Kuartet Alexandria

Kuartet Alexandria yaiku seri novel -Justine, Balthazar, gunungan y Clea- digawe dening panulis Inggris Lawrence G. Durrell. Dheweke uga pujangga, penulis drama, penulis buku lelungan lan biografi sing misuwur. Nalika tetralogi iki minangka karya sing paling misuwur amarga tujuwane, kaya The Avignon Quintet, nggambarake relativitas fitrah manungsa.

Amarga alasan kasebut, Durrell nggawe argumen adhedhasar pengalaman sekelompok kanca sing nuduhake bagean saben dinane ing kutha Alexandria, Mesir. (Sadurunge lan sawise Piala Dunia Kaloro). Padha, amarga pendekatan tartamtu kanggo saben pangiriman, dipikolehi patang versi sing beda, kontradiktif lan, ing wektu sing padha, komplementer saka crita sing padha.

Sawetara kasunyatan babagan penulis

Putrane warga Inggris, Lawrence George Durrell lair ing Jalandar, India, tanggal 27 Februari 1912. Nalika isih cilik Dheweke dikirim sinau ing Inggris, pangowahan sing ora nate disetujoni lan iki pengaruhe negatif ing universitas. Banjur, tanggepan kanggo kahanan iki yaiku ngaturake awake dhewe kanggo nulis. Mangkene muncul koleksi puisi pertama, Fragmen kuno (1931), sing ditampa kanthi medium.

Ing taun 1938 diterbitake Buku ireng, narasi sing ngemot petikan otobiografi sing dadi sukses literatur pertama penulis Inggris. Banjur ing Cefalu (1948) - novel sing kapisan- njlentrehake kaprigelan intelektual sing paling penting lan dadi awal karir terkenal ing genre kasebut. Durrell tilar donya ing Sommières, Prancis, tanggal 8 November 1990.

Sawetara karya sing paling misuwur

  • Sel Prospero (1945)
  • Renungan ing Venus laut (1955)
  • Jeruk nipis (1957)
  • Tuncer (1968)
  • Nunquam (1970)
  • Carousel Sisilia (1977)
  • The Avignon Quintet (1985)
  • Wawasan Provence (1989)

Analisis saka Kuartet Alexandria

Lawrence G. Durrell pengin njlentrehake ing kuartet babagan pengertian ruang-waktu sing dikepungake dening Albert Einstein ing teori relativitas ing wiwitan abad kaping XNUMX. Ing pangandikane penulis dhewe, saga iki - Sing nggawe dheweke dadi abadi dadi penulis - mbabarake minangka sumbu pusat "investigasi katresnan modern."

Kajaba iku, para pamaca lan analis sastra nganggep bagean iki minangka perwakilan luhur saka kedadeyan sing kedadeyan ing Mesir sadurunge Perang Dunia II. Ing pangertene iki, saben volume tetralogi nuduhake manawa karakter sing padha sing disusun ing konteks umum bisa dikagumi saka perspektif sing beda lan beda artine.

Tujuan lan bagean saka tetralogi

Miturut target sing kasebut ing paragraf sadurunge, Durrell ngembangake seri papat buku sing ngrampungake novel kasebut. Telung pisanan, -Justine, Balthazar y gunungan- makili dimensi ruang Euclidean. Mula, crita kasebut intine fokus ing crita sing padha, nanging saka sudut pandang sing beda.

Wis ing teks kaping papat, Clea, panulis nggabungake ukuran temporal. Akibate, kemajuan crita lan asil tetralogi bisa uga ditindakake. Sanajan Durrell gagal ngandhani para pamiarsa babagan pemahaman sing luwih apik babagan teori Einstein, kayane bisa njlentrehake sawetara pitakon babagan el amor modern.

Proyek asli

Spesialis akademik asring nyorot anekdot babagan carane Lawrence George Durrell nggawe kuartet kasebut. Amarga desain awal proyek intelektual Inggris yaiku makili teori ilmiah… Pungkasane, ternyata apik banget novel ditampa minangka warisan wiwit abad kaping XNUMX lan saiki isih dihargai.

