Kompetisi sastra nasional kanggo wulan Juli

Kompetisi sastra nasional kanggo wulan Juli

Lan kaya saben wulan, ing kene ana sawetara lomba sastra nasional kanggo wulan Juli. Sampeyan ngerti, udakara sewulan kita wis ganti tanggal terbitan artikel iki. Sadurunge ditindakake ing wulan sing padha nalika periode registrasi ditutup, lan saiki kita maju sewulan utawa luwih supaya sampeyan duwe wektu kanggo ngenalake sampeyan sing paling cocog karo gaya sastra sampeyan.

Kaya sing mesthi diandharake ing artikel iki, waca basa lan syarat sing cocog sing dijaluk ing masing-masing lan muga-muga yen sampeyan pungkasane arep mlebu.

Kontes XIV «Kolokium segawon» crita cekak lan fotografi

  • Genre: Crita
  • Hadiah: € 400 lan edisi
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas pengelola: Asosiasi Budaya «Kolokium segawon»
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 01/07/2016

Bases

Asosiasi Budaya "Kolokium segawon" bareng ngundang kontes crita cekak lan fotografi. Ing lemkaloro ing edisi iki bakal "Buku". Peserta bisa saingan ing loro bagean kasebut utawa nindakake kanthi individu ing salah sawijining, sing tetep, ing kabeh kasus, kanggo aturan sing ditemtokake ing basis.

  • Modalitas lan tema sastra.
    Crita cekak sing salaras karo semboyan "Buku." Orisinalitas lan keunikan karya sing bakal ditampa bakal dihargai.
  • Peserta.
    Panulis tanpa watesan umur, warga negara apa wae, kanthi karya asli utawa karya sing ditulis nganggo basa Spanyol lan ora dianugerahi ing kompetisi liyane bisa uga rawuh ing telpon kasebut. Panulis sing ngirim luwih saka siji karya kudu tundhuk kanthi mandiri lan kapisah kanggo saben karyane kanthi formalitas sing digawe ing basis kasebut.
  • Ekstensi
    Crita kasebut bakal dawane minimal 3 kaca lan maksimal 5 (ing ukuran DIN A4), ditulis kanthi ukuran huruf 12 lan jinis Times New Roman, kanthi jarak antar 1,5 lan wates 2,5 cm. Kabeh kaca bakal dietung kanthi nomer.
  • Presentasi.
    Karya kasebut bisa uga dikirim liwat email utawa kirim. Yen nggunakake email, crita kasebut bakal dikirim minangka lampiran ing format .pdf menyang alamat kasebut contestelcoloquio@yahoo.esSaben crita bakal dikirim ing e-mail individu, sing bakal dadi topik: Kontes "Kolokium asu". Email bakal nuduhake: jeneng lan jeneng pengarang, alamat, nomer telpon lan ID sing dipindai bakal dilampirake.

    Yen nggunakake surat pos, crita sing dicithak kudu dikirim nganggo quintuplikat lan kanthi sistem motto lan escrow (ing amplop judhul tulisan bakal ditulis, ing endi salinan crita bakal dilebokake uga liyane amplop cilik ditutup sing bakal ngemot data identifikasi penulis: jeneng, jeneng kulawarga, alamat, telpon, email lan fotokopi DNI) menyang alamat ing ngisor iki:

    Asosiasi Budaya «Colloquium of Dogs»
    Avenida de la Constitución, 1-2-4
    14550, Montilla (Cordoba)

    Tenggat wektu kanggo ngirim ringkes bakal rampung tanggal 1 Juli 2016.

  • Juri.
    Majelis juri, kalebu loro anggota Asosiasi pengorganisasian lan telung wong sing solvensi sing diakoni ing bidang kritik sastra, tema kontes utawa anggota entitas kolaborasi, bakal milih karya finalis. Hadiah kasebut bakal dianugerahi ing tumindak umum sing bakal diumumake ing wektu sing apik.
  • Penghargaan
    Kontes kasebut bakal dianugerahi Hadiah Pertama sing regane 400 euro, Hadiah kaping pindho 100 euro, uga publikasi karya-karya sing menang.

