Lampu diuripake ngubengi nasib Círculo de Lectores, Perpustakaan Nasional Spanyol njaluk arsip klub kasebut dipindhahake kanggo dijaga

Perpustakaan Nasional Spanyol pengin nylametake patron Circle of Readers.

Perpustakaan Nasional Spanyol pengin nylametake patron Circle of Readers.

Sawise ing Grupo Planeta bakal ngumumake nutup Círculo de Lectores Meh sewulan kepungkur - negesake manawa "Model lawang-lawang ora bisa digunakake maneh lan kita bakal nyambung menyang blanja digital" - ana lampu sing nyuda babagan pengawetan arsip klub penting kasebut.

Perpustakaan Nasional Spanyol (BNE) - sawise ditemokake liwat publikasi koran El Pais manawa para pengacara Círculo de Lectores menehi informasi babagan pihak sing duwe hak volume (ing antarane para manajer Mario Vargas Llosa lan Francisco Ayala) manawa dheweke bakal nindakake "operasi karusakan parsial" salinan salinan lengkap kerjane - Dheweke njaluk kabeh buku ing koleksi kasebut dilindhungi kanggo menehi perlindungan, perawatan lan panggunaan.

BNE siyap ngreksa kabeh aset CL

Reaksi kasebut ing bagean saka BNE luwih logis. Kita ngomong babagan kasunyatan manawa Círculo de Lectores minangka klub maca paling gedhe sing durung ana ing negara Spanyol. Lan yen keputusan nutup ditutup ana kontroversi gedhe, saiki bakal ana kebingungan lan keprihatinan sing luwih gedhe amarga tujuane bakal ngrusak salah sawijining cathetan literatur fisik sing paling jembar lan penting ing sejarah basa Spanyol anyar.

Kabeh wong ngerti manawa Grupo Planeta rampung tuku saham Círculo de Lectores ing taun 2014. Nanging, amarga ana tren tren pangguna (luwih jero babagan maca digital lan akuisisi produk liwat web), diputusake nutup klub kasebut.

Grupo Planeta ngomong

Babagan publikasi saka El Pais, juru bicara Grupo Planeta ngumumake:

"Para ahli waris diwenehi informasi manawa, sawise ditutup klub Círculo de Lectores, hak-hak adol kanthi cara iki tetep tetep ana ing udara. Apa sing bakal ditindakake kanthi dana bakal gumantung karo kesepakatan sing ditindakake ”.

Randha saka panulis Fernando Ayala uga nuwuhake swarane

Kanggo bagean kasebut, lan menehi kabar kasunyatan, randha saka panulis Fernando Ayala ujar:

"Proyek sing penting banget iki dibutuhake, yen padha karo basa lan sastra Spanyol karo budaya-budaya hebat liyane sing ana proyek sing padha. Karusakane nggambarake tragedi budaya sejatine sing, ing jaman saiki, bisa uga ora bisa diatasi ".

Banyu wis tenang banget

Juru bicara Grupo Planeta, kanggo ngrampungake kahanan kasebut, nuduhake:

"Apa sing dikirim yaiku surat administrasi standar sing metu tanpa sing diproses ngerti babagan negosiasi kasebut; ora ana babar pisan uga ora ana omah sing kepengin ngrusak apa wae warisane Círculo de Lectores ”.

Klub buku

Klub buku

Sing tetep ana ing lingkungan yaiku ketegangan sing luar biasa nalika njupuk keputusan sing katon ora masuk akal ing abad XXI. Saiki, pihak sing duwe pengarep-arep ngarepake manawa kewarasan tetep sehat, amarga nglestarikake buku kasebut bakal menehi mupangat gedhe kanggo Spanyol. Mesthi ngerti manawa swarane BNE duweni pengaruh sing diperlokake, saengga 25.000 salinan sing dadi saham (lan bahan-bahan informatif sing disenengi kanggo Círculo de Lectores) bisa dijaga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Peter Suenz ngandika

    Pancen angel dingerteni sebabe Bertelsmann adol Círculo kanthi tepat marang Planeta, penerbit tingkat rendah, sing wis kabukten ora ngerti babagan nggawe klub buku. Iki ngrusak level lan prestise sing hebat sing diraih Círculo karo Hans Meinke, sing ngerti manawa masa depan klub bakal diterbitake buku-buku ilustrasi lan literatur bermutu, digawe kanthi gaya Jerman Büchergilde Gutenberg, saiki dadi siji saka siji-sijine «komunitas buku» (Buchgemeinschaften) sing slamet saka kasenengan Bertelsmann, sing ing Jerman nyedhiyakake awake dhewe kanggo tuku meh kabeh klub kasebut kanggo nggabung lan ngrusak, pungkasane nutup makroclub «Der Club» (mantan Bertelsmann Lesering> Círculo de Lectores Bertelsmann) sekaligus. Círculo de Lectores, ing wektu sing apik nganti kira-kira. 2005/2010, pancen bisa nggayuh masa depan: njaga komunitas sawetara atus ewu anggota sing tuku buku sing apik. Adol lawang menyang omah liwat agen wis suwe banget, akeh sing tuku liwat surat. Ing Portugal, Círculo de Leitores isih dadi bagean saka Bertrand (Bertelsmann + Random House). Yen ing Spanyol, Círculo kelangan mitra mitra liyane saya akeh amarga salah manajemen Planeta, kanthi program degenerasi ing pirang-pirang novel kriminal utawa novel medeni, ora diowahi kanthi apik, lan tanpa topik-topik politik lan sejarah utawa pambocoran serius. Ing ndhuwur, ngrusak dana editorial saka Círculo minangka skandal liyane. Lan ora ana sangsi manawa ana siji elemen liyane sing bisa nyebabake: karo kantor pusat ing Catalonia, Círculo bakal ngadhepi masalah boikot produk Catalan. Muga-muga sawetara penerbit serius bakal nerusake karier Círculo ing tingkat keunggulan lan pilihan sing apik, sanajan ora mungkin. Wirang