Panulis, kualitas utawa fiksi sing diterbitake dhewe?

Enigma para penyihir dening Magda Kinsley, pemenang penghargaan Red Circle, perusahaan penerbitan mandiri utama ing Spanyol.

Panulis sing diterbitake dhewe minangka fenomena sastra ing abad iki. Ora ana wong sing mangu-mangu manawa teknologi minangka panyengkuyung pangowahan sosial ing abad XXI. Kabeh sektor wis ngalami pangowahan sing gedhe lan editorial ora beda. Fénoména buku digital nggawa piracy lan uga kemungkinan sapa waé bisa nerbitaké tulisané ing platform komersial kayata Amazon.

Nomer panganggit sing, wis kesel ngenteni tanggepan editorial utawa sing, amarga ora ngerti babagan pasar penerbitan, ora bisa diwaca editor, mutusake ora ninggalake novel sing nglumpukake bledug ing laci lan nerbitake dhewe.

Apa pangarang sing diterbitake dhewe duwe kualitas sing luwih miskin tinimbang sing nerbitake kanthi cara tradisional?

Gumantung. Sing mangan Roberto Martinez Guzman ana ing salah sawijining bukune, Seven Books for Eve, XNUMX dina berturut-turut rangking nomer XNUMX ing penjualan Amazon sawetara minggu kepungkur. Nalika kedadeyan kaya iki ing buku sing diterbitake dhewe, kanthi promosi sithik, tanpa dhukungan editorial lan tanpa investasi ing pariwara, jelas manawa buku kasebut ora mung nduweni kualitas dhuwur lan bisa narik kawigaten para pamaca, nanging uga duwe akeh mupangate. Sejatine, ing kasus iki, karya-karya Martínez Guzmán nggayuh pamaca kanthi kahanan koreksi sing sampurna, sing dikarepake dening penerbit utama apa wae.

"Mungkin yen sampeyan bisa nyelehake buku ing Top 100 Amazon, sampeyan ora bakal kepengin nerbitake buku, sanajan sepira gedhene." (Roberto Martínez Guzmán)

Apa nerbitake poto mung sumber kanggo panulis pemula?

Ora kurang. Kita temokake diterbitake dhewe saka penerbitan, nanging sapa, amarga ora setuju, angka penjualan utawa kritéria liyane, ora kepenak, aja terus lan terus diterbitake Mariola Diaz-Cano Arevalo. Liyane mlebu pasar penerbitan ing tangan penerbit bergengsi kayata Esteban Navarro. Panganggit kanthi karir sastra dawa lan wolulas novel diterbitake mlebu pasar penerbitan karo Ediciones B. Saka novel kaping wolu sing diterbitake karo penerbit iki, dheweke wiwit nggabungake penerbitan tradisional karo editorial karo penerbitan desktop. Lan model panulis asocial sing dikunci ing kamar tanpa ngerti apa-apa bab jagad iki nalika jenius batine bisa digunakake, wis ora digunakake lan saiki karo penerbit lan tanpa, penulis ora mung mbenerake, nanging uga yaiku pasuryan promosi promosi novel apa wae, gerakane ing jaringan sosial lan bisa diakses para sing maca.

"Saiki dhukungan saka penerbit wis ora penting maneh kaya ing jaman liya, amarga pengorbanan kasebut mesthi ditrapake kanggo penulis." (Esteban Navarro)

Penghargaan kanggo diterbitake dhewe?

Kadang. Kepiye carane bisa uga, penghargaan kasebut ora suwe katon minangka cara kanggo narik kawigaten Panulis sing diterbitake dhewe pancen cocog karo sampeyan. Sing paling misuwur yaiku Amazon Indie, penghargaan internasional sing dadi saya relevan saben dina, kanggo karya sing diterbitake dhewe. Antarane pemenang yaiku penulis kayata David Zaplana lan Ana Ballabriga, sing dina iki diterbitake ing omah penerbitan tradisional utawa Pilar Muñoz, juara telpon pungkasan kanggo penghargaan kasebut. Uga ana penghargaan sing diwenehake dening perusahaan penerbit mandiri: Círculo Rojo, perusahaan jasa penerbitan kanggo penerbitan mandhiri kanthi judul paling akeh ing pasar, duwe penghargaan dhewe, sing isih dadi spanduk penerbit kanggo ngelingake para pamaca manawa uga nerbitake novel-novel hebat. Ing taun iki sing menang dadi penulis Magda Kinsley. 

