Lomba sastra nasional kanggo wulan Juni

Lomba sastra nasional kanggo wulan Juni

Nindakake saran saka bagean gedhe saka panulis, kita ganti tanggal sing bakal nerbitake artikel saben wulan babagan kompetisi sastra, kalorone sing diarani lingkup nasional lan internasional. Nganti saiki, kita wis nerbitake ing wulan sing padha nalika periode kontes ditutup, saengga para pamaca sing nemokake artikel sawetara dina sawise diterbitake ora duwe cukup wektu kanggo melu. Ing sawetara utawa akeh. Mula, kenapa iku bakal dadi ing tengah saben wulan (kaya saiki) nalika kontes sing dirujuk ing wulan sabanjure bakal diterbitake.

Kanthi cara iki, dina iki, 14 Mei, kita nampilake kompetisi sastra nasional kanggo wulan Juni. Lan kaya sing mesthi diucapake, muga-muga sampeyan bisa melu ing acara kasebut!

Hadiah XII Novel Sejarah «Kutha Valeria»

  • Genre: Novel
  • Hadiah: 300 euro lan edisi
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Panggilan: Dewan Kutha Valeria lan Asosiasi Budaya "La Gruda"
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 01/06/2016

Bases

  • Kabeh penulis sing pengin melu, warga negara apa wae, karo novel tema sejarah yen ing sawetara titik kasebut nyebutake utawa menehi referensi menyang kutha Roma kuno Valeria utawa, yen novel kasebut ana ing jaman pertengahan, menyang 'Valera de Suso'.
  • Kerjane, sing bakal asli, durung diterbitake lan ora dianugerahi ing kompetisi sastra liyane Dheweke bakal duwe dawa minimal 125 kaca lan maksimal 200, ditulis nganggo basa Spanyol kanthi format DIN-A4, font Times New Roman, ukuran 13 lan 1,5 jarak.
  • Dheweke bakal ditampilake kanthi quadruplikat, tanpa tapak asma utawa rincian apa wae sing bisa ngenali penulis, kanthi motto sing uga bakal dikirim menyang amplop sing disegel ing endi jeneng lan jeneng kulawarga, alamat, nomer telpon lan resume ringkes saka penulis bakal rinci. Ing amplop kasebut bakal ditulis kanggo Anugrah Novel Sejarah "Ciudad de Valeria".
  • El hadiah bakal duwe jumlah ekonomi 300 euro ditambah hadiah sing ana gandhengane karo jaman Valeria lan Romawi.
  • El deadline pengajuan karya kasebut bakal rampung tanggal 1 Juni 2016 tengah wengi. Karya kasebut bakal dikirim menyang alamat ing ngisor iki: Dewan Kutha Valeria. C / Castrum Altum lan 2 CP: 16216 Valeria (Cuenca)
  • Penghargaan kasebut bakal dianugerahi swara saka anggota juri sing ditunjuk dening Dewan Kota Valeria lan Asosiasi Budaya "La Gruda" lan keputusan kasebut bakal diumumake ing minggu pungkasan Juni 2016, kanggo diterbitake lan ditampilake ing dina XV Romawi.

XV Kontes Puisi "Victoria Kent"

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: € 100
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Panggilan: Klompok Sosialis Rincón de la Victoria
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Ftanggal tutup: 03/06/2016

Bases

  • Partisipasi: Kabeh penyair sing pengin melu bisa melu, kajaba sing melu taun kepungkur lan entuk hadiah kaping pisanan. Ing topik bakal babagan Wanita.
  • Muter: Karya kasebut, ditulis ing Basa SpanyolBisa uga kurang saka 14 ayat, utawa ora luwih saka 70. Asli bakal ditampilake ing triplicate kanthi format DIN A-4, diketik utawa komputer sing ditulis ing sisih siji lan jarak kaping pindho. Dheweke bakal dikirim menyang alamat ing ngisor iki: Casa del Pueblo (PSOE), C / Ronda, nº10, Bajo, 29730 Rincón de la Victoria (Málaga). Kanggo sing nggunakake Internet, dheweke bakal bisa nampilake karya kasebut liwat email: rincondelavictoria@psoemalaga.es. Ing kasus kasebut, alamat E-mail sampeyan ora bakal nggawa jeneng sampeyan, lan sampeyan kudu masang file nganggo data pribadi.
  • lama: Teks kasebut kudu ditandatangani nganggo motto lan diiringi amplop sing disegel ing njaba moto kasebut bakal katon, lan ing njero identitas panganggit, alamat lan nomer telpon bakal ditemtokake.
  • Anugrah: Hadiah siji bakal dianugerahi 100 euro lan rong hadiah liyane, saben hadiah 50 euro.
  • Periode mlebu: Tenggat wektu kanggo mlebu asli bakal rampung tanggal 03 Juni 2.016.
  • Juri bakal digawe saka pribadi surat kasebut lan keputusane bakal pungkasan. Upacara penghargaan kasebut bakal diwiwiti tanggal 17 Juni jam 20:00 wengi ing papan sing bakal ditemtokake organisasi.
  • Anane penulis pemenang penghargaan, sing uga kudu maca geguritan sing menang, bakal dadi syarat sing penting kanggo entuk penghargaan kasebut. Yen ora bisa nekani pribadi, dheweke kudu utusan wong liya, yen penghargaan kasebut bakal dinyatakake batal.
  • Puisi sing menang bisa diterbitake dening organisasi ing edhisi khusus, lan hak kasebut diwenehake kanggo PSOE Rincón de la Victoria.
  • Partisipasi ing Hadiah Puisi "Victoria Kent" tegese nampa aturan kasebut kanthi lengkap.

