Pemakaman buku sing lali

Pemakaman buku sing lali

Pemakaman buku sing lali

Pemakaman buku sing lali Iki minangka tetralogi sing ditulis dening Carlos Ruiz Zafón saka Barcelona. Seri iki minangka karya penulis, sing dadi fenomena editorial ing sastra Spanyol abad XNUMX. Panulis nggawe papat crita kanthi teratur lan otonom, masing-masing duwe intine dhewe, nanging pungkasane ana gandhengane.

Plot kasebut mbukak misteri sing beda-beda ing sekitar telung generasi kulawarga Sempere lan toko buku. Kajaba iku, pangembangan saben novel kalebu buku enigmatis sing nyetel jangkah narasi. Kabeh ditambah karo karakter sing ora iso dilalekake sing ngasilake labirin fiksi lan ketegangan sing digawe pangarang.

Tetralogi Pemakaman buku sing lali

Ing 2001, Ruiz Zafón miwiti seri novel suspense iki, sing kesaktiane diwiwiti kanthi sukses Bayangane angin. Buku kasebut langsung nelukake jutaan pamaca, miwiti kedadeyan sing dikenal kanthi jeneng: "zafonmanía". Ing cicilan kaping pisanan iki, protagonis lan bapake mbukak lawang menyang papan sing misterius lan luar biasa: Pemakaman buku sing lali.

Banjur ing taun 2008 penulis menehi presentasi Dolanan malaekat, sawijining karya sing ngrusak rekor ing Spanyol, kanthi luwih saka sayuta salinan. Telung taun mengko, Tawanan Swarga (2011) gabung karo koleksi kasebut. ing 2016 bab pungkasan bakal teka karo Labirin roh. Ing novel paling anyar iki, kabeh potongan teka-teki sing diajokake penulis nalika nggawe saga cocog.

Bayangane angin (2001)

Iki minangka misteri gothik lan novel fiksi, sing panulis mbukak seri sing terkenal. Crita kasebut kedadeyan ing kutha Barcelona wiwit taun 1945, lan protagonis utamane yaiku Daniel Sempere. Urip pemuda iki rubah nalika, amarga bapakne, dheweke ngerti The Cemetery of Forgotten Books lan mutusake milih teks. Bayangane angindening Julián Carax.

Ditarik karo crita kasebut - lan pengin maca liyane babagan Carax -, Daniel miwiti investigasi sing gabung karo kancane anyar Fermín. Panelusuran kasebut nuntun dalan sing ora diduga, lan nalika lagi maju, dheweke nemokake data sing menarik saka panganggit. Antarane, episode gelap karo Penelope Aldaya misuwur, sing nyebabake pria iki dadi wong sing peteng lan sepi.

Nalika sampeyan terus takon, uripe para mudha wiwit mbebayani. Nanging, ora ana apa-apa sing mandheg naluri Daniel sing wani lan kanca sing setya, sing dheweke ora ngaso nganti jelas kabeh misteri sing ana ing sekitar Julián. Mangkono liwat plot sing dikepung karo kasunyatan lan fantasi, kanthi campuran seluk beluk, pembunuhan, romansa terlarang lan kekancan.

Sale Bayangane ...
Bayangane ...
Ora ana review

Dolanan malaekat (2008)

Iki minangka enigmatik novel medeni sing kedadeyan ing Barcelona taun 20-an. Crita sing nyenengake yaiku protagonis panulis David Martín. Ing kesempatan iki, Ruiz Zafón nggawe plot sing beda saka buku pisanan, nanging kanthi narasi sing kandhel lan apik sing njaga supaya para pamiarsa kecemplung ing ilmu sihir lan suspense.

Plot kasebut katon nalika kelingan David bocah cilik sing sedhih, nalika kelingan sukses kerjane Kutha Sialan, sing diterbitake ing koran Barcelona sing kondhang. Protagonis nyritakake babagan carane entuk pangenalan kasebut, dheweke pindhah menyang omah sing ditinggalake lan ketemu Cristina (obsesi). Ing lokasi anyar iki, dheweke nulis tulisan liyane - kalebu bukune dhewe-, mutusake kanggo ngarahake urip, lan njupuk keputusan kanggo omah-omah karo wanita enom sing ayu iki.

Nanging,, amarga macem-macem kuciwo, ora ono sing direncanakake. Antarane kuciwane, salah sijine Cristinasing karo wong liya. Uga, bukune sing anyar yaiku fiasco, yKanggo nambah penghinaan, dheweke ngerti duwe masalah kesehatan sing serius.

