Kompetisi sastra nasional wulan Mei

Kompetisi sastra nasional wulan Mei

Ing kene, kita lagi sedina maneh kanthi salah sawijining entri sing paling umum ing situs web Kasusastran Saiki. Udakara 4 kontes sastra nasional wulan Mei. Coba waca basis sing kita ringkesake ing kene supaya bisa melu ing masing-masing lan kaya sing dakkandhani saben artikel iki, yen sampeyan melu, muga-muga sukses!

Kontes Sastra «El Fungible» 2016 (Spanyol)

  • Genre: Crita cekak lan novel
  • Hadiah: 9.000 euro lan edisi
  • Dibukak kanggo: luwih saka 15 taun
  • Entitas organisasi: Dewan Kutha Alcobendas
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 06/05/2016

Bases

  • Dewan Kutha Alcobendas ngumumake Kontes Sastra "Fungible" kanthi tujuan kanggo ngrangsang kreativitas sastra para panulis berbahasa Spanyol ing saindenging jagad. Bakal kalebu rong kategori:
    XXV Contest Young Story and VIII Short Novel Contest.
  • Partisipasi ing Crita Muda: Kabeh wong enom wiwit umur 15 nganti 35 taun kanthi karya asli lan durung diterbitake sing durung dianugerahi, utawa ora diterbitake kanthi lengkap utawa sebagean, bisa melu Kontes XXV Young Story. tema gratis, ditulis nganggo basa Spanyol lan dawa minimal 3 lan maksimal 10 kaca ukuran DIN A-4, spasi kaping pindho, kanthi font 'Arial' kanthi 11 titik awak lan ditulis ing sisih siji.
  • Partisipasi Novel Cekak: Kabeh wong sing umure luwih saka 18 taun kanthi karya asli lan durung diterbitake, sing durung dianugerahi, utawa ora diterbitake kanthi lengkap utawa sebagean, bisa melu Kontes Novel Singkat VIII. Karya kasebut bakal dadi tema gratis, ditulis nganggo basa Spanyol lan dawa minimal 45 lan maksimal 90 kaca ukuran DIN A4, spasi kaping pindho, kanthi surat 'Arial' kanthi 11 titik awak lan ditulis ing sisih siji.
  • Karya-karya kasebut, sing ora bisa menehi tandha tangan utawa tandha sing menehi asal usul, kudu dikirim (yen dikirim liwat surat biasa) sing nyatakake ing njaba amplop modalitas sing dipertandingake: Crita utawa Novel. Pangiriman kasebut kudu diiringi amplop sing ditutup liyane, ing njaba katon istimewa judhul crita lan ing njero, data peserta: jeneng, jeneng kulawarga, alamat, nomer telpon, KTP, tanggal lahir lan alamat email.
  • Makalah bisa uga dikirim liwat email. Ing kasus iki, kudu dikirim nganggo salinan karya, kanthi format pdf, ing pesen menyang alamat kasebut elfungible@aytoalcobendas.org, ing endi 'Subyek' katon istimewa modalitas lan judhul karya. Peserta uga kudu ngirim, lan kanggo saben karya, dokumen identifikasi pribadi grafis, nempelake file, mesthi ing pdf, sing bakal duwe jeneng tembung "Escrow" ditambah judhul karya, lan sing bakal kalebu pribadi lan Pengarang kontak: jeneng, jeneng kulawarga, tanggal lahir, telpon lan alamat email Ing bocah cilik, pratelan sing ditandatangani dening wong tuwa utawa wali kudu dilampirake, nuduhake data pribadhi lan menehi wewenang partisipasi bocah cilik ing kontes kasebut.
  • Hadiah ing ngisor iki wis ditemtokake, sing bisa uga ora saingan karo wong sing padha:Penghargaan Cerita Pendek Terbaik: 2.500 euro.
    Penghargaan Novel Terbaik: 9.000 euro.
    Hadiah nomer loro kanggo Kisah Finalis: 1.000 euro.
    Hadiah nomer loro kanggo Novel Finalis: 3.000 euro.
  • ing karya dianugerahi, uga karya finalis miturut kategori, bakal diterbitake ing buku sing diterbitake dening Dewan Kutha Alcobendas. Panulis sing padha nemtokake Dhéwan Kutha, kanthi eksklusif lan kanthi kekuwatan kanggo milih pihak katelu, kanggo saindenging jagad lan sajrone jangka waktu ukum sing maksimal, hak-hak reproduksi, distribusi lan terjemahan menyang kabeh basa crita , ing format buku, ing sembarang modhisi penerbitan. Dewan Kutha bisa nggawe edhisi sing bakal ditemtokake, kanthi minimal 1.000 lan maksimal 100.000 salinan. Ing babagan pemenang lan finalis, jumlah hadiah bakal dianggep minangka ganti rugi kanggo transfer hak sing digawe lan bakal dikenani pajak sing ditemtokake miturut ukum.
  • A maksimal rong karya saben penulis. Pemenang kontes sadurunge saka kontes ora bakal melu kontes iki.
  • El Tenggat wektu diwiwiti tanggal 6 Mei 2016 jam 21.. Karya-karya sing teka sawise wektu lan tanggal iki bakal dipertimbangkan sawise tenggat wektu, preduli saka cara pangiriman lan tanggal sing padha. Organisasi kasebut ora bakal cocog karo penulis utawa ngasilake asile asli.
  • Juri bakal digawe saka rong panulis kanthi reputasi sing wis kabukten. Komposisine ora bakal diumumake nganti dina sing padha dianugerahi penghargaan.
  • El keputusan hakim Bakal final lan bakal digawe publik ing wulan September 2016, duwe hak kanggo entitas pengelola kanggo ngowahi tanggal kasebut miturut kenyamanan.

