Segara Violet Peteng, dening Ayanta Barilli, finalis Planet Award 2018

Santiago Posteguillo lan Ayanta Barilli, pemenang lan finalis Hadiah Planeta 2018.

Segara Violet Peteng, dening Ayanta Barilli, yaiku crita a wangsa kulawarga wanita, dikandhani wanita amarga, miturut panulis dhewe, wanitaSajrone sejarah, dheweke mesthi dadi kenangan kulawarga lan dheweke sing milih versi sing diceritakake. Yaiku wali kulawarga kepungkur lan pengambil keputusan babagan nada ing jaman kepungkur iki.

Novel kasebut bakal katon padhang 6 de noviembre, bebarengan karo karya sing menang: Yo, Julia, dening Santiago Posteguillo. Sementara, kita bisa menehi pratinjau apa sing bakal ditemokake ing crita sing nyenengake iki.

Plot

Papat generasi wanita saka kulawarga sing padha, wiwit pertengahan abad kaping XNUMX nganti saiki, pinesthi mbaleni nasib sing padha. Kabeh wanita kulawarga ndeleng urip sing ditandhani rong kedadeyan tragis. ing kanker payudara sing, ing generasi pisanan iku fana, lan pilihan lanang sing ala karo wong-wong sing padha urip, wong salah lan, ing pirang-pirang kasus, mbebayani.

Generasi kaping papat saka wanita kasebut mutusake break karo takdir iki ipat-ipat sing nandhani urip ibune, simbah lan simbah wadon lan ngerti yen dheweke mung bisa nindakake iku kanthi nyambungake karo jaman biyen, pangerten lan mbangun sejarah kulawarga.

Ayanta Barilli, finalis kanggo Penghargaan Planet 2018, kanthi Segara Violet Gelap.

Ayanta Barilli, finalis kanggo Penghargaan Planet 2018, kanthi Segara Violet Gelap.

Proses kreatif Segara Violet Peteng.

"Aku miwiti novel iki kanthi bab pungkasan" ujare Ayanta Barilli. Ngerti bab pungkasan nggawe dheweke liwat trowongan nulis novel. Iki cahya sing dakdeleng ing pungkasan. Lan Segara Violet Peteng dudu crita linear.

"Nalika aku nulis swara saka wanita papat iki, aku kepengin weruh," ujare penulis, "lan aku pengin crita kepiye rasane, amarga aku rumangsa yen wanita papat iki duwe akeh perkara sing padha sejatine mung siji.

Dicritakake karo generasi kaping papat, novel kasebut minangka bedhekan antarane saiki lan biyen, sing dicampur karo swarane papat protagonis sing dadi engsel sastra.

Kepiye cara novel iki digawe

Segara Violet Peteng yaiku novel solo pertama penulis. Sadurunge dheweke nulis novel liyane, Pacto de Sangre, dadi mitra penulis karo bapake, Fernando Sanchez-Dragó.

Segara Violet Gelap minangka novel feminin sing ora nanggepi wayahe sosial nanging ana kabutuhan batin saka panganggit kanggo nyritakake iki. Iki cocog karo wayahe pamuji swara wanita lan wayahe crita wanita wiwit entuk swara sing ditolak ing sejarah. Ana akeh wanita sing bisu ing sejarah, sing ndhelik ing mburi pria, lan akeh crita.

Paraga lanang saka novel iki kang biasane negatif, meh setan, nanging kaya kulawarga dinasti wanita sing dadi crita kasebut ngalami proses evolusi, turun temurun, nganti tekan priya sing pantes ditresnani lan dihormati.

«Aku seneng crita kanthi pungkasan sing nyenengake»

nerangake Barilli, bosen karo horor sing modis ing seri televisi lan akeh crita tinulis, amarga takdir ana ing apa sing kita bayangake.

Kita mung kari sawetara tembung terkenal saka Ayanta:

"Yen mikir babagan pungkasan sing nyenengake, kita ora bakal terus maju."


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.