V Avelino Hernández Hadiah kanggo Novel Muda

  • Jenis Kelamin: Bocah-bocah lan para mudha
  • Hadiah: € 6.000 lan edisi
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Panggilan: Dewan Kutha Soria
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 10/06/2016

Bases

  • Karya kasebut bakal kasusun saka a minimal 80 kaca lan maksimal 120 kaca DIN A4, sing ditulis nganggo font Arial utawa Times New Roman, ukuran siji-sisi, ukuran dobel, ukuran 12-point, kaiket lan paged ing wates sisih tengen ndhuwur.
  • Anggota utawa sedulur langsung ing jurusan 1 lan 2 juri edhisi saiki ora dikatutake.
  • El tema bakal gratis lan ditujukan kanggo pamirsa enom. Saben panganggit bisa ngirim asli kaya sing dikarepake lan ora bisa diowahi yen dikirim.
  • Novel asli lan durung diterbitake ing basa Spanyol, ora dianugerahi kontes liyane. Yen ing antarane presentasi lan kegagalan, novel kasebut dianugerahi ing kontes liyane, pangarang utawa pangarang wajib menehi kabar babagan nulis sajrone 48 jam babagan ilmu kegagalan kasebut.
  • Panulis kabangsaan apa wae.
  • Asli Bakal ditampilake kanthi duplikat, kaiket lan tutup sing kaku, ditandatangani nganggo jeneng samaran.
    Ing amplop sing kapisah lan disegel, nominasi jeneng samaran padha, informasi ing ngisor iki bakal kalebu:
    Jeneng, jeneng kulawarga, alamat, nomer telpon, NIF lan fotokopi utawa paspor, yen ditrapake.
    Salin ing dhukungan komputer (CD) saka novel sing padha karo sing ditulis.
    Iki bakal dituduhake ing amplop "kanggo edisi V saka Avelino Hernández Award kanggo Novel Muda".
    Amplop kasebut ora bakal dibukak, kajaba novel sing dianugerahi yen penghargaan kasebut gagal.
  • Panulis bisa njaluk supaya novel kasebut diterbitake nganggo jeneng samaran, amarga iki dheweke kudu nuduhake ing njero amplop, sing bakal tegese ora mbukak data pemenang.
  • Panulis bakal menehi deklarasi tertulis sing ngeculake hak kanggo kabeh wong lan basa Spanyol, kanggo edhisi kapisan.
  • El Tenggat wektu pangiriman bakal rampung ing 10 Juni  taun 2.016 lan bakal dianakake ing kantor Departemen Budaya, sing ana ing Patio de Columnas del Excmo. Balai Kota Soria, Walikota Plaza s / n, 42071-SORIA (Spanyol), sajrone jam kerja (wiwit jam 9:00 nganti 14:30 sore), kanthi indikasi "Hadiah V Avelino Hernández kanggo Novel Muda"; ing endi kuitansi pendukung bakal dikirim.
  • Karya kasebut bisa diajukake kanthi langsung, ing endi ana kuitansi bakal ditanggepi, utawa liwat surat, kuitansi sertifikat banjur dadi bukti.
  • Asli sing dikirim liwat e-mail ora bakal ditampa.
  • Sing asli mung bisa ditarik yen penghargaan wis gagal lan rong wulan sawise resolusi kontes kasebut. Sawise periode kasebut, dheweke bakal dirusak.

Hadiah Nomer Cekak XVII Diputación de Córdoba

  • Genre: Novel
  • Hadiah: € 12.000 lan edisi
  • Dibukak kanggo: ora ana watesan miturut warga negara utawa omah
  • Panggilan: Dewan Provinsi Córdoba
  • Negara entitas sing dijadwalake: Spanyol
  • Tanggal tutup: 12/06/2016

