyang Deane sadurunge jam lima. Ing kamar ora ana luwih saka seket wong; sithik kulawarga, nyatane, ing sisih kita, lan ora akeh liyane. Kancaku yaiku Johns enom, Hooper lan Holder, lan Pak Mathew sing hebat banget, sing aku nari pungkasan.

Ana sawetara kaendahan, lan kaya sing diarepake, ora ana sing tampan. Miss Iremonger ora katon apik, lan Pak Blount mung siji sing dikagumi. Dheweke tampil persis kaya dheweke ing wulan September, kanthi rai sing amba, dibungkus berlian, sepatu putih, bojo sing jambon, lan gulu sing lemu. Kaloro Miss Coxes ana ing kana: Aku ngobrol karo bocah wadon biasa, sing nari ing Enham wolung taun kepungkur; sing liyane ditapis, bocah wadon sing apik karo masa depan sing apik, Catalina Bigg. Aku nyawang Pak Thomas Champneys lan mikir Rosalie sing mlarat. Aku nyawang putrine lan dheweke kayane kewan aneh sing kerah putih. Bu Warren, meksa aku mikir, wanita enom sing apik banget, sing nesu banget. Dheweke bisa nyingkirake bagean saka tarian putrane lan nari kanthi kegiatan sing hebat. Bojone cukup elek, malah luwih elek tinimbang sedulure Juan; nanging kayane ora sepuh banget. Wanita Maitland sakloron ayu, padha karo Anne, kulit coklat, mata peteng gedhe, lan irung sing apik. Jenderal duwe asam urat, lan Bu Maitland duwe penyakit kuning. Miss Debary, Susan lan Sally, nganggo klambi ireng, awake cekak, katon lan aku ngadeg ing ngarepe kaya ambune ambune ora enak.

Maria ngandhani yen aku katon apik banget. Aku nganggo klambi lan selendang bulik lan rambutku paling ora apik, kabeh iku gegayuhanku.

Kita dina sing apik banget dina Senen ing Ashe, kita lungguh ing patbelas nalika nedha bengi, sinau, ing ruang makan ora biasane amarga badai nggawa geni. Ibu Bramston ngomong suwe, sing Pak Bramston lan Pak Sekretaris kayane meh padha seneng. Ana whist lan tabel casino, lan enem wong njaba. Beras lan Lucy nggawe katresnan, Mat. Robinson keturon, James lan Ibu Augusta genti maca pamflet Dr. Finnis ing cacar sapi, lan dheweke melu aku kerja bareng aku.

Telung Digweeds teka dina Selasa lan kita main ing kolam renang ing perdagangan kasebut. James Digweed mangkat ing Hampshire dina iki. Aku mikir yen sampeyan tresna banget karo sampeyan, amarga kuwatir sampeyan lunga menyang bal Faversham, lan amarga sampeyan ora ana. Apa ora ide sing wani? Aku durung nate ngerti, nanging aku wani ujar.

Pamit; Charles ngirim tresnane paling apik lan Edward sing paling ala. Yen sampeyan nganggep bedane ora cocog, sampeyan bisa nemtokake dhewe. Dheweke bakal nulis sampeyan nalika bali menyang kapal, lan nalika semana aku pengin dheweke nganggep aku

adhine sing sayang, JA.

Biografi Singkat Jane Austen: Urip lan Sastra

jane-austen-Gwyneth Paltrow-Emma

Gambar saka film «Emma»

Jane Austen Lair ing Steventon tanggal 16 Desember 1775. Dheweke tansaya gedhe ing kulawarga borjuasi agraria sing sugeh lan urip kanthi wektu sing dikenal Kabupaten. Meh kabeh karyane ditulis nganggo jeneng samaran lan dhukungan literatur gedhe yaiku Sir Walter Scott sing menehi semangat kanggo karyane amarga peninjauan novel «.Emma.

Sawetara bukune wis digawa menyang layar amba, kasus sing paling misuwur lan kondhang Bangga lan Prasangka.

Ing meh kabeh bukune dheweke ngobrol babagan katresnan, sing nalika semana ora logis Jane Austen ora nate nahan kekawin uga dheweke ora pengin. Makane iku katresnan sing rada utopian, adhedhasar kabeh pengamatan wong liya.

Novel diterbitake

  • "Rasa lan Kepekaan" (1811).
  • "Bangga lan Prasangka" (1813).
  • "Mansfield Park" (1814).
  • "Emma" (1815).
  • "Biara Utara" (1818), karya anumerta.
  • "Persuasi" (1818), karya anumerta.

Jane Austen tilar donya tanggal 18 Juli 1817 ing Winchester. Su kuburan Iki ana ing sisih lor utara Bèntèng Winchester, sing nampa akeh kunjungan saben dinane amarga sisa panulis dikubur ing kana.

Pethikan sing misuwur dening Jane Austen

Jane Austen

  • "Vanity lan bangga iku beda, sanajan tembung kasebut asring digunakake sinonim. Sawijining wong bisa bangga tanpa mandhiri. Bangga luwih ana gandhengane karo panemu awake dhewe: tanpa guna, kanthi apa sing dikarepake wong liya mikir babagan kita.
  • "Mentingake awake dhewe kudu diapura, amarga ora ana tamba bisa ngobati."
  • "Kurang kemurahane para sedulure nggawe dheweke kepengin golek kekancan ing papan liya."
  • "Aku percaya manawa ing saben wong ana kecenderungan tartamtu kanggo nindakake piala tartamtu, cacat pribadi, sanajan pendidikan sing paling apik ora bisa diatasi."
  • "Aku mung gelem tumindak kanthi cara sing paling konsisten, miturut panemuku, kanthi rasa seneng mbesuk, tanpa preduli apa sing sampeyan utawa wong liya padha ora nganggep aku."
  • "Biasane kita kabeh diwiwiti kanthi pilihan sing luwih sithik, lan bisa uga amarga, tanpa alesan; nanging ana sawetara wong sing duwe ati dadi tresna tanpa dirangsang ».
  • "Nanging anggere wong ngidini dheweke terbayang dening imajinasi kanggo nggawe keputusan sing salah babagan kelakuane lan nduweni kualifikasi adhedhasar penampilan, rasa seneng kita bakal mesthi ana kasempatan."
  • "Kepiye wae alasane mengko nyetujoni apa sing kita karepake!"

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)