Sajrone depresi, David dikontak karo Andreas Corelli, watak sing enigmatik apa sing nawakake sampeyan jumlah ageng dhuwit lan marasake awakmu ing ijol kanggo nulis buku ing piwulang agama anyar. Wiwit nalika semana, kedadeyan sing medeni banget nyebabake pangaribawane penulis.

Ing tengah-tengah kacilakan anyar, Martín wiwit nyelidiki, amarga dheweke nganggep kabeh duraka ana gandhengane karo komisi teks peteng. Sawetara wong bakal melu-melu ing jalur iki, kayata penjual buku Sempere lan asistene sing wawasan, Isabella. Saben acara nggawa David menyang buku kasebut Lux Aterna Kab, ditulis dening pemilik omah gedhong lawas sing dununge, Pak Marlasca.

Tawanan Swarga (2011)

Iki minangka narasi sing kebak ketegangan lan intrik, ing endi sawetara tokoh utama crita kasebut dikepengini, kayata: Daniel Sempere, Fermín Romero de Torres, David Martín lan Isabella Gispert. Kajaba iku, panulis ngumumake sawetara perkara sing ora dingerteni sing sadurunge nggawe para pamaca ora yakin.

Wis pirang-pirang taun kepungkur, Daniel wis mbentuk a kulawarga karo garwane Bea lan Julian cilik. Saiki, makarya bebarengan karo bapake lan kancane Fermin (karakter utama plot) ing toko buku kulawarga: Sempere lan bocah-bocah. Papan kasebut paling apik banget, mula, Daniel seneng banget nalika ana klien sing seneng banget karo buku sing larang: Cacah saka Monte Cristo.

Nanging, kasenengan kasebut banjur dadi ora tenang, amarga wong sing jahat nggawe buku kasebut lan menehi cathetan: "Kanggo Fermín Romero de Torres, sing wungu saka ing antarane wong mati lan duwe kunci masa depan." Sawise wong liyo mau lunga, Daniel banjur lunga karo kancane kanggo crita babagan kedadeyan kasebut. Amarga, Fermín nyritakake babagan biyen lan mbukak rahasia sing serem.

Nalika semana, crita kasebut wis suwe saya suwe, nalika Fermín jaman tahanan ing benteng militer Montjüic y ketemu karo David Martín. Ing papan kasebut yaiku Mauricio Valls — direktur kunjara lan panulis ala—, sing ngancam Martín lan nggunakake katrampilane. Saka kana, kekancan antarane Fermín lan David lair, lan sing terakhir menehi misi penting kanggo nglibatake Daniel Sempere.

Labirin roh (2016)

Iki minangka pangiriman sing nutup siklus novel sing ngubengi jagad iki Pemakaman buku sing lali. Ing bab iki, Ruiz Zafón ujar: "… Sing terakhir iki sing paling disenengi, bisa uga amarga iki kalebu potongan renda, sing nambah kabeh elemen sing dikatutake sadurunge ". Lan, buku iki pancen paling dawa lan lengkap ing kabeh saga, kanthi total 900 kaca.

Alice Grey yaiku wanita sing umur rong puluhan taun sing ngelingi nostalgia, lan kepiye slamet serangan elek saka Perang sipil Spanyol. Nalika taun 1958, lan wanita enom sing wani iki pengin pensiun saka pakaryan, sawise dasawarsa dadi investigator kanggo polisi rahasia Madrid. Nanging sadurunge kudu nindakake siji tugas pungkasan: takon amarga ngilang Mauricio Valls, menteri pamrentahan Franco.

Alicia ngupayakake nggoleki karo Kapten Vargas, kanca kolega. Nalika mriksa kantor sing ilang, dheweke nemokake buku sing ditulis dening Víctor Mataix. Ora suwe, dheweke nggandhengake karo wektu nalika Valls ngarahake Montjüic - papane sawetara panulis, kalebu penulis kasebut, dipenjara. Agen kasebut ngetutake trek iki lan pindhah menyang Barcelona kanggo neliti sawetara toko buku, antarane yaiku Juan Sempere.

Nalika Alicia maju ing investigasi, dheweke nemokake kesusahan palsu, penculikan lan kejahatan dening saka rezim Franco. Sawise mlebu klompok korupsi kasebut, dheweke bakal ngalami bebaya sing gedhe banget, nanging dheweke bisa uwal saka gangguan. Kabeh matur nuwun amarga Alicia duwe dhukungan saka wong-wong penting, ing antarane yaiku Daniel lan Fermín sing misuwur. Julian Sempere sing enom uga duwe peran penting, nyatane, dheweke dadi kunci ing asil crita kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.