Triwulan Sastra Madrid. Mlaku, rute lan papan

Lurung-lurung Barrio de las Letras. Foto dening (c) Mariola DCA.

El Triwulan Sastra Madrid Ana ing jantung Villa lan Corte lan ana manah sastra. Mesthi kanggo pribumi lan manca negara, lurung-lurung kasebut bisa nggawe swara, aroma lan tilas memedi para pengarang sing paling misuwur, utamane wiwit Zaman Emas. Quevedo, Lope de Vega utawa prajurit lawas Lepanto lan don kamulyan universal Miguel de Cervantes dheweke nuduhake dalan ing blok sing padha. Dadi sampeyan kudu lunga lan ilang ing kana ing antarane masak, wulu, inkwell, capes lan pedhang yen bisa.

Endi Barrio de las Letras

Sawetara blok saka Distrik Pusat Resmi lan jeneng Barrio de las Letras luwih sentimental, populer lan praktis kanggo narik pariwisata kanthi kabeh bentuk. Budaya, gastronomi lan sudut arsitektur sing sepi Kebak sejarah, dheweke kumpul ing lurung-lurung sempit, umume mlaku-mlaku, sepi lan asli. Nanging kasunyatane, kanggo semangat sastra sing paling akeh, iku gampang kanggo lelungan bali ing wektu lan mbayangake salam utawa panah panah beracun ing antarane para tangga teparo sing kondur.

Nanging fokus karo peta lingkungan sing diwatesi dening Carrera de San Jerónimo, Paseo del Prado, Calle Atocha lan Calle de la Cruz. Sampeyan uga bisa nggedhekake wilayah saka Cruz menyang dalan Wartawan, sing metu saka Puerta del Sol. Lan sampeyan bisa nyorot lurung-lurung kayata Victoria, Príncipe, Plaza de Santa Ana sing apik banget karo Teater Spanyol sing megah, alun-alun Matute utawa del Ángel sing cedhak.

Lan sanajan Lope, Quevedo lan Cervantes minangka jeneng sing paling digoleki, ing Barrio de las Letras uga ana lurung-lurung sing khusus kanggo Moratín, San Agustín utawa José de Echegaray. Ing salah sawijining watesan uga ana Plaza de Jacinto Benavente.

Telung dalan makili

Dalan Huertas

Kapenuhan fragmen literatur ing trotoar kasebut, bisa uga minangka dalan sing paling lambang lan paling rame ing lingkungan kasebut. Rong dalan dhasar mlaku sejajar: ing Lope de Vega, karo Biara saka Trinitarians Barefoot San Ildefonso, wiwit abad kaping XNUMX, ing kana Cervantes dikubur lan ing ngendi Sister Sister Marcela, putrine Lope, ngaku. Ing dalan sampeyan liwat Paroki San Sebastián, ing endi sisa-sisa Lope de Vega dipercaya bakal ngaso.

Dalan Cervantes

Penting banget kanggo ngunjungi kanggo ndeleng papan dununge pengarang Don Quixote lan seda. Sedhela maneh yaiku Museum Omah Lope de Vega ing pundi dununge nganti seda. Sampeyan bisa ngunjungi lan ndeleng rekreasi kantor ing ngendi Fénix de los Ingenios nulis karyane.

Dalan Cervantes lan San Sebastián. Foto (c) Mariola DCA.

Dalan Quevedo

Dumunung ing antarane Cervantes lan Lope de Vega, iku dalan cilik banget. Maneh, plak ngelingi papan sing ana ing omah lan tanggal dununge.

Tur gratis ing Cervantes

Iki rute sing cukup lengkap sing bisa ditindakake jam setengah lan ing Selasa, Kamis lan Setu jam 12:15.

Diwiwiti saka Alun-alun Santa Ana karo Teater Spanyol, sing dibangun ing salah sawijining koredi komedi paling misuwur ing saindenging jagad. Zaman Emas Spanyol: yen Pangeran. Diterusake dening Huertas, Cervantes lan Lope de Vega, ing endi asal-usule permusuhan gedhe sing ana ing antarane rong jenius tetangga kasebut. Lan rampung kanthi mudhun menyang Plaza de las Cortes, ing ngarep Kongres Deputi. Ana sing Patung Cervantes, sing pertama sing dikhususake ing Madrid kanggo wong sing dudu agama.

Nanging sing paling apik…

Es kesasar ing lurung-lurung kasebut. Peta utawa browser lan ora liya. Down to Anton Martin, utawa nabrak dheweke Athenaeum utawa Teater Monumental. Temokake plaza de sing sepi Hooch, becik lungguh sawetara ing salah sawijining teras. Utawa ngluwihi sethithik watesan ing plaza Tirso de Molina utawa nyedhaki lan nyebrang dalan Zorrilla konco mburi Kongres.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)