Kelalen Raja Gudú. Buku Ana María Matute sing menehi tandha kanggo aku urip.

Raja Gudú sing lali, dening Ana María Matute

Kelalen Raja Gudú, dening Ana María Matute, tegese akeh kanggo aku. Dadi, luwih saka review, aku arep crita babagan carane aku tresna karo crita. Sanajan duwe sawetara informasi babagan panganggit, mesthine amarga dheweke dadi protagonis nyata. Aku bakal jujur: nganti sawetara detik kepungkur, aku yakin tenan apa sing arep dak tulis, nanging saiki ana ing ngarep komputer, aku angel nyoba nggabungake sawetara tembung. Kepiye carane bisa dakkandhani apa sing dak rasakake buku ikiApa sing nggawe aku ngguyu lan nangis pirang-pirang taun? Kepiye carane bisa dakkandhani, iki pancen luwih maju tinimbang jaman saiki, lan saka pandangan saya, malah luwih becik tinimbang novel fantasi kaya Gusti ring utawa samubarang Lagu es lan geni?

Mbok menawa mamang kasebut minangka khas saben wong sing nemoni kaca kosong. Ana bab sing gaib, ana sing unik nalika nerangake pikirane sing ana ing pikiran sampeyan. Sing dadi literatur kanggo aku: ketemu karo bocah wadon sing sampeyan tresnani banget, lan saben-saben sampeyan nemoni dheweke sampeyan bakal wedi, bungah lan gugup, amarga sampeyan ora pengin nguciwani. Nanging aku ngubengi grumbul, mula aku bakal nyoba nglumpukake pikiranku. Dakkira, kaya umume crita, luwih becik diwiwiti maneh.

Raja lali

"Aku ora bakal mandheg, anggere aku urip," ujare ing ati, nuli ngerteni lahan sing sepi, ora ana pendhudhukan lan medeni sepi kasebut, "nganti ora ana satunggal inci lemah sing didhelikake saka mripatku lan diinjak sikilku. Aku ora tega ngrasa ora nggenah. Aku bakal ngeculake jagad lan ndeleng jarahane; lan apa sing dakkarepake utawa daklakoni bakal dakjaga; lan sing dak anggep berlebihan, utawa mbebayani, bakal dak musnahake. Lan anak-anakku bakal nerusake gaweyanku, lan Kratonku ora bakal ana ing salawas-lawase: amarga jagad, turun-tumurun, bakal ngerti Raja Gudú, babagan kasekten lan kamulyane, kapinteran lan keberanian, jenengku bakal terus saka tutuk nganti tutuk lan saka memori nganti memori (luwih dawa tinimbang bapakku) sawise mati. " Cita-cita iki menehi inspirasi marang dheweke kanthi srakah sing luwih gedhe tinimbang kabeh bandha ing bumi.

Si Kelalen Raja Gudú ngenggoni papan khusus ing atiku, ing antarane kabeh buku sing wis dakwujudake, amarga iku novel pertama kanggo wong diwasa sing dakwaca. Nanging panjelasan iki gampang banget, lan nuduhake manawa rasa tresnaku marang pakaryan bisa dadi asil saka nostalgia lan eksklusif. Iki pancen ora mesthi, amarga aku wis maca maneh kaping pirang-pirang uripku, lan saben maca anyar katon luwih apik kanggo aku.

Aku kelingan nalika isih cilik ibu biyen crita marang aku sing ana ing novel kasebut. Dheweke crita babagan Sorcerer, Goblin Kidul, Kutha lan Kastil Olar, Pengadilan Ireng, lan Ratu Ardid sing wani. Karakter lan setting kasebut nggawe fantasi saya gedhe, mula aku njaluk supaya dheweke maca buku kasebut.

Ibuku, kanthi wicaksana sing mbentuk dheweke, wiwitane nolak; sanajan aku pancen bocah sing wangkal banget, mula aku bisa lolos. Sawise kabeh, lan iku sing dakwujudake sajrone pirang-pirang taun, Kelalen Raja Gudú Iki crita sing apik banget, nanging uga ora sopan, amarga nuduhake kasusahan sing ditindakake manungsa. Mbok menawi ing buku iki, aku seneng banget marang crita sing pahit - bisa uga tembung sing paling apik kanggo nggambarake gaya Matute - sing nyampur rasa sayah lan optimisme.

Kerajaan Olar

Peta Kerajaan Olar, ing endi plot saka Kelalen Raja Gudú.

Fantasi saka sisih liyane

«Aja nganti ngremehake fantasi, aja nganti ngremehake imajinasi, nalika goblin, goblog, makhluk ing lemah ngisor nggawe kita kaget metu saka kaca. Kita kudu mikir manawa sawetara makhluk kasebut minangka bagean penting ing urip pria lan wanita sing ngidhep ing lemah. "

Wicara babagan mlebu ing Akademi Bahasa Spanyol Spanyol sing diwaca dening Ana María Matute.

Suwe-suwe mengko, aku ngerti yen Matute ora milih shade iki kanggo kerjane amarga kekarepan estetis. Ora bakal dadi berlebihan yen ujar kasebut akeh sing isih ana ing antarane kaca-kaca kasebut. Lan wanita iki nandhang sangsara sajrone dheweke urip, nganti ngalami depresi, kelainan swasana ati sing nggegirisi sing sawetara durung ngerti. A vacío, kaya sing diarani, sing nyebabake dheweke bakal urip lan nulis. Kanthi tembunge dhewe, sing dakkenal tenan, "Aku ora tertarik, aku ora preduli. Kabeh ora dadi masalah kanggo aku.

Saiki aku wis diwasa, lan minangka wong sing kudu berjuang pirang-pirang taun nglawan asu ireng kasebut, maca maneh karya Matute nggawe aku nangis. En Kelalen Raja Gudú ana kabeh rasa lara, kesepian, salah paham karo jagad sing ora adil kasebut, wong-wong sing kejem lan egois, uga duwe pangarep-arep, semangat langgeng bocah wadon sing polos lan sensitif sing ngimpi kesasar ing alas, sing saka sing mesthi diucapake, lan dheweke ngerti minangka lawang kanggo donya liyane. Buku iki minangka bukti Ana María Matute, pangilon Alicia sing bisa nggawa kita menyang jagad sejajar. Lan sing dakkarepake, iki buku sing dakkarepake dadi penulis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sergio ngandika

    Kaping pisanan aku kudu ngomong yen aku seneng maca, nanging angel kanggo aku konsentrasi, utamane karo bocah 3 sing mlayu-mlayu ing omah, lan aku ujar amarga pikiranku ora menehi luwih akeh, lan gaya Matute ora nulungi, sing khas banget kanggo mbentuk deskripsi, dadi sampeyan kudu konsentrasi kanggo ngerti kanthi apik, paling ora saka pandangan saya.
    Sing jarene, aku seneng banget, iki bakal adsorbasi sampeyan kanthi cara sing nggawe sampeyan rumangsa beda karo wacan liyane, lan aku mikir amarga sampeyan luwih fokus marang deskripsi adhedhasar perasaan lan emosi tinimbang deskripsi fisik.

bool (bener)