Nilai intrinsik

Durrell nggunakake klompok kanca sing ana ing jaman sadurunge Perang Dunia II kanggo nggedhekake pikirane. Ing babagan iki, novelis Inggris negesake preponderansi dnilai persahabatan sejatine antarane wong sing bisa nuduhake rasa seneng sanajan beda-beda.

Kajaba iku, akeh pangritik wis setuju kanggo muji karya iki kanggo perwakilan sing jelas saka kutha sing dijelasake kanthi rinci rinci. Kasunyatane, metropolis kasebut katon kaya siji karakter liyane. Miturut panganggit, "kutha sing nggunakake kita kaya-kaya flora, sing melu konflik sing duweke dhewe lan kita kanthi salah percaya karo Alexandria sing dikasihi".

Resumen

Justine (1957)

Angsuran pertama kedadeyan ing Alexandria (nanging decadent) ing taun 1930-an. Ing kene penulis nerangake crita katresnan ing antarane Justine enigmatis lan seductive lan Darley, narator crita kasebut.. Sing terakhir ditemokake ing wiwitan crita ing sawijining pulo Yunani sing sepi sing diiringi Melissa, bocah wadon umur rong taun, putri saka kekasih sadurunge.

Ing kana - ing salah sawijining retret - dheweke ngelingi dheweke nginep ing Alexandria bebarengan karo anggota liyane saka crita kasebut. Babagan babagan Balthazar, Nessim lan Mountolive, sing critane ana gandhengane karo sesambungan katresnan, persahabatan lan pengkhianatan. Kanthi cara sing padha, Liwat pengamatan karakter kasebut, idiosyncrasy lan gaya urip kutha Afrika kasebut nyata.

Balthazar (1958)

Ing buku kapindho saga, kasunyatan lan wektu sing diwenehake padha karo Justine. Bedane mung kasunyatane dituduhake saka perspektif Dr.Balthazar, sing ndeleng Justine minangka wanita sing ngitung, adhem lan kebak niat peteng. Manut, kanggo dheweke hubungan antarane dheweke lan Darley muncul saka rencana sing nglanggar inti katresnan sing lumayan.

gunungan (1959)

Ing cicilan kaping telu, ana owah-owahan perspektif liyane; pusaté ing diplomat Inggris sing enom David Mountolive. Karakter iki nduweni hubungan semangat karo wanita sing luwih tuwa tinimbang dheweke. Kajaba iku, dheweke melu konspirasi politik. Mula, ana ing mburine Justine lan Nessim, fokus crita dadi katresnan lan intrik kekuwatan politik.

Clea (1960)

Lawrence George Durrell ngrampungake tetralogi kanthi karya sing apik banget kanggo kenangan. Clea, nggawa temporal menyang saga kanthi nyritakake dalan lan asil sing ditindakake kabeh karakter nalika perang rampung. Ing tangan siji, Justine dikurung ing papan dununge lan Mountolive ninggalake Alexandria.

Nanging, Darley bali menyang kutha sing, sanajan ana kerusakan ing perang, ora bakal ilang pesona. Kanggo bagean kasebut, Clea, karakter kasebut, ngenteni Darley tekane ing kutha tanpa duwe ide sadurunge babagan dheweke utawa kedadeyan sing bakal ana.. Pungkasane, kalorone kaget karo katresnan.

Clea lan warisan tetralogi

Ing umume review lan analisis literatur, Clea Iki diarani makutha sejarah sing validitas ora bisa diatasi. Mangkono uga buku iki ngidini pemahaman sing jelas babagan kabeh plot sing wis digawe ing cicilan sadurunge. Amarga alasan iki, cicilan paling anyar dianggep para kritikus minangka teks sing pungkasane nggawe kuartet dadi karya sing sejati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)