III Kontes Puisi Constancio Zamora Moreno

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: 400 euro
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas organisasi: Yayasan Espejo
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 08/07/2016

Bases

  • Basa: Castilian.
  • Sapa wae sing pengin bisa melu geguritan sing ora dianugerahi ing kontes liyane, diketik utawa komputer sing ditulis ing kolom siji lan ing sisih mung.
  • El tema, meter lan sajak bakal gratis. Ekstensi bakal paling sithik 90 ayat, ing a geguritan unik tanpa tapak asma utawa jeneng samaran.
  • Mung bakal ditampa siji karya saben kontestan.
  • Kerjane Dheweke bakal diwenehi 3 salinan ing amplop, lan ing njero iki bakal kalebu escrow (amplop cilik sing disegel) kanthi data panulis, fotokopi DNI; subyek lan judhule geguritan ing njaba. Karya kasebut bakal dikirim liwat mail, utawa kanthi tangan, menyang Sekretariat Fundación Espejo, ing C /. Noi del Sucre, nº 65. ZIP: 08840 Viladecans (Barcelona).
  • Periode mlebu rampung tanggal 8 Juli 2016.
  • Penghargaan sing ditemtokakeTema gratis: 400 euro; Subjek Jorge Manrique, urip lan kerja: 400 euro.
  • Juri bakal digawe saka wong sing trampil ing jagad surat, lan keputusane bakal final.
  • Para kontestan sing menang penghargaan dheweke kudu nglumpukake hadiah kanthi pribadi. Gagal nglakoni, jumlah penghargaan bakal dibayar maneh menyang Fundación Espejo. Putusan lan upacara penghargaan bakal diumumake ing upacara umum tanggal 14 Oktober, jam 20:2 wengi. Acara kasebut bakal dianakake ing Viladecans (Ateneu d'Entitats Pablo Picasso, Pje. Sant Ramon, XNUMX).
  •  Pemenang kontes kasebut ora bakal bisa saingan ing edhisi sabanjure.

Kontes Sastra XII "Carmen de Michelena"

  • Genre: Crita cekak lan puisi
  • Hadiah: 500 euro
  • Dibukak kanggo: panulis lan wong anyar sing duwe masalah sastra sing manggon ing Spanyol
  • Entitas pengelola: Asosiasi Budaya El Yelmo
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 10/07/2016

Bases

  • El tema bakal babagan  Wanita lan Kesempatan sing padha ing masarakat. Panulis lan wong anyar sing prihatin babagan literatur sing manggon ing Spanyol bisa uga melu, yen tulisane ditulis nganggo basa Spanyol.
  • Dianggo bakal ora diterbitake, dingerteni kaya ngono, asli sing durung dianugerahi kontes liyane.
  • Bisa uga ditampilake karya kanthi modalitas, crita cekak lan puisi, ora jelas. Kanggo iki, modalitas ing ngisor iki digawe: Hadiah Pertama ing Puisi; Hadiah kaping pisanan ing penghargaan Narasi utawa Cerita Khusus kanggo bocah-bocah wadon sekolah, kanthi bentuk crita utawa puisi. Kanggo tujuan evaluasi lan kualifikasi, kritéria kreativitas argumentatif, didaktik, lan efektifitas informatif bakal ditindakake.
  • La dawa maksimal crita bakal 3 kaca. Font Arial 14, jarak 1,5 baris minimal.
  • El istilah presentasi karya bakal rampung tanggal 10 Juli 2.016.
  • Kerjane kudu masang data utawa dokumen ing ngisor iki (kalebu ing amplop utawa file): Panganggit, Judhul karya, Fotokopi DNI, Alamat lan Telpon. Dheweke bakal diiringi afidavit manawa pakaryan kasebut durung diterbitake lan hak-hak kasebut durung diwenehake marang penerbit, uga ora nate keputusan ing kontes liyane.
  • Peserta nampa manawa critane digunakake kanggo pambocoran umum, utawa digunakake dening Asosiasi dhewe, dadi bagean saka koleksi dokumenter.
  • Para pemenang wajib melu upacara penghargaan, kajaba kanggo mbenerake force majeure sing wis diakreditasi lan dihargai dening juri, mula ana wong liya sing bakal dipilih kanggo nglumpukake.
  • Hadiah kasebut kalebu 500 euro saben modalitas, crita cekak lan puisi. Hadiah lokal kanggo bocah-bocah wadon umur sekolah yaiku peralatan komputer (regane 500 euro).
  • Karya sing melu liwat email Dheweke kudu ana ing format .pdf. lan bakal dikirim menyang alamat ing ngisor iki:  clcarmendemichelena@gmail.com
    Subjek: XII CARMEN DE MICHELENA LITERARY LITERARY
    Siji e-mail kanggo saben modalitas lan kudu ngemot telung lampiran: 1. Karo melu melu kerja. Format Pdf
    modalitas lan judhul (Contone: Crita- «Kenangan»)

    2. Kanthi dhata panganggit.

    3. Afidavit manawa karya kasebut durung diterbitake lan hak-hak kasebut durung diwenehake marang penerbit apa wae, utawa uga nunggu keputusan ing kontes liyane.