«Penerbitan diri minangka langkah penting ing karir sastra. Ora mung mbantu aku ngatasi rasa wedi awal babagan kegagalan sing dialami sawetara penulis pemula, nanging aku uga dadi luwih cedhak karo akeh kanca sing maca lan panulis lan ngidini aku mujudake gegayuhan ndeleng bukuku ing tangane wong sing ora bakal dak temoni , nanging sapa sing bakal dakgandhengake. digabung karo ikatan sastra. (Magda Kinsley)

Apa penerbitan mandhiri minangka cara kanggo nggayuh penerbit tradisional?

Akeh kasus. Aja lali jeneng-jeneng gedhe sing wis nyoba nerbitake dhewe kaya Eva García Sáenz de Urturi, Federico Moccia, EL James (50 warna abu-abu), Fernando Gamboa o Eloy Moreno.

Liyane, sing yakin manawa mbesuk nerbitake yaiku nerbitake dhiri, carane Clara Tíscar , wis dadi tolok ukur penerbitan desktop lan terus nerbitake karya kanthi mandhiri sanajan misuwur.

«Yen sampeyan duwe katrampilan nyunting utawa kontak profesional sing bisa nulungi sampeyan, nerbitake dhewe minangka pilihan sing cocog sing sampeyan kontrol wiwit wayahe pisanan. Miturut kekarepan lan cara sampeyan, sanajan sampeyan uga kudu mbutuhake wektu lan semangat. " (Mariola Díaz-Cano Arévalo)

Apa iki tegese ora ana kekurangan kualitas sing diterbitake dhewe?

Iki tegese gumantung, nanging ana akeh pratandha sing ngandhani nalika ana ing ngarepe bandha nyata kaya sing kasebut ing artikel iki lan sapa ing antarane para pamiarsa sing ora pengin nemokake sabanjure bestseller sadurunge bukune dingerteni masarakat umum?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Manuel Castaño Casquero ngandika

    Iku bener. Aku nembé mlebu jagad kasebut lan aku seneng banget. Sampeyan meksa sampeyan mbenerake lan ngurus tulisan lan nggunakake alat sing sadurunge ora dingerteni kanthi kemungkinan dadi pencipta sampul. Sampeyan uga meksa sampeyan supaya luwih kontak karo calon pembaca.

  2.   Roberto Martinez Guzman ngandika

    Matur nuwun kanggo nyebutake aku. Ya, penerbitan desktop ora ateges manawa buku luwih apik utawa luwih elek, nanging wis digawe, diowahi, diterbitake lan dipromosekake dening panulis dhewe. Lan kaya kedadeyan ing penerbitan omah, bakal ana panganggit sing luwih ngurus gaweyane lan liyane uga kurang.
    Ing prakteke, iki minangka jagad sing nyenengake, nanging angel banget, ing endi panulis kudu nutupi karya sing diterbitake penerbit sampeyan ing penerbitan tradisional (proofreading, sunting, tata letak, desain grafis, promosi, lsp).
    Pro: kebebasan total nggawe lan entuk manfaat ekonomi sing luwih gedhe.
    Kekurangan: volume kerja sing luwih dhuwur lan saluran distribusi sing luwih sithik, ing ndhuwur kabeh.
    Sampeyan biasane teka amarga kewajiban lan sampeyan tetep ora pengabdian. Nanging amarga ana sebab liyane, nalika nerbitake dhewe biasane duwe sing maca ing ebook lan ing edhisi tradisional, ing buku kertas. Tegese, yen pindhah saka siji menyang liyane bakal dadi beboyo kaya dene jumlah pamaca sing wis nglumpukake nganti saiki, amarga kanthi persentase akeh sampeyan bakal kelangan.

  3.   Antonio zignago ngandika

    Aku wis mlebu ing jagad sing diterbitake dhewe lan aku nemokake kejutan sing luar biasa lan nyenengake, ing antarane yaiku Cristian Perfumo, panulis thriller Argentina, sing apik banget lan menarik, dianjurake banget.