IX Young Award kanggo crita cekak Ateneo Navarro (Spanyol)

  • Genre: Crita
  • Hadiah: 1.500 euro
  • Dibukak kanggo: Saka umur 16 nganti 35 taun. Ora ana watesan miturut warga negara utawa omah
  • Entitas pengorganisasine: El Corte Inglés lan Ateneo Navarro, Dewan Kota Pamplona kerja sama
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 08/05/2016

Bases

  • Mei melu panulis, anyar utawa berpengalaman, kanthi siji karya sing kudu ditulis nganggo basa Spanyol utawa Basque, sadurunge ora diterbitake utawa dianugerahi ing kompetisi liyane utawa ing edisi taun kepungkur saka kompetisi iki. Umur minimal peserta yaiku 16 taun lan 35 paling gedhe.
  • Kerjane kudu ditulis menyang komputer, kanthi jarak 1.5 jarak jarak garis, ing font standar, ukuran 12 ing sisih mung lan bakal bebas tema, lan bisa uga ora duwe ekstensi kurang saka limang kaca utawa luwih saka sepuluh.
  • Pakaryan kudu mlaku mlebu karo jeneng samaran ing kaca pungkasan dokumen. Jeneng kontes kasebut kudu dikutip ing njaba amplop, nanging ora kudu ana informasi babagan panganggit. Karya bisa diajukake: Liwat email liwat email: ateneo@ateneonavarro.es. Ing kono, rong file kudu dilampirake: karya kanthi crita sing ditandatangani nganggo jeneng samaran lan liyane nganggo data panganggit (jeneng lan jeneng kulawarga, tanggal lahir, alamat, telpon, email lan fotokopi KTP utawa paspor). Yen peserta kasebut asli utawa penduduk Navarra, dheweke kudu nuduhake iki ing subyek pesen supaya bisa lolos ing kategori Crita Navarrese Terbaik. Format fisik: Telung salinan proyek (saben stapel) bakal dilebokake ing amplop gedhe. Ing babagan iki, amplop cilik liyane (ditutup) bakal dilampirake karo data panulis (jeneng lan jeneng kulawarga, tanggal lahir, alamat, telpon, email lan fotokopi ID utawa paspor) lan bakal dikirim menyang: El Corte Inglés de Pamplona : C / Estella, 9, Lantai 5 (toko buku) wiwit dina Senen nganti Setu jam 10 esuk nganti 22 wengi. Ateneo Navarro / Nafar Ateneoa: Avenida de Barañáin, tanggal 10-1º A, 31008 Pamplona (Navarra).
  • El istilah pangiriman karya kasebut bakal rampung tanggal 8 Mei 2016.
  • Organisasi kompetisi duwe hak kanggo nerbitake karya finalis ing antologi mbesuk kanthi format fisik lan digital.
  • Anane pemenang utawa wong sing ditunjuk ing upacara penghargaan iku penting kanggo nampa.
  • Anugrah:
    Hadiah kaping 1: 1.500 euro.
    Hadiah kaping 2: 500 euro.
    Penghargaan Cerita Pendek Navarro: Publikasi karyane.