    Dheweke uga bisa dikirim liwat mail tradisional menyang:
    Asosiasi Budaya "El Yelmo"
    P.O. Box No. 42
    23280- Beas de Segura - Jaén

    Nuduhake ing amplop XIIº KOMPETISI SASTRA "CARMEN DE MICHELENA", modality lan kategori sing dipartiki.

Edisi XXI saka Hadiah Novel «Vargas Llosa»

  • Genre: Novel
  • Hadiah: 12.000 euro
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas pengelola: Universitas Murcia, Yayasan Caja Mediterráneo lan Kursi Vargas Llosa
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Tanggal tutup: 15/07/2016

Bases

  • Kabeh siswa bisa melu "Novel" Vargas Llosa "sing diatur dening Universitas Murcia, Yayasan Caja Mediterráneo lan Kursi Vargas Llosa. Panulis Spanyol utawa manca sing ngirim karya ditulis ing basa Spanyol, kajaba sing wis entuk Penghargaan iki ing edisi sadurunge kontes kasebut.
  • Pakaryan saka tema gratis, dheweke kudu ora diterbitake, Dheweke mesthine ora diterbitake kanthi lengkap utawa sebagean, uga ora dianugerahi kontes, kontes utawa kegiatan sastra liyane, ora mung ing tanggal mlebu kontes kasebut, nanging nalika proklamasi keputusan kasebut, saben peserta kudu ngirim salinan karya. Ora diidini luwih saka siji karya saben penulis.
  • Salinan kasebut kudu ditampilake miturut ing ngisor iki spesifikasi: ing Format DIN A4, kaping pindho diketik, a papan dobel, ing font Times New Roman 12 poin lan maksimal 30 baris per kaca. Bakal pagin lan kudune kaiket. Dawane makarya ora bakal kurang saka 150 kaca. Ora ana jeneng pangarang sing kudu ditampilake ing teks karya kasebut, nanging moto utawa jeneng samaran kasebut kudune.
  • Novel bakal dikirim menyang kompetisi. miturut semboyan utawa jeneng samaran, diiringi escrow utawa amplop sing ditutup, ing njero kudu nyakup formulir partisipasi terlampir sing wis rampung. Sejarah sastra ringkes kudu ditambahake, uga sketsa biografi.
  • La formulir partisipasi Iki bisa dipikolehi saka situs web Universitas Murcia (http://www.um.es/cultura), Yayasan Caja Mediterráneo (www.cajamediterraneo.es) lan Ketua Vargas Llosa (http: // www .catedravargasllosa .es).
  • Karya kasebut kudu dikirim liwat agensi utawa entitas pos utawa kurir sing ngidini pangiriman "bersertifikat". Alamat panampa yaiku ing ngisor iki:
    Universitas Murcia
    Rektorat
    Avda. Teniente Flomesta, 5
    Bangunan Konvalesensi
    30003 Murcia (Spanyol) sing nuduhake ing amplop: «Kanggo HADIAH NOVEL" VARGAS LLOSA ".
  • Penulis ngupayakake ngabari Universitas Murcia manawa karyane wis dipilih utawa dianugerahi kontes liyane yen wis ngerti, supaya ora ngalangi peserta liyane supaya ora entuk hadiah kasebut. Novel sing ditampa bakal dianggep lengkap kanggo kabeh tujuan, lan pengarang ora bisa nggawe modifikasi sawise dikirim kanggo melu kontes iki.
  • La Deadline kanggo panrima sing asli yaiku tanggal 15 Juli 2016. Sawise iki, mung pengiriman sing postmark bukti yen dikirim sadurunge tanggal kasebut bakal ditampa ing kontes kasebut.
  • Wuku ekonomi sing diramal yaiku hadiah siji, dianugerahi € 12.000. Penghargaan iki bakal dikenani pajak sing cocog miturut peraturan saiki.
  • Entitas sing nglumpuk bakal milih komposisi Juri, sing kapribaden saka jagad sastra lan akademik. Keputusan Juri bakal final lan bakal diumumake ing Murcia ing pungkasan 2016.

Muga-muga sukses!

 

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.