Kontes Novel Grafis Pisanan

01concurso_novela_grafica.jpgMinangka sampeyan bisa mriksa situs web penerbit Tanpa akal, Kanthi ancas promosi lan nyengkuyung produksi sastra ing bidang komik, edisi Sins Entido lan Fnac ngumumake Hadiah Internasional Pertama kanggo Novel Grafis, dianugerahi 8.000 euro kanggo karya sing menang. Periode pangiriman asli rampung tanggal 30 November 2007.

Dhasar kontes kasebut ing ngisor iki:
ASAS

1. Kabeh penulis sing pengin nglakoni, duwe kabangsaan utawa asal usul, bisa uga entuk Bebungah, yen karya sing ditampilake cocog karo konsep novel grafis sing umum ditampa lan nyukupi sarat kaya ing ngisor iki:
• Apa ditulis nganggo basa Spanyol
• Ora asli lan durung diterbitake kanthi ketat
• Dheweke ora cocog karo penulis sing tilar donya sadurunge pengumuman panggilan kasebut.
• Dheweke durung dianugerahi sadurunge ing kontes liyane, utawa nundha keputusan ing kontes liyane ing tanggal rampung wektu ngirim.

2. Makarya.
Modalitas sing bakal ditampilake ing kontes yaiku komik, kanthi format novel grafis. Saben panganggit kudu ngirim proposal buku kanthi minimal 16 kaca rampung, sing dawane pungkasan, kanggo sing menang 96 kaca terus. Bisa ditampilake kanthi warna ireng lan putih utawa warna, nempel dossier sing ngemot 16 kaca rampung, kanthi judhul sing cocog, ing salinan dicetak ing format DIN-A4, ditambah sinopsis rinci (paling ora 2 kaca) kanthi isi crita lengkap . Salinan kasebut (karya asli ora bakal ditampa, mung salinan), bakal diiringi data penulis utawa penulis: Jeneng, jeneng kulawarga, alamat, telpon, email lan fotokopi KTP, paspor utawa dokumen identifikasi liyane.

3. Pengiriman.
Asli bakal dikirim utawa dikirim, nuduhake ing amplop "I International Prize for Graphic Novel Fnac-Sins Entido, ing alamat pos ing ngisor iki: Ediciones Sins Entido / calle Válgame Dios, ing 6/28004 Madrid

4 Tandha Wektu
Tenggat wektu kanggo panampa proposal bakal ditutup tanggal 30 November 2007. Juri bakal nemokake lan nerbitake keputusan sing bakal dikandhani wulan Januari 2008. Penulis sing menang bakal melu ngirim proyek rampung ing minggu pungkasan Juni 2008. Publikasi karya menang bakal diwiwiti ing Oktober 2008.
Salinan sing ora dianugerahi bakal tetep ana ing penerbit supaya pamilike bisa narik maksimal rong wulan wiwit diterbitake keputusan kasebut, kanthi pribadi utawa sawise ngirim kurir, kanthi biaya. Sawise wektu kasebut, dheweke bakal tetep dadi properti penerbit, sing duwe hak ngrusak.

5. Komposisi Juri.
Juri bakal digawe saka profesional budaya, sing ditunjuk kanggo tujuan iki dening entitas promotor, sing duwe kemungkinan panitia maca milih saka asli sing ditampilake akeh finalis sing dianggep cocog.

6. Hadiah lan keputusan Juri.
Hadiah siji lan ora bisa dibagi 8.000 euro bakal dianugerahi (kudu dibayar rong tahap: 50% jumlah kasebut kanthi komunikasi keputusan, lan 50% sisa nalika diterbitake). Karya sing menang bakal diterbitake dening Ediciones Sins Entido, sing bakal tanggung jawab produksi lan nyunting lan sing menang bakal menehi kontrak karo penerbit iki. Sanalika, asli karya sing menang bakal dipamerake ing Fnac, ing sirkuit galeri fotografi ing Spanyol. Jumlah hadiah bakal dikenai undang-undang babagan peraturan pajak sing dicekel. Keputusan Juri bakal dadi final, bisa uga ora dinyatakake ora sah lan bakal dianugerahi tugas para sing diajokake kanthi bulat utawa, yen gagal, kanthi suara mayoritas Juri, dianggep pantes dianugerahi.

7. Distribusi lan Presentasi Publik.
Karya menang bakal disebarake dening Sins Entido, lan Fnac bakal njamin implementasi lan komunikasi khusus karya menang ing kabeh ruang komersial. Presentasi umum penghargaan kasebut bakal ditindakake ing salah sawijining Forum Fnac sing dianggep organisasi paling cocog. Kasunyatan melu kontes kasebut ateges nampa basis.

Ayo, ayo menyang potlot lan deleng sapa sing entuk dhuwit!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   marta r. ngandika

    Halo, aku pengin ngerti apa ing taun 2008 sampeyan wis milih kontes novel grafis utawa sing padha… matur nuwun

  2.   robertocorroto ngandika

    Sejatine, sejatine aku ora ngerti, nanging dakkira uga, yen sampeyan mbukak situs web penerbit, aku yakin sampeyan bakal bisa ngerteni luwih apik.
    Thanks!