Kontes Sastra XXV Villa de Grazalema

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: € 500 lan edisi
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas organisasi: Dewan Kutha Grazalema
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 12/05/2016

Bases

  • Sing siji Modalitas Spanyol: Puisi. Kanthi kategori siji. Kabeh karya sing durung diterbitake, kanthi ukuran gratis lan sajak, sing dawane minimal satus ayat ing siji geguritan, lan tema sing ana ing sekitar Grazalema lan sekitare, bisa uga melu.
  • Mode pengiriman: Karya kasebut bakal dikirim kanthi salinan hard lan liwat email. Sing pertama bakal dikirim, ing siji salinan, menyang alamat ing ngisor iki: Balai Kota Grazalema.
    Delegasi Budaya.
    Kontes Sastra XXV Villa de Grazalema.
    Plaza de España, 1. 11610 Grazalema (Cádiz). bakal dijangkepi nanging ora kaiket. Karya kasebut ora kudu diwenehi indikasi identitas pengarange, sing bakal nggunakake motto utawa jeneng samaran lan escrow sing nutup bakal dilebokake ing amplop, kanthi jeneng, alamat, NIF lan nomer telpon saka kontestan, uga pratelan bersumpah manawa karya sing dikirim iku asli lan durung diterbitake. Judhul karya lan motto sing digunakake bakal ditemtokake ing sisih njaba escrow.

    La salinan elektronik bakal dikirim menyang: cultura.grazalema@dipucadiz.es nuduhake ing prekara "Kontes Sastra XXV Villa de Grazalema". Karya kasebut bakal dilebokake ing lampiran PDF. Judhul lan motto karya kasebut kudu ditulis ing surat.

  • Kerjane Dheweke kudu dikirim, salinan kertas uga elektronik, sadurunge 13 Mei 2016.
  • A mung penghargaan, sing diparingi 500,00 € lan publikasi karya kasebut.
  • Juri bisa ngumumake penghargaan kasebut ora ana gandhengane, uga nggawe hadiah nomer loro, yen dianggep cocog, amarga kualitas karya sing ditawakake. Hadiah kaping pindho sing ora bakal diwenehake kanthi finansial bisa uga diterbitake, kanthi idin saka penulis sadurunge.
  • Komposisi Juri ora bakal dingerteni sawise keputusan Kontes, sing bakal diverifikasi wiwit tanggal 15 Juni 2016
  • Upacara penghargaan kasebut bakal ditindakake ing acara sing penting, sing bakal diumumake ing wektu sing tepat, anané pangarang penting ing acara kasebut.

Novel Award Café Gijón 2016 (Spanyol)

  • Genre: Novela
  • Hadiah: € 20.000
  • Mbukak kanggo: Ora ana watesan
  • Entitas organisasi: Dewan Kutha Gijón
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 15/05/2016

Bases

  • Dheweke bakal bisa milih "Penghargaan Novel Café Gijón" Novel sing durung diterbitake sing ditulis nganggo basa Spanyol sing sadurunge durung dianugerahi kontes liyane. Panulis tanggung jawab kanggo panulis lan orisinalitas novel sing diwenehake kanggo Hadiah, uga ora dadi salinan utawa modifikasi karya wong liya.
  • Pakaryan kasebut kudu ana extension minimal de 150 kaca (udakara 2.100 ruang / kaca, ukuran DIN A 4).
  • Presentasi asli bisa ditindakake kanthi rong cara: kanggo) Liwat Internet, ngisi formulir sing cocog ing Kantor Virtual Dewan Kota Gijon / Xixón (http://www.gijon.es/cafegijon/) lan masang sing asli nganggo format elektronik (pdf, doc, txt utawa rtf). Sawise formulir telematic dikirim, Kantor Virtual ngasilake dokumen dhukungan, kanthi tanggal lan wektu presentasi. Para kontestan sing ngirim novel liwat Internet lan melu ing jeneng samaran, uga kudu ngirim liwat pos, escrow ing nutup amplop, kanthi jeneng samaran lan judhul ing sisih njaba lan mawa data ngenali (jeneng, jeneng kulawarga, alamat lan nomer telpon) ing alamat kasebut, ing ngisor iki.

    b) Miturut kiriman: novel sing dicithak nganggo duplikat bakal dikirim, nuduhake ing sanjabane paket kasebut "Penghargaan Novel Café Gijón", menyang alamat ing ngisor iki:

    Yayasan Budaya, Pendidikan lan Universitas Popular ing Dewan Kota Gijon / Xixón
    c / Jovellanos, 21 taun
    33201 Gijón / Xixón - Asturias