Bases

  • Dheweke bakal bisa nampilake kontes iki narator kewarganegaraan apa wae, yen makalah sing ditampilake ditulis nganggo basa Spanyol.
  • Nggawe a € 12.000,00 hadiah.
  • Penghargaan kasebut bakal dianugerahi a novel tema gratis sing ora diterbitake, lan bisa uga ora diterbitake kanthi lengkap utawa sebagean, utawa dianugerahi kompetisi, kontes utawa kegiatan sastra liyane. Karya kasebut bakal ditulis dening siji utawa luwih saka panulis lan kudu dawane minimal 100 kaca lan maksimal 150 kaca.
  • Lima asli bakal ditampilake, mesin tik, ing kertas ukuran DIN A-4, ing font Times New Roman, ukuran 12 lan 1,5 jarak lan kaiket kanthi bener.
  • Kerjane Dheweke bakal dikirim tanpa mlebu lan tanpa identifikasi. Ing amplop sing disegel jeneng, jeneng kulawarga, alamat, email, nomer telpon lan cathetan biografi ringkes bakal rinci, kalebu pernyataan sing disumpah manawa hak-hak karya kasebut ora dikompromi lan ora ngenteni resolusi ing kontes liyane; lan ing njaba amplop judhul karya lan motto bakal dituduhake.
  • El papan presentasi Iki bakal dadi Registri Umum Diputación de Córdoba (Plaza de Colón, 15), wiwit dina Senen nganti Jumuah, wiwit jam 9.00 esuk nganti 13.30:10.00 sore lan dina Setu jam 13.30 esuk nganti XNUMX:XNUMX sore. Pangiriman e-mail ora bakal ditampa.
  • El deadline pengajuan karya kasebut bakal rampung tanggal 12 Juni 2016.
  • Ing pungkasan periode aplikasi, dhaptar karya sing ditampilake kanthi judhul lan moto bakal diterbitake sajrone 10 dina, ing Dewan Edicts Dewan Provinsi Córdoba.
  • Juri bakal dipimpin karo Wakil Presiden katelu lan Wakil Wakil-Delegasi Budaya Diputación de Córdoba, lan komposisine ora bakal diumumake nganti rampung sawise keputusan kasebut, sing ora bisa dibatalake. Kepala Departemen Delegasi Budaya Diputación de Córdoba bakal tumindak dadi Sekretaris Juri, kanthi swara tanpa swara.
  • Resolusi kasebut bakal diterbitake ing Warta Resmi Propinsi.
  • Hak-hak karya sing menang bakal tetep ana ing properti Diputación de Córdoba, lan iki bakal kasebut ing kontrak penerbitan wajib, sing diluncurake sajrone taun 2017, lan nyatakake ing publikasi kasebut minangka Hadiah Novel XVII «Diputación de Córdoba» cocog karo taun 2016. Publikasi kasebut bisa uga digawe ing edhisi bareng karo Editorial khusus.

Aku Carmen Martín Gaite Hadiah Narasi

  • Genre: Novel
  • Hadiah: 3.000 euro
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Panggilan: Dewan Kutha El Boalo, Cerceda lan Matalpino
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 23/06/2016

Bases

  • Penghargaan kasebut bakal dianugerahi a karya narasi fiksi, paling ora 30.000 tembung, asli, sadurunge ora diterbitake lan ditulis nganggo basa Spanyol. Panulis Spanyol lan manca bisa melu.
  • Dianggo bakal diketik kanthi elektronik ing ukuran folio, dobel, kanthi wates 2,5 cm, kanthi font Arial utawa Times lan ukuran 12 poin.
  • La extension minimal bakal 90 DIN A4 lan 30.000 tembung. Kaca-kaca kasebut bakal dietung.
  • Asli kudu dikirim menyang Ediciones Turpial, ing salinan hard copy lan salinan digital sadurunge 23 Juni 2016.
  • Asli dheweke ora bakal ditandatangani dening penulis lan informasi ing ngisor iki kudu ditampilake ing sampul: judhul karya sing diajukake menyang kompetisi lan moto utawa jeneng samaran.
  • Salin sing dicithak kudu diiringi amplop sing disegel dhewe, sing njaba bakal ditampilake kanthi judhul sing padha lan motto utawa jeneng samaran sing padha karo ing sampul kasebut.
  • Ing njero amplop, data pribadi penulis kudu dilebokake: jeneng lan jeneng kulawarga, kewarganegaraan, alamat, nomer telpon lan cathetan biografi.
  • Alamat pos kanggo ngirim asli dicithak yaiku Ediciones Turpial S. A (Guzmán el Bueno 133, bangunan Britannia, 2º, 28003, Madrid).

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Aku seda ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, mula ana luwih akeh ruang lingkup utamane supaya sampeyan duwe wektu kanggo nulis crita anyar. Sampeyan retak. Rangkulan.

  2.   Jose Antonio Vilela Medina ngandika

    Sugeng enjing, siang siang Spanyol, kula ngginakaken kesempatan kangge ngucapake salam lan sekaligus kepengin ngerti yen kanggo kontes puisi XV, sampeyan bisa melu saka negara liya utawa mung kanggo Spanyol.

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kawigatosan

  3.   Alberto Diaz ngandika

    Hai carmen.

    Matur nuwun Sampeyan duwe ide sing apik. Tanpa mangu-mangu, luwih becik kanthi cara iki.

    Salam sastra saka Oviedo.