  • Asli kudu kalebu ing jeneng lan jeneng pengarang, uga alamat omah lan telpon. Iki uga bisa dilebokake ing jeneng samaran, ing endi escrow tertutup sing cocog bakal dilebokake, kanthi jeneng, jeneng kulawarga, alamat lan nomer telpon panganggite, uga judhul karya, lan ing sisih njaba, jeneng samaran digunakake lan judhul karya.
  • Periode diakoni asli bakal dipungkasi tanggal 15 Mei 2016Nanging, wong-wong sing tiwas dipateni dening Kantor Pos dina iku uga diakoni.
  • Juri, kalebu kapribadian sing relevan saka jagad surat, bakal ditunjuk dening Dewan Kota Gijón / Xixón. Komposisi sing padha bakal diumumake nalika putusan kasebut, sing bakal diumumake ing wulan September 2016 ing papan Café Gijón dhewe. Keputusan sampeyan bakal final. Penyelenggara penghargaan kasebut duwe hak nggawe publik utawa ora, judhul lan panulis novel finalis.
  • Kanggo penghargaan "Hadiah Novel Café Gijón", prosedur ngilangi kanthi kertu suoro rahasia bakal digunakake. Saben anggota Juri kudu milih sing nomer siji ing anggota pisanan ing juri kasebut. Ing kertu suoro nomer loro, saben anggota bakal milih sing luwih sithik tinimbang sadurunge lan liya-liyane; kanggo ngilangi saben suara salah sawijining karya, dianugerahi Hadiah bakal entuk ing babak pungkasan. Yen ana loro utawa luwih karya entuk jumlah swara sing padha, swara sekunder sing dibutuhake kanggo pihak katelu bakal dianakake.
  • La Jumlah "Hadiah Novel Café Gijón" disetel dadi € 20.000, disumbangake dening Dewan Kota Gijón / Xixón. Jumlah kasebut ora bakal nandhingake transfer utawa watesan hak properti saka karya sing dianugerahi, kalebu sing asale saka properti intelektual.

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Aku seda ngandika

    ¡Hola!

    Aku ngetutake pengumuman kontes saben wulan lan aku durung nate kasurung melu, nanging mengko aku bakal kasurung lan luwih becik yen sampeyan ngumumake tanggal kasebut sadurunge, amarga ing wiwitan Mei ujar manawa ana sayembara crita utawa novel sing pungkasane ... ing wiwitan Mei! Sejatine, sejatine ora ana wektu kanggo wani melu. Nanging yen wara-wara kasebut paling ora sewulan luwih awal, minangka pangeling, bisa menehi semangat supaya kita melu ing salah sawijine.

    Matur nuwun! Yen ora, iki tugas kompilasi sing apik.

    1.    Carmen Guillen ngandika

      Halo Morri! Kaping pisanan, matur nuwun wis mampir lan ninggalake komentar sampeyan!

      Kontes sing kita wiwiti, yaiku, sing biasane duwe minggu kaping 1 utawa 2 wulan minangka dina partisipasi pungkasan biasane meh kabeh duwe pilihan ngirim naskah kanthi mail, mula butuh wektu setengah wektu kanggo nyiyapake tulisan sing wis rampung lan melu ... Sampeyan ujar kaya ing ngisor iki: «ora ana wektu kanggo wani melu» ... Lan aku ora bisa nahan mesem nalika maca ukara iki ... Wani melu, saiki! Aja nggawe alesan amarga yen pangiriman bisa rampung liwat email kaya sing dakkandhakake ing biasane, wektu ora dadi alesan kanggo melu utawa ora melu kontes sastra ...

      Nanging, komentar iki kita apresiasi lan ya, kita kudu luwih akeh menehi wektu, ora sewulan kaya sing sampeyan panjalukake (amarga yen sawetara dina ora cukup, kita percaya yen sewulan dawa banget lan kosok baline bisa uga, lali ora melu) yen paling ora siji minggu ing antarane dina jinis artikel iki diterbitake lan pungkasan kontes ...

      Apa sing wis diandharake: Wani melu! 😉

  2.   julia ngandika

    Aku rumangsa padha karo kolega ing ndhuwur, umpamane aku ndeleng dina iki lan ana rong kontes sing wis nutup tenggat ... Aku ora bakal menehi biaya apa-apa kanggo ngunggahake luwih dhisik. Iku mung saran ... Salam!